De Gasthuizen ondersteunt senioren

Zwolle – Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan wellicht rekenen op een bijdrage van het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën om het leven van senioren leuker, gezelliger, makkelijker of beter te maken.

Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot 1 oktober 2015. Daarna is er weer een toekenningsronde in mei 2016. In de vorige toekenningsronde, in mei dit jaar, heeft De Gasthuizen in totaal 22.285 euro toegekend aan organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hadden om hun plannen te realiseren. Met het geld werden 19 uiteenlopende doelen bereikt. Een greep uit de resultaten: Historische Muurreclame Zwolle kreeg geld voor het herstellen van historische reclames in Zwolle, woonzorgcentrum De Kievietsbloem voor het Danspaleis, de bewonerscommissie van De Keersluis voor sjoelbakken, biljartbekleding en een bingospel, het Thomaskoor voor het vieren van het 50-jarig jubileum en Stichting V-GEN-X voor het Cultuurfestival in Stadshagen.

Aanvraag doen
Initiatieven die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.
Artikel delen: