Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

wolle – De politie is op zoek naar de eigenaar van een gestolen herenfiets die maandagavond 24 augustus vermoedelijk is weggenomen in Zwolle-Zuid. Er zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zwolle aangehouden voor heling. Agenten zagen de jongens maandagavond op de Provincieroute rijden met de fiets. De fiets lag op het stuur van één van de jongens. Dat was voor de agenten aanleiding op polshoogte te nemen. De fiets bleek gestolen te zijn, maar er is geen aangifte gedaan.

target_fiets.jpg

Uit het verhoor van de jongens is niet duidelijk geworden waar de fiets is gestolen en een telefoontje naar de fietshandelaar leverde ook geen extra informatie op. Daarom wordt de eigenaar verzocht zich te melden bij de politie. Het gaat om een antracietkleurige herenfiets van het merk Target Nexus Skyline. De fiets heeft handremmen en zeven versnellingen. Wordt uw fiets gestolen? Doe altijd aangifte. Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen.

Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl . Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit lijkt heel erg op mijn fiets die een jaar of drie geleden is ontstolen uit de schuur. Ik heb aangifte gedaan en heb bericht gekregen maanden later dat hij gevonden was. De verzekering heeft mij de nieuwwaarde vergoed en ik heb inmiddels een nieuwe fiets al weer zo’n drie jaar in gebruik.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.