Opening nieuw wijkcentrum Het Anker

Zwolle – Zaterdag is de nieuwe accommodatie van ontmoetingscentrum en sportzaal Het Anker geopend. Het nieuwe wijkcentrum aan de Voorsterweg 36 werd feestelijk geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. De belangstelling voor de opening was groot.

 

22-8-15-39.jpg 

 

In het nieuwe Anker moet cultuur, sport en educatie samen komen. De accommodatie bevat een wijkcentrum met drie vergaderruimtes en een bestuurskamer, een ontmoetingsruimte, een grote sportzaal die door scheidingswanden gedeeld kan worden en een multifunctionele dansruimte. “Het nieuwe Anker is een schitterende en voor Zwolle unieke accommodatie, waarin verschillende functies geïntegreerd zijn. Met de accommodatie wordt op adequate wijze ingespeeld op de activiteitenbehoefte van de inwoners van Westenholte en Stadshagen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst”, geeft Aart Janssen van Gemeente Zwolle aan.

 

22-8-15-46.jpg

 

22-8-15-6.jpg

 

22-8-15-63.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Basisscholen en verenigingen 

Basisscholen uit de wijken Westenholte en Stadshagen maken voor hun gymnastieklessen gebruik van de sporthal. Ook zijn diverse verenigingen verhuisd naar het nieuwe onderkomen. “De accommodatie biedt grote voordelen voor verenigingen. In Het Anker hebben ze één vaste thuisbasis gevonden voor de hele vereniging en zijn er veel sport specifieke materialen aanwezig. De sporthal is dan ook al bijna volgeboekt voor aankomend seizoen. In de multifunctionele dansruimte is zowel overdag als in de avonduren nog wel plek voor nieuwe huurders”, aldus coördinator verhuur sportaccommodaties Thijs Keuper van SportService Zwolle.

 

22-8-15-10.jpg

 

22-8-15-18.jpg

 

22-8-15-20.jpg

 

22-8-15-28.jpg

 

22-8-15-29.jpg

 

22-8-15-61.jpg

 

22-8-15-67.jpg

 

22-8-15-72.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Schitterend gebouw. Jammer dat de gevel aan de zijde van de Teunisbloemweg zo saai is. De entree van ons Westenholte had wel wat meer kleur/ alure mogen hebben  ⚠️ Meld

 2. Het (nieuwe) Anker ziet er zéker goed uit! Slim plekkie ook: voor Westenholte én Stadshagen. Het is o.a. aan de 3e foto van onderen te zien hoe warm (benauwd?) het was.
  Tja en als je vraagt naar

  wat meer kleur/ alure

  vind je dus eigenlijk dat het nog wel een stukkie duurder had mogen worden? Vind het zelf prima zo.


  ⚠️ Meld

 3. @ HH, vind dit

  De entree van ons Westenholte had wel wat meer kleur/ alure mogen hebben

  wel duurder overkomen.
  Als het budget neutraal zou kunnen, kun je toch altijd nog een mailtje naar die club sturen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.