OPERA2DAY zoekt Zwolse figuranten

Zwolle – In oktober en november toert Mariken in de tuin der lusten van OPERA2DAY langs de Nederlandse theaters. 500 jaar na het verschijnen van dit mirakelspel in boekvorm, onder de titel Mariken van Niemeghen, maakt OPERA2DAY een nieuwe opera over dit meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’. Het wordt een co-productie met het Nationale Toneel en Cappella Amsterdam, met in de hoofdrol Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en met muziek van Calliope Tsoupaki. Uitgevoerd door Asko|Schönberg en het Tetraktys Ensemble.

OPERA2DAY zoekt mannen (18-99 jaar) die willen figureren in een aantal belangrijke scènes in de voorstelling. We willen in ieder stad samenwerken met lokale amateuracteurs en -actrices. Dus wil je graag op het podium van de schouwburg bij jou in de buurt staan, grijp dan nu je kans!

De figuranten hebben geen tekst, maar zijn fysiek aanwezig en voeren een aantal handelingen uit.De voorstelling in Theater de Spiegel in Zwolle vindt plaats op zaterdag 7 november 2015, aanvang 19.30 uur. Er wordt voorafgaand aan de voorstelling één keer gerepeteerd.

Je hoeft geen gevierd acteur te zijn, maar je moet wel enige podiumervaring hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je fysieke conditie in orde is. Voor de mannen hebben we kostuums beschikbaar in maat 48, 50, 52 en 54.

Aanmelden?

Stuur een mail naar Mieke van der Ven via: meedoen@opera2day.nl. Vermeld in je e-mail:

de datum en plaats van de voorstelling waaraan je wilt meedoen (zie website);
je voor- en achternaam;
je leeftijd;
je e-mailadres en mobiele telefoonnummer;
je kledingmaat.

Kijk voor meer informatie en de voorstellings- en repetitiedata op www.opera2day.nl.

Artikel delen: