Take off voor Zwolse pleeggezinnen

Zwolle – Zaterdag 29 augustus maken kinderen uit onder meer Zwolse pleeggezinnen van Trias op uitnodiging van Stichting FLY4U een rondvlucht als co-piloot. Naast het vliegen wacht de pleeggezinnen op vliegveld Drachten een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. 

Zwollenaar en voorzitter van FLY4U Karsten Dijkstra: "Dit jaar hebben we pleeggezinnen uitgenodigd van Trias en Jeugdhulp Friesland. Als pleegvader weet ik hoe mooi het is om een pleegkind op te mogen nemen in je gezin, maar het gaat ook gepaard met uitdagingen. We organiseren deze vliegdag voor het hele pleeggezin, dus ook voor ‘eigen kinderen’. Gewoon om er een dag helemaal tussenuit en in de wolken te zijn. Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen in de knel. En ik niet alleen, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U."

Waardering voor pleeggezinnen 

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Tijdens de vliegdag van FLY4U worden alle leden van het pleeggezin in het zonnetje gezet. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt. De eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert. En natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben.”

Vraag naar pleeggezinnen groeit

Trias ondersteunt bij opvoeden en opgroeien in Overijssel en werkt hierbij onder meer samen met ruim 450 pleeggezinnen. Trias vindt dat kinderen recht hebben om op te groeien in een gezin. Kan dat (tijdelijk) niet in het eigen gezin dan biedt pleegzorg een goed alternatief. De vraag naar nieuwe pleeggezinnen neemt daardoor toe. Trias houdt regelmatig informatieavonden voor geïnteresseerden. Kijk voor data en locaties op www.trias-groep.nl/pleegzorg/

Artikel delen: