Officiële opening brasserie Hofvlietvilla

Zwolle – Woensdagmiddag is aan de Pannekoekendijk bij de Rodetorenbrug brasserie Hofvlietvilla officieel geopend. Namens de gemeente Zwolle verrichtte wethouder René de Heer de opening. Ton Kolman heeft het beheer van de horecagelegenheid.

 

 26-08-2015_opening_huize_hofvliet_02.jpg

 

Het beeldbepalende, karakteristieke gebouw maakt prominent onderdeel uit van de stadsentree van de Overijsselse hoofdstad. Het restaurant is geschikt voor 40 bezoekers, verder is er een glazen serre met ruimte voor 80 klanten. Daarnaast is een groot terras met een capaciteit voor nog eens 80 bezoekers. De provincie stelde een subsidie beschikbaar om de kwaliteit van de omgeving in dit deel van Zwolle te verbeteren. De gemeente had voor de metamorfose van Huize Nieuw Hofvliet het bestemmingsplan aangepast om de villa uit 1929 op deze bijzondere locatie een openbare functie te geven.

 

26-08-2015_opening_huize_hofvliet_05.jpg

 

26-08-2015_opening_huize_hofvliet_06.jpg

 

26-08-2015_opening_huize_hofvliet_01.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

26-08-2015_opening_huize_hofvliet_04.jpg
 
26-08-2015_opening_huize_hofvliet_03.jpg 
  
Artikel delen:
Reacties 36
 1. Het is een heel mooie entree geworden naar de binnenstad. Met mooi weer zal het terras populair worden, schat ik zo in. Een schitterend uitzich op de gracht en de binnenstad. Ik vraag me af wat de criticasters van destijds nu van het eindresultaat vinden. Nog steeds zonde van het (subsidie)geld?


  ⚠️ Meld

 2. De keren dat ik over de Rodetorenbrug ben gefietst/gelopen zag het er voor mij naar uit dat dit etablissement wel goed loopt. (Was ook voornamelijk met mooi weer 🙂 ) Ben benieuwd hoe ze de donkerdere dagen doorkomen, maar volgens mij hebben ze wel een mooie serre met uitzicht op de mooi verlichte stad, dus zal ook wel goed komen.


  ⚠️ Meld

 3. Mooi. Heel mooi. Wel weer jammer dat het “oude” geld deze subsidie weer opstreek en de exploitatie gegund kreeg. Dit was nu iets voor jongere ondernemers geweest


  ⚠️ Meld

 4. Mooi pand, ziet er vanaf de rodetorenplein prachtig uit. Ik vind de kaart alleen aan de dure kant en je ziet er veel ‘zie mij zitten’-publiek.  ⚠️ Meld

 5. En ik altijd maar denken; dat de ondernemers (VVD) zo tegen subsidies zijn!
  Kennelijk alleen als de subsidies hun kant op komen, dan is het wel goed.


  ⚠️ Meld

 6. @JP: Dat het een plek is met wat een wat duurder assortiment en dat er veel “zie mij zitten-publiek” zit vind ik eigenlijk wel logisch. Het is natuurlijk een prachtige locatie aan het water en dan mag het van mij wel wat kosten.


  ⚠️ Meld

 7. @ JP & petje dat zijn geen positieve aanbevelingen (op het hele belangrijke “ziet er prachtig uit” na)…gelijk over die VVDérs en nogal hypocriet tegen subsidie zijn. Maar ik moet de eerste nog tegenkomen die “gratis geld” uit principe wijzigd. Al is subsidie gemeenschapsgeld.


  ⚠️ Meld

 8. Petje, hoe weet jij dat deze ondernemer VVD’er is? Waar baseer jij dat op? Wat een zuur gezeur weer zeg, maar dat is tegenwoordig standaard hier. Nee, ik stem geen VVD voor de duidelijkheid.


  ⚠️ Meld

 9. Ach, wat maakt de politieke voorkeur van de ondernemer nu uit, ook al is het een VVD’er, prima dan.
  Het ziet er mooi uit, bediening is inderdaad dramatisch en de kaart fantasieloos, maar de locatie is erg fraai.
  Maar weet iemand hoeveel subsidiegeld er vanuit provincie en gemeente in dit project gestoken is?


  ⚠️ Meld

 10. Oeps

  Het ziet er mooi uit, bediening is inderdaad dramatisch en de kaart fantasieloos,

  Je kunt mensen veel kwalijk nemen, maar ik vind “fantasieloos” wel ernstig!


  ⚠️ Meld

 11. Ach er valt altijd wel wat te zeuren over nieuwe Zwolse initiatieven/bedrijven. Geef deze ondernemer de kans, het zijn vast de gebruikelijke kinderziektes.


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb ook de indruk dat het met het daadwerkelijk ondernemen van de ondernemer wel meevalt. Financieringsrisico lijkt me nauwelijks aanwezig door grote bijdrage van de gemeente Zwolle en/of provincie.

  Als dat zo is was het inderdaad chique geweest om zoals Dietz voorstelde jongere ondernemers deze kans te bieden. Nu is het het old boys network dat lijkt te profiteren van de subsidiestroom. Een gemiste kans en misleidende beeldvorming.


  ⚠️ Meld

 13. Vraag me alleen af, waarom subsidie? Een echte ondernemer maakt van zo’n toplokatie binnen de kortste keren een goudmijntje toch? Ik denk dat via de subsidie beklonken is dat die toko op zondag dicht is.
  Weet ik niet echt natuurlijk, ‘k ga zondag ff kijken denk ik, of de koffie er klaar staat.  ⚠️ Meld

 14. Dank voor je verwijzing, Johnvanboven. Valt me mee, die subsidie van 2 ton, en het resultaat mag er zeker zijn.
  En als die tent op zondag dicht is, houden we toch nog mooi 6 dagen over om ervan te genieten, toch;)?


  ⚠️ Meld

 15. Welja Jesse, als ’t dicht is zondags dan is dat omdat religieuze mensen denken dat god de wereld in zes dagen heeft gemaakt, en dat’ie de dag daarna dacht dat’ie er klaar mee was. Een rustdagje nam ofzoiets. We zullen zien. Ik denk dat de meeste religieuze mensen trouwens wel beter weten ook.
  Welaan, geen enkel punt, als blijkt dat de winkel zondag open is.  ⚠️ Meld

 16. Hoe komen jullie erbij dat dit op zondag dicht is? 😉

  Ik lees “Brasserie ‘De Hofvlietvilla’ zal gedurende de zomervakantie 7 dagen per week geopend zijn v.a. 10.00 uur!
  ……………………………….
  Vanaf 26 augustus a.s. zal de brasserie op de woensdagen gesloten zijn, tenzij u de Hofvlietvilla exclusief tot uw beschikking wilt hebben.  ⚠️ Meld

 17. Ik stel voor om de zondagsluiting naar de Horeca uit te breiden om de man die sneller van naam dan van standpunt verandert (Hanshanzeland, Hikstad, Hikje etc) in de gelegenheid te stellen zijn zonden rustig te overdenken.;)


  ⚠️ Meld

 18. Lekker ongenuanceerd zeiken tegen mensen die wel iets toevoegen aan deze stad. Die 2 ton subsidie was voor de verbouwing en een prima investering. Het gros hier is waarschijnlijk gewoon loonslaaf die een ondernemer verwijt geen ondernemer te zijn. Even googlen en je weet dat je opmerking over zondagsluiting nergens op slaat, meteen nog ff de christenen op de hak nemen en de realiteit compleet uit het oog verliezen.Ook “het hele plaatje” overzien; villa, nieuwe brug, bioscoop en busstation is voor deze gasten te moeilijk blijkbaar. In dit licht komt het gros wel erg sneu over! Zwolle maakt in dit gebied een enorme inhaalslag, top!


  ⚠️ Meld

 19. Eens, die hele entree ziet er vanaf die kant een stuk beter uit. Zwolle is sowieso erg vooruitgegaan de laatste jaren. Waar vroeger overal auto’s geparkeerd stonden treft men nu terrassen aan.
  Voorbeelden? Nieuwe markt, Melkmarkt, Bethlehems Kerkplein en in een verder verleden zelfs het Grote Kerkplein. Laten we blij wezen met wat er bereikt is!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.