Gezonde scholen Zwolle gedeelde 1e plek

Zwolle – Er zijn veel gezonde scholen in IJsselland. Vooral de scholen voor primair onderwijs in Deventer en de MBO scholen in Zwolle doen het wat dat betreft goed. GGD IJsselland begeleidt scholen in de regio IJsselland bij het toewerken naar een Gezonde School. De GGD heeft tot nu toe al ruim 125 scholen begeleid. 

 

Op 1 juli 2015 hebben in totaal 48 scholen voor voortgezet onderwijs en 37 MBO-scholen een vignet behaald. In Amsterdam zijn de meeste scholen voor voortgezet onderwijs (4) met een vignet te vinden. In Utrecht en Zwolle zijn de meeste MBO-scholen met een vignet, in beide gemeenten gaat het om 4 scholen. Bekijk de overzichtskaart van het RIVM.

 

Gezonde School

Een Gezonde School stimuleert de gezondheid van leerlingen en leerkrachten. De school heeft niet alleen aandacht voor educatie, maar ook voor een gezonde schoolomgeving, signaleren en doorverwijzen, leerlingenzorg en regelgeving. Door deze aanpak onderdeel te maken van het schoolbeleid zorgt de school dat deze gezonde aanpak ook in de toekomst blijft.

 

Vignet Gezonde School

Het vignet is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. GGD IJsselland begeleidt scholen (BO, VO en MBO) bij het toewerken naar een Gezonde School. De GGD adviseert over activiteiten die goed passen bij de behoeften en mogelijkheden van de school. 

 

Ook een Gezonde School worden?

Een aantal scholen in IJsselland is nog druk bezig met het toewerken naar een Gezonde School. Binnenkort verwachten we nog meer Gezonde Scholen in de regio IJsselland! Wilt u ook een Gezonde School worden? Kijk voor meer informatie op de website van GGD IJsselland.

https://www.ggdijsselland.nl/scholen-kindercentra/advies-en-ondersteuning/gezonde-school/

Artikel delen: