Greijdanus steunt actie voor verblijfsvergunning

Zwolle – De zeventienjarige Margarita Alexandrova uit Kampen, die afgelopen jaar haar havo-diploma haalde aan het Greijdanus College in Zwolle, heeft in de zomervakantie te horen gekregen dat ze terug moet naar Oezbekistan. Het Greijdanus steunt de actie voor een verblijfsvergunning middels een brief aan de staatssecretaris. Ook roept de school leerlingen en personeel op om de petitie www.margaritamoetblijven.nl te tekenen.

Afgelopen week stuurde de directie van het Greijdanus College een brief naar staatssecretaris Dijkhoff, waarin wordt aangedrongen om Margarita een permanente verblijfsvergunning te geven.

Zeven jaar geleden ontvluchtte Margarita en haar moeder Oezbekistan. Als christen is ze daar haar leven niet zeker. In 2012 startte ze in klas 3 van het Greijdanus en met een mooie cijferlijst behaalde ze haar havo-diploma. Deze heeft echter geen enkele waarde in Oezbekistan.

Margarita en de school delen dezelfde christelijke identiteit. Directeur Gert Jan Niewold: "Een van de kenmerken daarvan is dat we onze leerlingen voorbereiden op het innemen van een waarde(n)volle plek in de maatschappij." De school kent Margarita als iemand die volledig is geïntegreerd en is ervan overtuigd dat Margarita in onze samenleving een actieve bijdrage kan leveren.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. met een mooie cijferlijst behaalde ze haar havo-diploma. Deze heeft echter geen enkele waarde in Oezbekistan.

  ja en dan moet ze maar hier een verblijfsvergunning krijgen ?

  ze was gevlucht en ze wist dat

  7 jaren hier genoten

  wel nu mag ze terug


  ⚠️ Meld

 2. Terug gaan voor vluchtelingen, daar breekt m’n hart ook. Maar m’n verstand niet.
  Lezende ‘Zeven jaar geleden ontvluchtte Margarita en haar moeder Oezbekistan. Als christen is ze daar haar leven niet zeker’

  Adopteer dan een andere religie toch? Er is keuze uit vele.  ⚠️ Meld

 3. Hmmm, lastig. Als haar leven daadwerkelijk gevaar loopt is dat een valide argument, maar dan kun je iedereen wel binnenlaten. We kijken even verder: na zeven jaar volledig geïntegreerd is een pluspunt, net zoals haar westerse religie.
  De meeste aanhangers van die andere grote religie weigeren te integreren, ook al leven ze hier 20 of 30 jaar en belasten de maatschappij zwaar. Deze dame verdient voorlopig het voordeel van de twijfel.


  ⚠️ Meld

 4. In Kampen wordt op 29 augustus de ??Walk for Margarita?? gehouden. Een protestmars tegen de uitzetting van de Margarita. Zij studeert aan Windesheim de studie rechten.

  Margarita Alexandrova is 7 jaar geleden gevlucht uit Oezbekistan wegens onderdrukking van haar geloof. In de jaren dat Margarita in Nederland woont heeft Margarita zich ontwikkeld tot een echte Nederlander.

  Nu de rechter heeft besloten dat ze niet in aanmerking komt voor het kinderpardon, kan ze op elk moment terug naar haar ??eigen?? land gestuurd worden. Het land dat ze verliet toen ze tien was, waarvan ze de taal niet spreekt en waar ze nog gevaar loopt ook.

  De organisators zijn het niet eens met de beslissing van de rechter. Ze vinden 7 jaar veel te lang. Daarom roepen ze alle Windesheim studenten op om zaterdag mee te lopen met de ??Walk for Margarita??.

  De protestmars start zaterdag 29 augustus om 16.00 uur in de middag vanaf het Centraal station van Kampen. De mars van een klein uurtje zal via de binnenstad naar het gemeentehuis leiden. Daar zullen enkele vertegenwoordigers van politieke partijen en maatschappelijke organisaties de demonstranten toespreken. Wie de sprekers zijn wordt komende week bekend gemaakt.

  ????Kom in actie en loop mee!???? is de oproep van de actievoerders.

  Meer weten over de uitzetting? Surf naar http://www.margaritamoetblijven.nl


  ⚠️ Meld

 5. Als hier in Nederland, “vluchtelingen” mogen blijven die niet naar school willen, zich niet aan de regels houden, aan de criminele activiteiten mee doen, dagelijks zwart rijden in de treinen, veel jatten in de winkels, zich niet aan willen passen aan onze cultuur, tegelijkertijd in hun eigen land geen enkele risico lopen als ze terug gestuurd worden, dan vind ik persoonlijk dat iemand zoals zij dat uit een land komt waar de minderheidsgroep waar zij bij hoort ernstig bedreigd wordt en bij terugkomst in flinke problemen komt terwijl dat meisje zich hier aan alle regels houdt en haar best doet met studeren en ook een vluchteling is dat zij hier Moet blijven!
  Zij moet gewoon blijven!!!

  Als je kijk wat er nu er nu onze land binnenkomt, hoe ziet het over 10 jaar oud???
  Precies…  ⚠️ Meld

 6. Goeie actie, voor een Christelijke school, ook. Je merkt dat ze hier niet CDA georiënteerd stemmen. Die staat er nl heel anders in. Remember Henk Bleker en het PVV-beleid van toen.  ⚠️ Meld

 7. niet naar school willen, zich niet aan de regels houden, aan de criminele activiteiten mee doen, dagelijks zwart rijden in de treinen, veel jatten in de winkels,

  Daar zijn veel Nederlanders ook goed in, misschien kunnen we die dan ruilen.;)


  ⚠️ Meld

 8. Voorbeelden van de Pvv Dick mbt tot dit topic? Beetje zielig om de Pvv hier weer bij te halen.Maar mag je blijven doen dan doe ik het met je Pvda-tje


  ⚠️ Meld

 9. Zo makkelijk, Mike. Er zijn idd ook echte Nederlanders die roven, intimideren, profiteren en voor overlast zorgen. Dat kost al genoeg. En ook die gasten moeten keihard aangepakt worden. En ook van deze groep weten we in welke sociale milieus we een hoge trefkans hebben.

  Maar waarom zou je aanvullend groepen binnenhalen die in de statistieken van criminaliteit, uitkeringen en zorgkosten bovenmatig vertegenwoordigd zijn? ;);)


  ⚠️ Meld

 10. Wel goed lezen Fer. Dit

  Je merkt dat ze hier niet CDA georiënteerd stemmen. Die staat er nl heel anders in. Remember Henk Bleker en het PVV-beleid van toen.

  Gaat over feiten. Het CDA sloot een regeer- en gedoogakkoord met de VVD & PVV. PVV was de gedoogpartner met enorme invloed. Weet je nog dat Bleker Mauro een briefje gaf? Dat hij daar aan tafel PVV-beleid verdedigde waar CDA moeiteloos in meeging?

  CDA’s Gerd Leers was ook nog eens Minister voor Immigratie, Integratie en asielbeleid.

  Daarmee neem ik de PVV niet in de maling, want iedereen weet hoe de PVV inzake Immigratie, Integratie en asielbeleid denkt en handelt…..neem het CDA het wél uiterst kwalijjk dat ze (volgens mij puur om de macht) een coalitie met deze gedoogpartner aanging. Bedoel, dat de VVD tegen genoemd beleid aanschurkt weten we.


  ⚠️ Meld

 11. Nee hoor, gaan ze weer!

  Eerst iemand binnen halen. Vervolgens via de achterdeur eruit.

  Belachelijk!

  Maar wat heeft Zwolle hier mee te doen? Kijk de gemeenteraad toe? Of ondernemen ze actie?

  Wel honderden Syriërs binnen laten en z’n talentvol en goed opgeleid meisje de deur uitschoppen


  ⚠️ Meld

 12. Deze migranten dame had meteen teruggestuurd moeten worden. Erg kwalijk dat het niet gebeurd is en er eindeloos gewacht en gerekt kan worden.

  Ze maakt in haar verhaal helemaal duidelijk dat ze meer gevlucht is vanwege een ernstige vormen van pesten dan voor direct levensgevaar. Een “gevoel” van onveiligheid kan natuurlijk nooit een criterium zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.