3DprintEU bij Windesheim in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 10 september vindt de derde editie van 3DprintEU plaats bij Windesheim in Zwolle. 3DprintEU is hét event van Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en -scannen en staat dit jaar in het teken van onderwijs en medische toepassingen.

Het is niet voor niets dat steeds meer partijen de opmars van de 3D-printer zien als de derde industriële revolutie. In de maakindustrie groeit de behoefte aan een nieuwe generatie ontwerpers die gebruik weet te maken van de designvrijheid die 3D-printen biedt. Kennisinstellingen als Windesheim en Stenden spelen daar met nieuwe lesprogramma´s op in. Daarnaast biedt 3D-printen ongekende en innovatieve mogelijkheden voor de medische wereld. Protheses die op maat gemaakt worden bieden nieuwe mogelijkheden voor artsen en patiënten. Maar ook de manier waarop de medische wereld operaties voorbereidt of uitvoert krijgt een nieuwe dimensie. Een van te voren geprint hart ter voorbereiding op een hartoperatie of een gereconstrueerd deel van een bot dat niet van echt te onderscheiden is.

Programma en beurs
Het programma van 3DprintEU biedt een breed palet aan interessante sprekers die in zullen gaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen en scannen, de medische toepassingen en de verbinding tussen technologie en onderwijs. In combinatie met de uitgebreide beursvloer met ruim 30 bedrijven is 3DprintEU ook dit jaar weer interessant voor een breed publiek. Van ondernemer tot docent en van onderzoeker tot consument en student.  

Wilt u dit bijzondere event niet missen en bent u benieuwd wat de nabije toekomst ons op het gebied van 3D-printen brengt? Kijk hier voor meer informatie en meld u aan! De toegang is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)