Nieuwe woonlocatie RIBW GO aan Eerdelaan

Zwolle – Wethouder Vedelaar opent donderdag 27 augustus officieel de nieuwe beschermde woonvorm van RIBW Groep Overijssel op de locatie van Dimence aan de Eerdelaan. De woonvorm biedt intensieve begeleiding voor mensen met psychiatrische problematiek. Ook cliënten van Dimence die een volgende stap kunnen maken, kunnen zo gemakkelijk doorstromen naar een plek waar ze zelfstandig kunnen wonen. De eerste bewoners verhuizen op 1 september a.s. naar de Eerdelaan. 

 

De woonvorm biedt intensieve begeleiding. Bewoners krijgen intensievere woonbegeleiding dan op een reguliere woonvorm. In deze fase vormt de behandeling bij Dimence nog maar een klein onderdeel in vergelijking met patiënten die zijn opgenomen bij Dimence. De Eerdelaan biedt plaats aan acht cliënten; er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig om hen te begeleiden bij wonen en bij dagactiviteiten. Locatie Eerdelaan is een groepswoning. Elke bewoner heeft een eigen kamer; in de woon-/eetkamer en keuken ontmoeten bewoners elkaar. Door de intensieve groepsbegeleiding krijgen zij de mogelijkheid om een volgende stap in hun herstelproces te zetten.

Samenwerking

Dimence biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg. RIBW Groep Overijssel begeleidt cliënten met een psychische/psychiatrische beperking op het gebied van wonen, werken en leren. De nauwe samenwerking tussen beide organisaties geeft de cliënt een stabiel netwerk van professionals die samen met de cliënt en diens eigen netwerk, zoals mantelzorgers, de behandeling en begeleiding biedt die nodig is.

Artikel delen: