SC Heerenveen – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdag speelt PEC Zwolle in de vierde speelronde van de Eredivisie tegen sc Heerenveen. Dit duel vindt plaats in het Abe Lenstra stadion en wordt afgetrapt om 19.45 uur. Momenteel staat het elftal van trainer/coach Ron Jans op een knappe derde positie met zeven punten uit drie wedstrijden. De Zwollenaren speelden de eerste wedstrijd gelijk tegen SC Cambuur (2-2) en wonnen vervolgens van promovendus De Graafschap (0-3) en provinciegenoot FC Twente (2-1). De Friese opponent staat op dit moment achtste en heeft tot nu toe vijf punten verzameld.

Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een ruime 4-0 overwinning voor sc Heerenveen. De treffers werden gescoord door Luciano Slagveer, Sam Larsson, Mark Uth (strafschop) en Henk Veerman. Na afloop van de wedstrijd omschreef trainer Ron Jans dit duel als volgt: ,,Er wordt goed getraind, hard gewerkt, maar het niveau vandaag was waardeloos." Eerder dat voetbaljaar eindigde de ontmoeting tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen in het IJsseldelta stadion in een 2-2 gelijkspel. Nadat Mark Uth de formatie uit Friesland tot twee keer toe op voorsprong bracht, werd de stand door Tomáš Necid en Maikel van der Werff uiteindelijk gelijkgetrokken.

Bij PEC Zwolle zien we één speler terug met een verleden bij sc Heerenveen, namelijk middenvelder Wouter Marinus. Hij speelde enkele seizoenen in de jeugdopleiding van de Friese club. Ook Jacques Storm, keeperstrainer bij PEC Zwolle, was in het verleden zowel als doelman als keeperstrainer actief voor deze club. Daarnaast zien de Blauwvingers met Joey van den Berg een speler terug die in het verleden in Zwolle onder contract stond.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. Hij wordt geassisteerd door dhr. Balder, dhr. Vandeursen en dhr. Berben. De Zwollenaren worden door ruim 200 supporters aangemoedigd. Bedankt voor jullie support. Heb je geen kaartje bemachtigd. Het duel wordt uitgezonden via FOX Sports en is tevens live te volgen via het Twitterkanaal.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. Sport1:
    “PEC Zwolle heeft zich versterkt met Gustavo Hebling. De Braziliaan komt op huurbasis naar de hoofdstad van Overijssel. PEC huurt het 19-jarige talent voor twee seizoenen van Paris Saint-Germain, dat de middenvelder eerder deze zomer had weggeplukt bij São Paulo.”


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.