Zwolse partijen komen samen voor de jeugd

Zwolle – Woensdag 23 september staat de Zwolse jeugd centraal, tijdens het jeugdplatform dat wordt georganiseerd door het Sociaal Wijkteam, gemeente Zwolle en Travers Welzijn. Waar zetten professionals, ouders en vrijwilliger dit schooljaar de schouders onder?

Tijdens het Jeugdplatform gaan de deelnemers met elkaar in overleg, bespreken ze kansen en acties, delen ze kennis en signalen en stelt men werkgroepen samen.

Vragen die ze elkaar stellen, zijn bijvoorbeeld: Wat vinden we van Zwolle als stad waar onze kinderen en jongeren opgroeien? Wat willen we behouden en wat zouden we graag anders willen? Hoe zit het met de talenten en idealen van onze jeugd? Wordt er in het groene Zwolle voldoende gestruind? Heeft iedere puber een veilig, warm bed om in te slapen? Haalt iedere jongere in Zwolle een diploma waar hij/zij trots op is? Kunnen ouders hun opvoedingsvragen kwijt binnen een (sociaal) netwerk?
Mogelijke thema’s zijn: de Zwolse opvoedweek, bouwen aan sociale netwerken, participatie van kinderen en jongeren, speelplekken en andere thema’s die leven bij de aanwezigen.

Jeugdplatform:
Wijkcentrum Holtenbroek

18.00 – 18.30 uur: soep met broodjes
18.30 – 18.45 uur: opening
18.45 – 20.00 uur: aan de slag
20.00 – 20.30 uur: terugkoppeling

Aanmelden: voor 18 september bij Elske Heinen via e.heinen@travers.nl. Voor de jeugd: ben je tussen de 4 en 18 jaar en wil je meedoen aan het Jeugdplatform, geef dan je leeftijd door, dan zorgt de organisatie voor een programma dat ook leuk is voor jou.

Artikel delen: