CDA ontmoet de Zwolse binnenstad

Zwolle – Hoe staat de Zwolse binnenstad ervoor? Op die vraag kregen bijna honderd CDA-ers uit de provincie Overijssel vrijdagmiddag 28 augustus antwoord tijdens de aftrap van een nieuw politiek seizoen. Gastheer van de Zwolse tour is de lokale CDA-afdeling van de provinciale hoofdstad.

De gasten kregen in groepen van circa 20 personen een rondleiding door de Zwolse binnenstad. Na de kick-off in het Fraterhuis kon gekozen worden uit vijf opties. De moderne devotie met Mink de Vries, een kerkenpad naar de Dominicanerkerk, een ‘herbestemmings’wandeling met het Zwolse Bureau Ruimtewerk, een wandeling met als thema ondernemen in de binnenstad onder leiding van Christa Westerhof en een rondleiding in Waanders in de Broeren. In de rondleidingen kwamen alle aspecten van de boeiende binnenstad van Zwolle aan de orde. De CDA-ers, waaronder veel raadsleden, wethouders en gedeputeerden hebben door de rondleidingen een andere kant van Zwolle gezien. Ter afsluiting was er in de Grote Kerk een buffet.

Elk jaar organiseert een andere gemeente in Overijssel de start van het nieuwe CDA-politieke seizoen. Niet toevallig heeft de Zwolse CDA-afdeling gekozen voor de binnenstad, weet fractievoorzitter Judith Compagner: "Er is natuurlijk veel gaande omtrent de invulling van ons oude, maar dynamische stadshart. Neem de keuze voor de bibliotheeklocatie. Wij merken dat veel mensen de binnenstad aan het hart gaat. Velen, ook buiten Zwolle, zijn benieuwd naar de mogelijkheden. Wie kunnen we beter vragen dan de ondernemers en initiatiefnemers zelf om hun verhaal te doen. Want er gebeuren fraaie dingen in de binnenstad.” Het is mooi dat we als CDA Zwolle aan onze collega’s uit de regio deze initiatieven vandaag konden tonen. Mede dankzij de mensen die betrokken zijn bij het wel en wee van de Zwolse binnenstad.”

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mocht iemand ter sprake willen brengen hoe primitief een religie is,
  die zorgt voor verplichte religieuze zondagse winkelsluiting in de binnenstad…
  Ik raad ’t af, zulke berichten verwijdert weblog Zwolle. Beetje jammer van de moeite 😉  ⚠️ Meld

 2. Sorry beestje, laat me niet lachen. Geloven in een bovennatuurlijke macht stamt uit de tijd dat men dacht dat de aarde plat was, men geloofde dat 5000 jaar geleden de wereld is geschapen en bliksem een straf was van de goden.

  Ik weet niet wat jij dan primitief noemt, maar de wetenschap is volgens mij redelijk ‘bij de tijd’ en het is een kwéstie van tijd voordat bewezen kan worden dat geloof alleen maar een hersenspinsel is in het hoofd van (veel te veel) mensen die maar niet kunnen accepteren dat men op de wereld is gekomen om de soort in stand te houden, niets meer en niets minder.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.