Berkum voor KNVB-beker naar TEC

Zwolle – VV Berkum speelt woensdag in de eerste ronde van de ‘grote’ KNVB-beker uit tegen zondag-topklasser TEC in Tiel. Dat wordt dus zonder meer een lastige klus voor de Zwollenaren, die twee niveaus lager acteren.

“Het wordt een hele kluif, want TEC heeft een heel goede ploeg. Ze spelen goed verzorgd positiespel, het is een hecht collectief en ze hebben een aantal heel sterke spelers,” vindt Berkum-trainer Willem Brouwer, die de Betuwenaren afgelopen zondag aan het werk zag. “Maar wij hebben altijd een kans, want wij hebben ook wapens waarmee we tegenstanders pijn kunnen doen. We hebben vorig jaar laten zien dat we tegen technische ploegen vaak goed uit de voeten kunnen en voor verrassingen kunnen zorgen. De motivatie zal groot zijn bij ons.”

Kampioen
TEC werd afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse B van het zondagvoetbal en promoveerde dus rechtstreeks naar de Topklasse. Daarin debuteerde het team van trainer Frits van der Berk in het afgelopen weekend uitstekend, want TEC won met 0-1 bij Sneek Wit Zwart. De Tielse ploeg begon moeizaam maar kreeg al in de eerste helft de overhand. In de slotfase bediende de sterke aanvaller Jip Bartels invaller Trumaine Balrak op maat en die zorgde voor de enige treffer van de middag.

Geslaagde oefencampagne
Berkum kan terugkijken op een geslaagde oefenperiode, waarin de Zwolse eersteklasser slechts tegen hoofdklasser Harkemase Boys een mindere prestatie leverde. Tegen andere hoofdklassers als Flevo Boys en Excelsior  ’31 liet Berkum goed voetbal zien, waarbij ook een aantal nieuwe spelers goed voor de dag kwam. Ook afgelopen zaterdag deden de Zwollenaren het prima met een afgetekende 6-1 winst tegen zondag-eersteklasser Heino.

“We hebben de jongens in de oefencampagne flink belast. Dat heeft bij sommigen voor wat blessures gezorgd, maar we zijn wel sterker en beter geworden. Ik ben blij met het voetbal dat we in de meeste wedstrijden hebben laten zien en ook met de uitslag van zaterdag tegen Heino. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken,” constateert Berkum-coach Brouwer.

De bekerwedstrijd tussen TEC en Berkum staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraay uit het Gelderse Puiflijk, die op Sportpark De Lok aan de Predikbroedersweg in Tiel om 20.00 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen: