Oranje Fonds ondersteunt Hof van Breecamp

Zwolle – Buurtmoestuin Hof van Breecamp, gelegen in de Zwolse wijk Breecamp-Oost (Stadshagen), heeft vanuit het ‘Groen verbindt’-project van het Oranje Fonds een bedrag van € 2500 ontvangen voor de aanschaf van een kas en een nieuwe schuur.

moestuin_hof_van_breecamp_copy.jpg 

Een goede kas is voor de moestuinders erg belangrijk, omdat ze daarmee kwetsbare gewassen kunnen beschermen. Bovendien kunnen ze op die manier al eerder in het seizoen met het verbouwen van groenten beginnen. Met ‘Groen verbindt’ wil het Oranje Fonds de sociale samenhang en de leefbaarheid in wijken en buurten versterken. Juist in een nieuwbouwwijk als Breecamp-Oost, waar de sociale contacten nog moeten groeien, is dit van groot belang. Sinds haar oprichting, nu zo’n anderhalf jaar geleden, is Hof van Breecamp een ontmoetingsplek waar mensen uit de buurt elkaar ontmoeten om samen te tuinieren en een praatje te maken. De buurtmoestuin vervult dus een belangrijke sociale functie in de wijk.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.