15.000 euro voor goede doelen Berkumloop

Zwolle – De 25ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond 15.000 euro voor het goede doel opgeleverd. Het bedrag bestaat uit het inschrijfgeld van de 1.500 deelnemers plus de extra donaties. Het geld gaat naar drie goede doelen: IntermeZZo, Schipper mag ik ook eens varen en Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle.

 

sv_loop_berkum_2015-56.jpg 

 

De deelnemers mochten zelf aangeven welk doel ze wilden steunen. Het resultaat is dat 5.000 euro naar IntermeZZo gaat, 5.000 euro naar Schipper mag ik ook eens varen en 5.000 euro naar Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle. Vertegenwoordigers van de goede doelen kregen vlak voor de start van de Berkumloop uit handen van Teun Bouwhuis, organisator Berkumloop, het geldbedrag in de vorm van een cheque.

1. IntermeZZo

IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Het centrum biedt nu steun aan zo’n drieduizend bezoekers per jaar. Het doel is om mensen met kanker, maar ook hun naasten, de regie over hun leven terug te geven. Dat vindt niet alleen plaats door het geven van informatie en het bieden van een luisterend oor, maar ook door diverse ‘doe-activiteiten’. Het nazorgcentrum ziet zichzelf als ‘plek tussen huis en ziekenhuis’ en werkt samen met het Isala Oncologisch Centrum. Daarnaast werkt IntermeZZo met vrijwel alleen vrijwilligers en is het geheel afhankelijk van sponsoren en donateurs.

 

2. Schipper mag ik ook eens varen

Genieten van een heerlijke meerdaagse vaartocht op het water. Voor veel mensen met een beperking is dat niet weggelegd. Daar wil ‘Stichting Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen. De enthousiastelingen achter deze stichting hebben alle hens aan dek gezet en een schip gekocht. Het schip wordt aangepast en geschikt gemaakt voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Het schip moet rolstoeltoegankelijk zijn en geschikt voor maximaal vijftien personen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een leefgroep met begeleiding of één of twee families met een gehandicapt familielid.

 

3. Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle

Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle is opgericht om kinderen in radioactief besmette gebieden en hun omgeving hulp te bieden. De stichting wordt gedragen door vrijwilligers die nauw verbonden zijn bij één van de drie kerkgenootschappen in Zwolle-Berkum. Het streven is om elk jaar een vakantieweek te organiseren, waarbij diverse activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen in besmette gebieden. Vrijwilligers verzorgen deze weken en begeleiden de kinderen ter plaatse. De stichting is afhankelijk van giften en heeft dan ook geen winstoogmerk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.