Channa vertelt over haar onderduikperiode

Zwolle – Channa Walvisch vertelt zondag 13 september om 14:30 uur in het Stedelijk Museum Zwolle over haar onderduikperiode en de gevolgen daarvan voor haar verdere leven.

shanna.jpg 

Channa Walvisch werd in 1936 in Amsterdam geboren. Haar Joodse ouders hadden een winkel in kolen en verhuurden karren. Na 1940 merkte Channa dat sommige kinderen niet meer met haar mochten spelen. Kort daarna deden de Duitsers een inval in haar ouderlijk huis. Omdat het te gevaarlijk werd besloten haar ouders haar onder te laten duiken. In de zomer van 1941 kon Channa terecht bij een gezin in Den Bosch. In december keerde ze enkele dagen bij haar ouders terug, in verband met haar verjaardag. Haar ouders constateerden dat ze verwaarloosd was en gingen op zoek naar een andere onderduikplek. Die werd uiteindelijk gevonden. Voor Channa volgde een tocht langs vijftien verschillende adressen.

De lezing is ter afsluiting van de tentoonstelling Strijd! Oorlog en overleven in beeld in het Stedelijk Museum Zwolle. Het is de ervaring van Channa dat vooral jongeren deze lezingen heel boeiend vinden, maar ook voor oudere toehoorders is deze lezing een bezoek meer dan waard. Voorafgaand of aansluitend kunt u de tentoonstelling Strijd! bekijken. De toegang voor de lezing is inbegrepen bij de entree voor het museum. U wordt verzocht zich op te geven voor deze lezing via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of per telefoon 038 4214650. Meldt u uiterlijk vóór donderdag 10 september aan.
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.