Open dagen dahliatuinen in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 29 augustus stelde Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuinen aan de Leo Majorlaan in Zwolle open voor publiek. Geïnteresseerden konde een kijkje komen nemen op de tuinen. Op het programma stond ondermeer een kalebassenmarkt en rondleidingen over de tuin met informatie over dahlia’s. Zaterdag 5 september 2015 is de dahliatuin aan de Ruusbroecstraat open voor bezichtiging.

 img_3910.jpg

De open dagen zijn een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op (één van) de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan. Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom! Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hierover informatie inwinnen bij de bestuursleden. Alle leden telen mooie dahlia’s op de eigen bedden. De vereniging, de gezamenlijke leden, telen allerlei soorten, ook heel bijzondere, dahlia’s op verenigingsbedden. De bloemen van de bedden van de vereniging worden in augustus gebruikt om mooie stukken voor- en met bewoners van bejaardenhuizen te maken.

img_3976.jpg

 img_3938.jpg

img_3937.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Vanzelfsprekend doen de bloemen van de verenigingsbedden ook mee met landelijke dahlia wedstrijden en landelijke dahlia exposities.

In het hoogseizoen bezorgt de Vereniging ook wekelijks boeketten dahlia’s bij verschillende maatschappelijke organisaties zoals het Leger des Heils, Brandweer, Ronald McDonald Huis en zorginstellingen.

Meer informatie
Belangstellenden die meer willen weten over Dahliavereniging Rondom de Peperbus
in het algemeen of de open dag in het bijzonder, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging, via dahlia-inge@hotmail.nl, of een kijkje nemen op de internetsite van de vereniging www.dahlia-zwolle.nl.

img_3913.jpg

img_3922.jpg

img_3925.jpg

 

Artikel delen: