Berkum bekert bij Germanicus

Zwolle – Na een succesvolle eerste ronde voor de KNVB-beker speelt Berkum zaterdag in de poulefase van de Districtsbeker Oost bij zondageersteklasser Germanicus in Coevorden. Daar wordt op het ongebruikelijke tijdstip van 19.30 uur afgetrapt.

Germanicus heeft een lange en rijke historie in de top van het amateurvoetbal, bekroond met hoofdklassekampioenschappen in de jaren ’70 en ’80, maar zakte daarna weg. Afgelopen seizoen werd de ploeg van trainer Eric Prins echter met een straatlengte voorsprong kampioen in de 2e Klasse L en dus zijn de Coevorders nu, na vijf seizoenen, weer teruggekeerd in de eerste klasse van het zondagvoetbal.

De bekercampagne verloopt voor de Drenten tot nu toe niet best want Germanicus verloor beide tot nu toe gespeelde poulewedstrijden in de strijd om de Districtsbeker Oost. Vorige week ging de Coevordense ploeg op eigen terrein met 1-3 onderuit tegen Olde Veste ’54, dat al vrij snel met 0-2 voor kwam. Germanicus scoorde voor rust nog wel een tegentreffer maar verder kwam de thuisclub niet en in de slotfase besliste Olde Veste het duel. Dinsdag moest Germanicus voor het tweede pouleduel naar Heino en beet daar opnieuw in het stof, nu met 1-0. Heino kwam na een minuut of 20 op voorsprong, waarna Germanicus geen grote kansen meer kreeg.

Berkum kan terugkijken op een redelijk geslaagde oefenperiode en een tot nu toe succesvolle bekercampagne. Vorige week droogden de Zwollenaren streekgenoot Heino in hun eerste districtsbekerwedstrijd met liefst 6-1 af, ondanks het feit dat Berkum-trainer Willem Brouwer een wat geïmproviseerd team het veld in moest sturen. Deze week zorgde de Zwolse zaterdageersteklasser voor een stunt door in de eerste ronde van de ‘grote’ KNVB-beker meer dan verdiend met 0-1 te winnen bij zondagtopklasser TEC in Tiel. Vlak na rust zorgde spits Johnsen Bacuna voor de enige treffer van de avond, waarmee hij Berkum in de volgende ronde van de KNVB-beker aan een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk hielp.

Om net als vorige jaren ook in het toernooi om de Districtsbeker Oost verder te komen zullen de Zwollenaren zaterdag ook Germanicus aan de kant moeten zetten. Berkum mag de tegenstander zeker niet onderschatten, want de selectie van trainer Brouwer kan er op rekenen dat Germanicus voor eigen publiek wat goed te maken heeft. De wedstrijd op Sportpark De Pampert aan de Sportlaan 4 in Coevorden staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter E.R. Visser.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Dit is nog bekervoetbal. Begrijp dan Berkum zaterdag in Coevorden

  ook Germanicus aan de kant moet zetten.

  Wel een beetje vreemd, want dit is het speelschema van de eerste competitieronde met o.a.

  zaterdag 5 september
  Berkum-SDV Barneveld
  Sparta E.- Be Quick ’28
  WVF-FC Zutphen  ⚠️ Meld

 2. Owww, gister stond er dit

  speelt Berkum zaterdag in de poulefase van de Districtsbeker Oost bij zondageersteklasser Germanicus in Coevorden. Daar wordt op het ongebruikelijke tijdstip van 19.30 uur afgetrapt.

  een aankondiging…geen topic met het resultaat.

  Dit is dus vandaag

  zaterdag ook Germanicus aan de kant moeten zetten.

  En Dame heeft de uitslag.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.