Opening hogeschooljaar Windesheim

Zwolle – Ieder talent telt en iedere student moet de ruimte krijgen om zijn of haar talenten te ontplooien. Met die boodschap trapt Windesheim op woensdag 2 september aanstaande het hogeschooljaar 2015-2016 af.

‘Word wie je bent’. Dit zijn woorden van filosoof Friedrich Nietzsche. Dit schooljaar staat de opening op woensdag 2 september 2015 in het teken van de inclusieve samenleving. Waar zowel uitzonderlijke begaafdheden als specifieke functiebeperkingen serieus worden genomen. Samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de zorgsector wil Windesheim zich daarvoor sterk maken.

Van Mavo tot Harvard
Speciale gast en spreker tijdens de opening van het hogeschooljaar is multitalent Peter Riezebos, bekend van zijn boek ‘Van Mavo tot Harvard’. Riezebos zal zijn persoonlijke verhaal vertellen over zijn in eerste instantie moeizame reis door onderwijsland. Ondanks het feit dat hij ADHD en Asperger heeft, wist hij uiteindelijk toch te slagen. En hoe. Riezebos studeerde de afgelopen jaren Psychologie, Communicatiewetenschap, Bedrijfskunde en Wijsbegeerte, haalde meer dan 900 studiepunten en excelleerde in diverse extra-curriculaire activiteiten.

Naast Riezebos zullen drs. Floor Alles, teamleider Studiesuccescentrum van Windesheim, en prof. dr. Albert Cornelissen, voorzitter College van Bestuur Windesheim, ingaan op het thema succesvol studeren met een functiebeperking en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt voor een onderwijsinstelling.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de opening van het hogeschooljaar van Windesheim via www.windesheim.nl/agenda. Hier vindt u ook meer informatie over het thema en het exacte programma. De ontvangst is vanaf 14.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Kunnen ze gewoon verder met dat graaiers cultuur doorgaan na de aanmeldingen…..
    Eerst maar dat onderzoekje afwachten en kijken wie en wat…
    Jammer voor de school dat er zulke zakkenvullers bij zitten…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.