Naam van nieuwe fietsbrug bekend gemaakt

Zwolle – De toekomstige fietsbrug over de Blaloweg krijgt de naam Blalobrug. Ook de paden die naar de brug leiden zijn door het college van burgemeester en wethouders voorzien van een naam. Het pad dat vanaf de bocht Kamperweg/Grote Voort over de Blaloweg loopt en aansluit op de Voorsteweg krijgt te naam Kamperpad.

Het nog aan te leggen fietspad vanaf de Kamperweg/Grote Voort tot de Blaloweg gaat het Blalopad heten en tot slot is het Frankhuizerpad gereserveerd voor het pad dat iets voor de Westenholterbrug van het Kamperpad afbuigt. Daarnaast is er een wijziging in de loop van een aantal straten op bedrijventerrein Hessenpoort. Het gaat om de Mindenstraat, Holsteinstraat en de Bohemenstraat. Deze wijziging is nodig in verband met een bouwvergunning die is afgegeven. In de praktijk is gebleken dat de huidige loop van de straten afwijkt van het bouwplan. Ook op bedrijventerrein Voorst is een aanpassing in de loop van de straten Boeierweg, Bolpraamweg en Schoenerweg nodig. Door een aantal kleine wijzigingen in de straten is het nodig de loop van de straten opnieuw vast te stellen, zodat ze vindbaar blijven voor bezoekers. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hmm, weinig creatieve namen. Wel weer logisch, dat wel.

  De Blokmelkweg; was misschien wat voor

  is het Frankhuizerpad gereserveerd voor het pad dat iets voor de Westenholterbrug van het Kamperpad afbuigt.

  Ligt toch redelijk in de richting.

  Niemand, op google na, weet natuurlijk wat “blalo” betekend:

  Oudste attestatie: Rijkhoven, Limburg, 1280-1290
  Frequentie: totaal: 3, ambt.: 3
  Aangetroffen spelling: blole
  Morfologie: Mog. uit het znw. mv. blade ‘bladeren, loof’ en het znw. lo ‘bos’; de bet. zou dan ‘loofbos’ zijn; of hoort het eerste lid bij blasen ‘blazen, wind hebben’?, vgl Stevens 1988, p. 14.
  Etymologie: Blijkens Ulrix/Pacquay p. 69 (81, nr. 6) zijn in de loop der eeuwen als varianten voor deze plaatsnaam opgetekend: blole [1262], blalo [1320], blale [1364], blaell [1531]; vgl. ook bloerstraet [1670].
  Flexie: ds
  Korte betekenis: Blaar

  Nogal nixxx zeggend dus :'(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.