Scholen presenteren zich op Studiebeurs Zwolle

De 14e editie van Studiebeurs Zwolle vindt dit jaar plaats op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november. Het is de grootste onderwijsbeurs van Oost-Nederland en wordt in de IJsselhallen te Zwolle gehouden. Een jaarlijkse keuzemanifestatie met honderden studiemogelijkheden en het mbo, hbo en universiteiten onder één dak. Er staan op Studiebeurs Zwolle tientallen onderwijsinstellingen met een breed scala aan beroepsrichtingen; mbo- en hbo-instellingen en universiteiten uit het hele land staan klaar voor het geven van voorlichting en het beantwoorden van vragen.

Een bezoek aan Studiebeurs Zwolle is zinvol voor iedereen, die binnenkort voor een studiekeuze staat. Voor zowel jongeren als volwassenen is het een prima plaats om er vroegtijdig achter te komen welke studies het beste bij hen passen. Op de beurs is er ruime gelegenheid om contact te leggen met voorlichters, decanen en studenten. In de beurshallen is over honderden beroepsrichtingen van het mbo en het hbo en universiteiten know-how aanwezig. Dit maakt de beurs de grootste onderwijsbeurs van Oost-Nederland.

De decanen van het voortgezet onderwijs hechten grote waarde aan Studiebeurs Zwolle en stimuleren scholieren tot een bezoek. Voor hen is er op 1 november een decanenochtend met als thema “Studiekeuze & Beïnvloedingsfactoren.”

De beurs bestaat dit jaar voor de veertiende keer en heeft in de loop van de jaren flink succes geboekt. Dat is af te leiden uit het jaarlijks stijgend aantal bezoekers. Maar ook uit het toenemende aantal onderwijsinstellingen dat mee doet aan de beurs. Nieuwe standhouders zijn bijvoorbeeld. De website www.studiebeurszwolle.nl geeft meer informatie over de standhouders en de decanenochtend.

Toegang tot de beurs is geheel gratis evenals het parkeren. Voor bezoekers vanaf het station in Zwolle is de loopafstand naar de IJsselhallen, Rieteweg 10, ongeveer tien minuten. Voor meer informatie en beursfolders met alle aanwezige studierichtingen kan men bellen met telefoon (038) 850 36 09.

Artikel delen:

Reageer