PEC Zwolle – FC Twente voorbeschouwing

Zwolle – Zondag staat de derde competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 12.30 uur trapt de selectie van trainer/coach Ron Jans af tegen provinciegenoot FC Twente, dat momenteel op de zestiende positie in de Eredivisie staat. De Tukkers hebben uit de eerste twee competitieduels één punt overgehouden. PEC Zwolle staat op de vierde plaats, met vier punten. Vorig weekend wonnen de Zwollenaren in Doetinchem met 0-3 van promovendus De Graafschap. De wedstrijd daarvoor eindigde de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in een 2-2 gelijkspel. 

Bij PEC Zwolle heeft Sheraldo Becker tot nu toe twee doelpunten gescoord. Mocht hij het net tegen FC Twente wederom vinden, dan is hij de eerste Zwolse speler die drie keer scoort na de eerste drie eredivisiewedstrijden. Als we kijken naar de laatste veertien onderlinge ontmoetingen tussen beide teams dan zien we dat PEC Zwolle twee keer wist te winnen, FC Twente vijf keer aan het langste eind trok en dat de wedstrijd zeven keer in een gelijkspel eindigde. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in het IJsseldelta stadion in een 1-2 overwinning voor het elftal uit Enschede. Ondanks dat PEC Zwolle op voorsprong kwam via Ryan Thomas, trok FC Twente de winst via twee treffers van Luc Castaignos over de streep. Voor de Blauwvingers betekende dit toen de eerst thuisnederlaag van dat seizoen.

Bij FC Twente zien we in de selectie enkele personen terug met een verleden bij PEC Zwolle, namelijk middenvelder Kamohelo Mokotjo, vleugelaanvaller Youness Mokhtar en assistent-trainer René Hake. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Hij wordt geassisteerd door dhr. Langkamp, dhr. Van Dongen en dhr. Martens.
 
Bron: peczwolle.nl 
Artikel delen:
Reacties 21
 1. PEC Zwolle – FC Twente

  drama 2-1
  dick 1-1…genoten overigens van de 1-1 bij Heerenveen net precies 😀
  Mijn oom van iin de 70 heeft nog gewoon een seizoenkaart daar; wat zal ie weer genoten hebben en wat gun ik em dat 8)


  ⚠️ Meld

 2. 1-0 bij rust. wat een ontzettend slecht voetbal van beide elftallen. Het enige wat alle spelers goed beheersen is het inleveren van de bal bij de tegenstander. Lichtpuntje: Begois.


  ⚠️ Meld

 3. Ik zit Fox te kijken, de uitstekende sfeer was het enige positieve in de eerste helft, in de tweede helft wordt er iets beter gespeeld. Voorsprong is ok natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 4. De fictieve gouden bal….gaat naar drama & Zuidski!

  PEC Zwolle – FC Twente

  drama 2-1
  dick 1-1
  joppuh 2-0
  Agusi 4-0
  ja-tja 1-0
  Dame 3-1
  Zuidski 2-1

  Vanzelfsprekend telt de te late voorspelling van Pietje niet mee.


  ⚠️ Meld

 5. Ok 7 minuten voor tijd: Ook gefeliciteerd met de fictieve glazen bal!
  😮 Waar in 9:47 per abuis een gouden bal is beloofd. Gelukkig gaat het om een fictieve “kuulo” Zeggen ze in Oosterwolde en omgeving tegen een bal 😉

  MAAR, WIL VERDER GEWOON HET PRINCIPE VAN VORIG JAAR HANDHAVEN….ALLEEN DE VOORSPELDE UITSLAGEN IN HET LIJSTJE TELLEN MEE; DAN KOPIEER JE EM ZELF MAAR FF IN. KLEINE MOEITE!


  ⚠️ Meld

 6. Oh, bepaal jij dat Dick? Nooit geweten dat jij in de organisatie zat. Ik laat mijn voorspellingen voortaan wel achterwege, als jij zulke kinderachtige regeltjes bedenkt. Veel plezier ermee.


  ⚠️ Meld

 7. Oud-international Cees van Kooten van Oranje is maandagochtend op 67-jarige leeftijd overleden. Dat liet een woordvoerder van zijn oude club Go Ahead Eagles weten. De kopsterke spits leed al geruime tijd aan kanker.

  Cees van Kooten voetbalde voor onder meer Hermes DVS, de Franse club Lille, Telstar en PEC Zwolle,

  Het absolute hoogtepunt van zijn carri?re beleefde Van Kooten in het voorjaar van 1981. Op 32-jarige leeftijd debuteerde hij in het Nederlands elftal. In de uitwedstrijd tegen Cyprus maakte hij ook nog de enige treffer van de wedstrijd. Hij speelde uiteindelijk negen keer voor het Nederlands elftal waarin hij vier doelpunten maakte. In 1983 stapt Van Kooten over naar buurman PEC Zwolle, waar hij in 1985 zijn spelerscarri?re afsloot.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.