Berkum laat Germanicus kansloos

Zwolle – VV Berkum heeft de districtsbekerwedstrijd bij Germanicus in Coevorden met liefst 0-6 gewonnen, waarbij de thuisclub op alle fronten werd overklast en de Drenten er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas kwam.

 

“Ik ben tevreden over de uitslag, maar we kregen hier wel héél veel ruimte. We konden werkelijk iedereen aanspelen. Het had bij ons nog wel wat beter gekund,” vond een kritische Berkum-verdediger Jordi Lemmens. Zijn coach Willem Brouwer was tevreden over de verrichtingen van zijn team. “We hebben weer veel gescoord, niemand is geblesseerd geraakt en de jongens die blessures hadden zijn weer aan het terugkomen. Bovendien zijn we nu na twee wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde van de Districtsbeker,” constateerde de Berkum-trainer.

Sleepbeweging
De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud toen Germanicus al tegen een achterstand aankeek. Nadat de bal op het middenveld was onderschept en William Potkamp vanaf rechts voorzette kwam Chris van der Meulen voor het Drentse doel in balbezit. De Zwolse linkerspits maakte zich goed vrij met een sleepbeweging en schoot de bal achter de kansloze Germanicus-keeper Vincent Beugelink: 0-1.

 

Na die snelle openingstreffer bleef het tempo lange tijd laag en kregen de bezoekers wel kansen maar Jasper van der Stouw, Johnsen Bacuna en Marc van der Meulen wisten die niet te verzilveren. Dat lukte kort voor rust beter na een snelle Berkum-uitval via Bacuna en Marc van der Meulen, waarna de goed opgestelde Potkamp de tussenstand met een schot in de verre hoek op 0-2 bracht.

 

Opgerold
Na rust zette Berkum feller aan en werd de thuisclub opgerold. Nadat Beugelink een mooi schot van Marc van der Meulen al even fraai uit zijn doel had geranseld moest de Germanicus-keeper een minuut later alsnog vissen. Van der Stouw stuurde Bacuna met een dieptepass op pad en de rappe Berkum-aanvaller wist wel raad met die klus: 0-3. Een kwartier voor het slot kreeg Germanicus de bal weer eens niet weg voor het eigen doel. Chris van der Meulen strafte dat af door invaller Youp Kok aan te spelen die op de goede plek stond om voor 0-4 te zorgen.

 

Terug na blessure
Toen even later scheidsrechter Visser terecht een buitenspelsignaal van de Germanicus-grensrechter negeerde kon Frank Hoolsema, amper in het veld na een aantal weken blessureleed, de 0-5 binnen tikken. Vier minuten later kon Hoolsema, na een mooie combinatie tussen Chris van der Meulen en Bacuna, met een subtiele beweging ook nog voor 0-6 zorgen. Germanicus kwam in die fase nauwelijks meer van de eigen helft af en kon Berkum-doelman Dominic van Hoof geen moment in de problemen brengen.

 

In dezelfde poule won Olde Veste ’54 zaterdag met 0-1 bij Heino, waardoor zowel Berkum als de Steenwijkers zes punten uit twee duels hebben gehaald. Aanstaande dinsdag speelt Berkum voor de districtsbeker nog uit bij Olde Veste, maar beide ploegen zijn al zeker van plaatsing in de knock-outfase van het bekertoernooi.

 

Germanicus-Berkum, 29 augustus 2015 (poulefase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 0-6 (0-2)
Scheidsrechter: E.R. Visser

Doelpunten: 3. Chris van der Meulen (0-1), 41. William Potkamp (0-2), 55. Johnsen Bacuna (0-3), 76. Youp Kok (0-4), 78. Frank Hoolsema (0-5), 82. Frank Hoolsema (0-6).
Gele kaarten: Marc van der Meulen, Jason Huisman (Berkum), Ruben Sinnema (Germanicus).

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (72. Thom Kooke), Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (68. Frank Hoolsema), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, William Potkamp (68. Youp Kok), Johnsen Bacuna.

Opstelling Germanicus: Vincent Beugelink, Eduard Kobes, Sander Meertens (74. Daan van Dijk), Erwin Doorn, Nick Schenkel, Daniel Balsala, Ruben Sinnema (46. Erwin Smale), Nick Schuiling, Jurnel Rojer, Bas Smits (74. Milan van der Weide), Randy van der Weide.

Door: Th. Kölker  

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.