PEC Zwolle wint van FC Twente

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de Overijsselse derby van FC Twente gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 2-1. De Zwolse doelpunten kwamen op naam van Lars Veldwijk (penalty) en Ben Rienstra. Ron Jans: "Ik vind het verbazingwekkend dat we dit niveau kunnen halen. Er zijn bij ons zoveel veranderingen geweest. Tegen Cambuur zakten we door het ijs maar nu niet. We krijgen nog wel onze dompers, maar dit kan wel weer leuk worden hoor."

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_11.jpg 

Zwolle begon prima aan het duel met Twente. Lars Veldwijk kopte na zes minuten de bal naast na een prima voorzet van Wouter Marinus. Aan de andere kant was het Hakim Ziyech die gevaar stichtte. Zijn voorzet werd door Bart van Hintum van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft gingen de supporters applaudiseren ter nagedachtenis aan de overleden PEC Zwolle-supporter Martin van Opstal. Juist op dat moment gaf scheidsrechter Kevin Blom Zwolle een strafschop, omdat Marinus werd neergehaald door Bruno Uvini. Veldwijk benutte de toegekende strafschop. Niet veel later had hij ook de 2-0 binnengekopt, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.,,Jammer dat ie niet telde", vond Rick Dekker, die op het middenveld een prima wedstrijd speelde. Ook de Tukkers kregen kansen, maar doelman Kevin Begois redde onder meer knap op een vrije trap van Hakim Ziyech.

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_14.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_02.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_04.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Direct na rust was het Twente dat alsnog de gelijkmaker scoorde. Ziyech stond op de juiste plaats om de bal achter Begois te plaatsen. In die fase had de ploeg van Alfred Schreuder kansen op meer, maar de thuisploeg hield stand. Rond het uur spelen had Zwolle haar beste fase, met grote kansen voor Queensy Menig. Hij stuitte op doelman Nick Marsman. Een minuut later moest Menig naar de kant om plaats te maken voor Ryan Thomas. Uitgerekend de invaller stond aan de basis van de 2-1. Hij zette goed druk op de Twentse achterhoede, waarna Bart van Hintum Veldwijk inspeelde. De spits legde de bal goed terug op Ben Rienstra, die met een geplaatste bal Zwolle op voorsprong zette. Zwolle had vervolgens nog kansen op meer, maar moest in de slotfase oppassen dat Twente niet alsnog terug kwam tot 2-2. Dat gebeurde niet, met een feestende menigte in het IJsseldelta stadion tot gevolg. , ,Zeven punten uit drie duels, dat is niet gek", vertelde Dekker.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitduel in Friesland. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt tegen SC Heerenveen.

PEC Zwolle – FC Twente 2-1 (1-0). 
Toeschouwers:  12.123 
Scheidsrechter:  Blom

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (74. Lazic), Rienstra, Becker, Marinus (81. El Hasnaoui), Menig (60. Thomas), Veldwijk

FC Twente: Marsman, Ter Avest (68. Van der Lely), Uvini, Bijen, Schilder, Mokotjo, Gutierrez (74. Tapia), Ziyech, Corona, Olaitan, Da Cruz (81. Oosterwijk)

Scoreverloop: 
25. Veldwijk (strafschop) 1-0 
46. Ziyech 1-1 
63. Rienstra 2-1 

Bron: peczwolle.nl 

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_01.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_03.jpg 

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_05.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_06.jpg  

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_07.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_08.jpg 

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_09.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_10.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_12.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_13.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_16.jpg

23-08-2015_pec_zwolle-fc_twente_2-1_15.jpg 

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Toch heb ik een zwakke aanvalslinie gezien. Menig acteert als een blind paard, bij de hardwerkende Becker komt de pass nog niet aan, en met Veldwijk zelden zo’ n slome spits gezien. Gelukkig zijn er daarnaast een aantal klasbakken, met Van Polen voorop! Begois is ook genieten.


  Maak melding

 2. @Kleber

  Vledwijk vind ik wel degelijk een aanwinst. Oogt wat nonchalant maar was laatste kwartier ook helemaal leeg want is nog niet volledig wedstrijdfit.

  Veldwijk kan je altijd aanspelen en houdt de bal goed vast met zijn sterk lichaam. Wat dat betreft speelt hij hetzelfde als Necid alleen oogt het wat laconiek.

  Veldwijk is dit seizoen bij veel treffers betrokken geweest, zoals vandaag de assist op Rienstra.


  Maak melding

 3. Veldwijk is een goed aanspeelpunt. Heeft bijna alle ballen op het middenveld. Goal van Rienstra kwam via Veldwijk. Hij oogt niet snel maar doet veel.


  Maak melding

 4. @ aukje Volgens RTV Oost

  PEC Zwolle gaat zich versterken met de Braziliaan Gustavo Hebling. De 19-jarige middenvelder wordt voor twee seizoenen gehuurd van Paris Saint Germain.

  Bij die club tekende hij een contract en morgen wordt de huur van PEC Zwolle afgerond. Hebling traint al enkele weken mee met de selectie van trainer Ron Jans. Hij is afkomstig van Sao Paulo FC, waar hij deze zomer zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

  Rijpen PSG pikte de Braziliaanse tiener op en gaf hem meteen een contract tot de zomer van 2020. De Franse topclub laat hem de komende twee jaar eerst rijpen bij PEC Zwolle. “Het is een type Wout Brama, maar dan jonger en wat dynamischer”, zei technisch directeur Gerard Nijkamp eerder al over Hebling. “Een jongen met heel veel talent.”

  Geen werkvergunning Hebling kan overigens nog niet direct zijn debuut maken voor PEC Zwolle, omdat de Braziliaan nog geen werkvergunning heeft. Hij kan op zijn vroegst na de interlandperiode van het eerste weekend in september in actie komen.  Maak melding

 5. Een balletje vasthouden kan Veldwijk wel, maar veel meer ook niet op dit moment. Zou graag zien dat Locadia wordt aangetrokken bijvoorbeeld.
  Verder erg prettig om Thomas weer binnen de lijnen te zien. Heerlijke speler.
  Mooi resultaat vandaag!


  Maak melding

 6. Heerlijk om te winnen van Twente! Het was niet altijd goed, maar nu maakt dat niet meer uit. Nu alleen nog AZ en Ajax zien te verslaan in competitie en dan hebben we alle clubs gehad, en Heerenveen moeten we ook nog, dat kan volgende week. Al zal dat heel knap zijn, dat zijn van die uitwedstrijden waar we de laatste seizoenen kansloos zijn geweest. Maar het blijft voetbal, elf tegen elf en de bal is rond.:)


  Maak melding

 7. Ik erger me al weken aan het fenomeen wisselsponsor. “De wissel wordt mogelijk gemaakt door…. “. Als er geen sponsor voor is, dan ook geen wissels meer???? Wat een onzin!


  Maak melding

 8. Ik vind het wel komisch eigenlijk. Het is net of die wisselspelers in dienst zijn bij het advocatenkantoor. 🙂 En is de bal niet ook weleens gesponsord? Het wachten is op de sponsoring van het doel, de middenstip, de vierde man etc.


  Maak melding

 9. De koffer van de verzorger zie 10:22.
  De bal wordt elke thuiswedstrijd van WVF nog gesponsord.
  Sponsoring op de ballenvangers is al eens mee geëxpirimenteerd.
  Doelnet volgens mij ook; in Duitslang merk keepershandschoenen?


  Maak melding

 10. Oud-international Cees van Kooten van Oranje is maandagochtend op 67-jarige leeftijd overleden. Dat liet een woordvoerder van zijn oude club Go Ahead Eagles weten. De kopsterke spits leed al geruime tijd aan kanker.

  Cees van Kooten voetbalde voor onder meer Hermes DVS, de Franse club Lille, Telstar en PEC Zwolle,

  Het absolute hoogtepunt van zijn carri?re beleefde Van Kooten in het voorjaar van 1981. Op 32-jarige leeftijd debuteerde hij in het Nederlands elftal. In de uitwedstrijd tegen Cyprus maakte hij ook nog de enige treffer van de wedstrijd. Hij speelde uiteindelijk negen keer voor het Nederlands elftal waarin hij vier doelpunten maakte. In 1983 stapt Van Kooten over naar buurman PEC Zwolle, waar hij in 1985 zijn spelerscarri?re afsloot.


  Maak melding

 11. @ Dr.Jones, aan het overlijden van Cees van Kooten mag idd wel aandacht worden besteed op het onvolprezen WeblogZwolle. Als we alleen al de heerlijke kopballen van deze topper uitlichten.

  Hij is slechts 67 geworden.


  Maak melding

 12. Geweldig shirt van PEC’s verzorger:

  “Voetbal heeft meer cultuur dan Opera”

  Wel jammer dat je zo’n shirt draagt terwijl je club op plastic speelt in een betonbak met klapvee op de tribune.


  Maak melding

 13. Populair en cultuur zijn verschillende dingen. De Toppers zijn ook populair, maar noem je dat cultuur? Voetbalcultuur gaat over beleving, sfeer en passie. In plaats van carnavalsliedjes, trommels en een stentortribune.


  Maak melding

 14. @Bigge: Nee joh. Mening van een echte liefhebber die niet eens voor Eagles is. Waar ze trouwens wel weten wat een voetbalsfeer is, maar het op het veld niet waarmaken. Resultaten van PEC zijn top, daar is niets mis mee. Mijn opmerking gaat over de sfeer tijdens wedstrijden.

  @user12: nee, sfeer viel niet tegen. Was gezellig. Dat is iets anders dan voetbalsfeer. En iets wat er niet was kan ook niet tegenvallen;)


  Maak melding

 15. @markbv, jij hebt waarschijnlijk een andere definitie van voetbalsfeer dan ik. Jij vindt het bij PEC zeker iets te lief? Leuk die B-side maar daar wil je niet tussenstaan als het slecht met de club gaat. Jij vind het misschien geweldig dat ruige gedoe maar uiteindelijk lijken het een stel primaten die daar staan. Ik kom naar het stadion om mijn eigen team te supporten en niet om het andere team verrot te schelden.

  Ik sta niet eens in het midden van Noord, maar ik was compleet doorweekt van het bier. Stem ook kwijt.

  Trouwens, in Duitsland heb je die vijandigheid minder. Daar lopen buiten het stadion uit en thuis door elkaar, ga mij niet vertellen dat daar geen voetbalsfeer hangt.


  Maak melding

 16. Zou kunnen, user12. Doorweekt van het bier kun je ook naar een concert van Guus Meeuwis gaan. Of naar het Nederlands elftal. Duitsland is ook redelijk gezellig. En daardoor niet te vergelijken met het Engelse voetbal qua sfeer. Over cult gesproken….


  Maak melding

 17. Tja je kan een vuilnisbelt met wat lampen ook retro/cult noemen. Doen ze al jaren Deventer. Verder hadden ze vroeger wel een fanatieke aanhang. Maar nu is daar niks meer van over.

  En bij ons op het vak hebben we zeker een aantal opera talentjes hoor.


  Maak melding

 18. Sorry dat het mij even ontgaan was maar ik snap hem nu, alter ego van edje als ik me niet vergis? Is het alweer eens tijd om de PEC aanhang te gaan vergelijken met retteketet AZ?

  Mening van een echte liefhebber die niet eens voor Eagles is. Waar ze trouwens wel weten wat een voetbalsfeer is

  Ben jij duidelijk nog nooit daar geweest als ze achter stonden tegen Zwolle, tenzij je uiteraard het uitschelden van, bespugen van en slaande bewegingen maken naar spelers beschouwd als echte voetbalsfeer.


  Maak melding

 19. @markbv, hahaha, je bedoelt all-seater-premier-league? Leuk dat zingen, op je peperdure stoel, maar dat haalt het niet bij ‘die gelbe wand’ van Dortmund.  Maak melding

 20. Mooie reulaten van pec

  Zit nog veel rek in onze club
  Want jans en zn jongs zijn nog niet op volle sterkte en hebben n paar weken nodig om ingespeeld te raken na alle mutaties en blessures

  Eigenlijk kan pec alleen maar beter worden:

  Thomas is terug en vlamt meteen

  Nijland is terug en gaat weer vlammen

  Skippy komt terug en mag eindelijk s gaan vlammen, zoals in zn aussiesteam

  En het supertalent Hebling gaat pec op het middenveld een boost geven, soms afgewisseld door dekker, marinus en hasnoui


  Maak melding

 21. Maar Rienstra is natuurlijk de absolute gangmaker van pec
  Na de winterstop wordt ie voor een recordbedrag verkocht aan pakweg Heerenveen

  Hij is niet te houden voor pec, niks aan te doen
  Dan maar 2 miljoen voor hem incasseren, niks mis meee


  Maak melding

 22. Bron, AD.nl

  AZ onderhandelt met PEC Zwolle over Ben Rienstra. De kans is groot dat de 25-jarige middenvelder deze week nog een meerjarig contract tekent bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.
  De in Alkmaar geboren spelmaker is een jeugdexponent van AZ, maar kon bij die club niet doorbreken in de hoofdmacht. In 2010 maakte hij de overstap naar Heracles, waar hij onder trainer Peter Bosz werd omgedoopt tot centrale verdediger en meer dan honderd eredivisiewedstrijden speelde. Vorig jaar verruilde Rienstra Heracles na vier seizoenen voor PEC.

  Winnende treffer
  In zijn eerste seizoen in Zwolle maakte hij als middenvelder veel indruk. De onbetwiste basisspeler hielp zijn nieuwe club met vijf treffers aan een zesde plek in de eredivisie en bereikte met PEC tevens de bekerfinale. Zijn winnende treffer tegen FC Twente, afgelopen zondag, was waarschijnlijk zijn laatste in het shirt van Zwolle.

  AZ en PEC naderen een akkoord over een transfer van de middenvelder. Rienstra wordt bij het door een leegloop geteisterde AZ gezien als een welkome versterking. Coach John van den Brom raakte deze zomer het overgrote deel van de basisploeg kwijt. Nemanja Gudelj (Ajax), Steven Berghuis (Watford), Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en Aron Johannssón (Werder Bremen) verlieten de nummer drie van de eredivisie.

  Ook Ron Jans heeft zijn elftal door het succesvolle voetbaljaar weer flink moeten renoveren. Warner Hahn (Feyenoord), Maikel van der Werff (Vitesse), Jesper Drost (FC Groningen), Jody Lukoki (Ludogorets) en Tomas Necid (Bursaspor) kozen voor een nieuwe avontuur. Daar komt Ben Rienstra dus waarschijnlijk nog bij. De beweeglijke middenvelder moet het nieuwe en jonge AZ, ondanks zijn 25-jarige leeftijd, onder meer van de nodige routine voorzien.

  Wuytens
  Tegenover het aanstaande vertrek van Rienstra, staat de komst van Gustavo Hebling. De getalenteerde middenvelder uit Brazilië wordt gecontracteerd door Paris St. Germain en zal, als het papierwerk deze week wordt afgerond, verhuurd worden aan PEC. Daar blijft het mogelijk niet bij. Zwolle hoopt ook nog een centrale verdediger, bij voorkeur linksbenig, toe te voegen aan de selectie. Jan Wuytens van AZ was lange tijd een te dure optie. Mogelijk wordt de mandekker nu betrokken bij de onderhandelingen over Rienstra.


  Maak melding

 23. Bedankt voor de info Leonardo, al is het niet zo positief. Al kan Gustavo Hebling natuurlijk een welkomme versterking worden. En een linksbenige centrale verdediger … Ken die Wuytens niet zo. AZ heeft wel een hele matige start. Maar ff afwachten allemaal…maandagnacht 0:00 is de deadline volgens mij.


  Maak melding

 24. Oei, Rienstra nu al weg, naar AZ
  Zo snel had van mij niet gehoeven

  Hoop wel dat PEC de hoofdprijs voor hem vraagt, 2 miljoen
  En n ruil zo te zien met Wuytens

  Maar op deze manier dreigt PEC, in ieder geval op korte termijn, sportief flink in te leveren

  Laten we hopen dat Hebling het gat van Rienstra kans opvullen


  Maak melding

 25. 😀
  Laat Royston Drenthe dan nu maar als lastminute naar PEC komen
  Nu is er wel plaats voor hem op het middenveld en met Hebling en Dekker in zijn rug en Becker en Thomas in zn buurt, heeft ie n lekker dynamisch stel

  Nijkamp: doe s gek en neem de gok met Drenthe:P


  Maak melding

 26. Anders Wiljan Pluim terug naar zwolle halen,
  Door m van willempie 2 te verlossen

  Hij is in ieder geval balvast en aanvallend, en speelde goed in t 1e eredivisieseizoen van pec in 2013-2014


  Maak melding

Reageer