Berkum gooit TEC uit KNVB-beker

Zwolle – VV Berkum heeft een prima prestatie geleverd door zondagtopklasser TEC in Tiel in de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker op een verrassende maar zeker verdiende 0-1 nederlaag te trakteren. “We hebben uitstekend gevoetbald en een heel goede teamprestatie geleverd,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. “Het enige wat je er op zou kunnen aanmerken is dat we het eerder af hadden moeten maken, maar met een overwinning bij een topklasser mag je natuurlijk nooit ontevreden zijn. We hebben er als team samen voor geknokt en met zijn allen een mooi resultaat neergezet.”

 

Berkum liet er vanaf de aftrap geen gras over groeien en bezorgde de thuisclub met goed combinatievoetbal al direct problemen. Al na een minuut of vijf kon Chris van der Meulen solerend op het Tielse doel af, maar keeper Sebastiaan van der Sman voorkwam een snelle openingsgoal van de Zwolse eersteklasser. Even later leek er hands te worden gemaakt in het strafschopgebied van TEC, maar scheidsrechter Alex van Kraay liet doorspelen. TEC kreeg geen vat op het spel van de Zwollenaren en kreeg bovendien door snelle uitvallen van onder meer Potkamp, Van der Meulen, Wellenberg en Bacuna heel wat riskante situaties achterin te verwerken. Doelman Van der Sman bleek in die fase echter opnieuw een betrouwbare sluitpost. Aan de andere kant duurde het tot de 45e minuut voordat TEC echt gevaarlijk werd. Een bikkelharde vrije trap vloog langs de Zwolse muur, maar de goed spelende Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis pakte de bal in twee keer. Hoewel de betere kansen in het eerste bedrijf voor de bezoekers waren bleef het dus tot de rust bij 0-0.

Opdoffer
Twee minuten na de hervatting leek TEC na een snelle combinatie over rechts te gaan scoren, maar de vlak voor het Zwolse doel staande Kurtley de Windt kreeg de bal toch nog naast. Direct daarna kregen de Betuwenaren een flinke opdoffer toen Johnsen Bacuna, na een afgemeten dieptepass van verdediger Dirk Muis, slim gebruik maakte van miscommunicatie in de TEC-defensie. De Zwolse spits kon alleen op het Tielse doel af en maakte dat efficiënt af: 0-1.

 

Rode kaart
Na een uur spelen werd de avond voor de thuisclub nog wat zuurder, toen Bacuna net buiten het strafschopgebied werd neergelegd door TEC-verdediger Léon Hese. Dat leverde de geroutineerde ex-prof van onder meer Cambuur en De Graafschap een directe rode kaart op, zodat TEC het laatste halfuur met 10 man moest proberen wat aan de achterstand te doen. De uitstekend ingrijpende Berkum-defensie zorgde er echter voor dat daar weinig van terecht kwam. Ook in de slotfase, waarin de regen inmiddels met bakken naar beneden kwam, waren de beste kansen voor de Zwolse eersteklasser. De Berkum-spitsen wisten echter niet meer te scoren, waardoor het bij een krappe maar wel terechte zege voor de ‘underdog’ bleef.

 

Door deze fraaie 0-1 overwinning heeft Berkum zich dus geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Daarin zullen de Zwollenaren, op eigen terrein, op 22, 23 óf 24 september de strijd aanbinden tegen zondagtopklasser JVC Cuijk.

 

TEC-Berkum, 26 augustus 2015 (eerste ronde KNVB-Beker)

Eindstand: 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: Alex van Kraay 

Doelpunten: 49. Johnsen Bacuna (0-1)
Gele kaarten: geen
Rode kaart: Léon Hese (TEC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, William Potkamp, Johnsen Bacuna (81. Youp Kok)

Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman, Erik van Dee, Walter Kiomegni (72. Massaro Latuheru), Kurtley de Windt, Joel Sanaki, Mohammed Nouri, Akihiro Takasawa, Sven van Ingen (36. Leon Hese), Matthijs van Gessel, Bart van Westerlaken, Trumaine Balrak (46. Nehemia Sanaky).

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Jij weet ook alles. Heb hier 7 voorspellingen van collega’s hangen….Geloof het of niet joppuh:

  Ajax 1,2,3,1,3,3,2
  Feyenoord 0,3,1,3,1,1,1

  Gewoon Feyenoord dubbel zo vaakt getipt als kampioen 😮

  Ga bij WVF ook ff een lijstje maken:
  Wie eindigt het hoogst, van de Zwolse clubs, in de eerste Klasse?

  Mag ik starten? Ok:
  1. WVF
  2. BQ Sorry Arnie!
  3. Berkum

  Oh ja, Joppuh en mijn zoontjes die een team hebben gevormd dit jaar, mogen op bezoek bij de hout’n paal’n club 😀


  ⚠️ Meld

 2. 1. Berkum
  2. Berkum
  3. Berkum

  Omdat de helft van de spelers die bij de andere Zwolse clubs spelen bij Berkum vandaan komen. 😛


  ⚠️ Meld

 3. Oh, as zaterdag. Nee, jij wel en zijn niet alle geboren en getogen Zwollerkerspelnaren uitgenodigd 😮 Voor een paar voetbalschoenen wil ik de slippers wel even aantrekken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.