Berkum walst over Heino in bekerduel

Zwolle – VV Berkum heeft zondag-eersteklasser Heino in de eerste poulewedstrijd van het toernooi om de Districtsbeker Oost met 6-1 van de mat geveegd. De bezoekers werden aan alle kanten voorbij gelopen en kwamen er, ondanks het ontbreken van diverse basisspelers bij Berkum, vrijwel geen moment aan te pas.

 

Al in de eerste minuut moet Heino-keeper Tom Vastenavond al zijn kwaliteiten aanspreken om een kopbal van Chris van der Meulen onschadelijk te maken. Even later was het wél raak toen de bal na een combinatie bij de gretige Ruud Wellenberg kwam, die van enige afstand de 1-0 binnen knalde. Nadat keeper Vastenavond, een van de betere Heino-spelers, zijn team enkele keren op de been hield liep Berkum na een half uur verder weg. Na slecht verdedigen bij de Heinoërs kwam de bal voor de voeten van Marc van der Meulen en de Zwolse middenvelder aarzelde geen moment om de 2-0 in de hoek te schieten. Op slag van rust vergrootte William Potkamp de marge. De Zwolse rechtsbuiten nam de bal voor het doel uitstekend aan, draaide om zijn as en schoot fantastisch de 3-0 binnen.

Na rust was het nog meer éénrichtingsverkeer naar het Heinose doel, al strandde het spel van Berkum aanvankelijk te vaak in schoonheid. Na het inbrengen van drie invallers in het laatste halfuur kwam er weer wat meer pit in het spel en Roberto Arias González was nog maar een minuut in het veld toen dat tot succes leidde. Chris van der Meulen pikte de bal af van zijn ogenschijnlijk ingedutte tegenstander, soleerde het Heinose strafschopgebied binnen en gaf González, vorig jaar nog actief in het derde van Berkum, kans om met een intikkertje voor 4-0 te zorgen.

 

Hakballetje
Een kwartier voor het einde goochelde Chris van der Meulen zich opnieuw langs zijn tegenstanders en nu speelde hij met een hakballetje broer Marc aan, die fraai voor een 5-0 tussenstand zorgde. Twee minuten later was het de beurt aan Chris zelf, die een solo-actie bekroonde met een onhoudbaar schot in de hoek: 6-0. Pas daarna kreeg Heino nog een eretreffer, waarbij de Berkum-defensie er overigens collectief niet geweldig uitzag. Tjidde Koopman kon uitbreken en, na het omspelen van de uitgekomen doelman Bjarn Onderstal, de 6-1 binnen leggen. Heino-keeper Vastenavond zorgde er in de slotfase met enkele goede reddingen voor dat de schade voor zijn kwaliteit tekort komende ploeg niet nóg akeliger werd afgedroogd.

 

Berkum-Heino, 22 augustus 2015 (eerste wedstrijd poulefase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 6-1 (3-0)
Scheidsrechter: N.J. Mulder 

Doelpunten: 10. Ruud Wellenberg (1-0), 33. Marc van der Meulen (2-0), 45. William Potkamp (3-0), 71. Roberto Arias González (4-0), 76. Marc van der Meulen (5-0), 78. Chris van der Meulen (6-0), 82. Tjidde Koopman (6-1)
Gele kaart: Jasper van der Stouw (Berkum).

Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Timo ter Haar (69, Roberto Arias González), Jason Huisman, Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Ruud Wellenberg (63. Felix Hermsen), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (66. Bart Pleijsier), William Potkamp.

Opstelling Heino: Tom Vastenavond, Jeroen Bos, Ico Nijboer (46. Bram Eijkelkamp), Paul van Dijk, Luck van der Burg (46. Ruben Meijer), Tjidde Koopman, Rik Keijzer, Hidde Smeenk (32. Stef Logtenberg), Jesper Schokker, Douwe Booij, Wilco Gerritsen.

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen: