Blauwalg in water Stadshagen

Zwolle – In het water tussen het Twistvlietpad en het Cultuurhuis in Stadshagen is blauwalg geconstateerd. Omdat blauwalg schadelijk kan zijn voor de gezondheid van mens en dier is het advies is om niet te zwemmen in dit water en hierin ook geen honden te laten zwemmen. Bij het vissen wordt aangeraden om ervoor te zorgen niet in contact te komen met de blauwalg.

blauwalg_stadshagen.jpg 

Van nature komt blauwalg in lichte mate voor in het buitenwater. Tijdens lange perioden met hoge temperaturen kan de concentratie hiervan lokaal sterk toenemen. Op dit moment is het niet nodig dat de gemeente Zwolle en het waterschap maatregelen nemen. De praktijk leert dat de blauwalg na verloop van tijd weer verdwijnt wanneer de temperatuur daalt.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. ga er maar van uit dat er een groter gebied aangetast is door blauwalg aangezien al het water met elkaar in verbinding staat. Is niet zo dat omdat je aan de andere kant van de brug bent dat het dan wel in eens veilig zwemmen is.


  ⚠️ Meld

 2. @ Stadshagen, op 28 augustus 2015 0:48

  Denk dat dit niet zo is

  dat er een groter gebied aangetast is door blauwalg

  . Dan hadden ze het vast ook wel aangegeven. De rode lijn geeft idd wel een gebied aan dat aan de rechterkant een stukje water open laat. Je kunt altijd, via hun site http://www.wgs.nl een mailtje sturen. Wist niet dat ze dit water ook bemonsterden. Ook wel logisch dat dit er bij is gekomen, omdat er ook daar wordt gezwommen.
  Denk wel dat ze alle open zwemwater in het gebied van WGS bemonsteren. Doet het waterschap noordelijk van dit waterschap immers ook.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.