‘Schelle vroeger en nu’ bundelt uniek beeldmateriaal

Ter gelegenheid van het wijkproject ‘Ha Buurman, Ha Buurvrouw!’ is de foto-expositie ‘Schelle vroeger en nu’ samengesteld. De officiële opening van de tentoonstelling vindt donderdag 25 oktober plaats om 19.30 uur in het Ha-Buur-Punt in basisschool De Phoenix aan de Zalmkolk. Aansluitend zal ook een buur-avond plaatsvinden over het project ‘Ha Buurman, Ha Buurvrouw!’

De foto-expositie bundelt historisch fotomateriaal van de buurtschap Schelle met beelden van nu. Van Oud Schelle zijn onder meer foto’s te bezichtigen van de oude brandweerpost, boerderijen, de Schellerbergweg en winkeltjes van weleer. Met dank aan Dick en Coleta Hogenkamp. De foto’s die een beeld geven van het huidige Schelle zijn gemaakt door fotograaf Bernard Ensink en leerlingen van De Phoenix.

Thuis in Schelle
De basisschoolkinderen waren onlangs bezig met een project ‘Uit en Thuis’. In het verlengde daarvan lag de vraag: ‘Wat maakt de wijk voor jou een thuis?’ En dat leverde vele leuke foto’s op, zoals van de wijkboerderij, de speelplaats, maar ook een mooi beschilderd elektriciteitshuisje. De kinderen hebben zelf de foto’s voorzien van commentaar..

De foto-expositie is vanaf 25 oktober tot en met 27 november elke dinsdagmorgen tussen 9.30 – 11.30 uur te bezichtigen in het Ha-Buur-Punt binnen De Phoenix. Bij het Ha-Buur-Punt kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten. Dat levert vraag, aanbod en ideeën op.

Verhalen welkom!
Reacties op de expositie zijn van harte welkom. Ook verhalen die een link hebben met de foto’s en de wijk Schelle. Bezoekers kunnen een persoonlijke noot achterlaten in een gastenboek. Foto’s van toen zijn ook nog welkom voor de nog altijd groeiende collectie van de familie Hogenkamp.

Buur-avondenHet Ha-Buur-Punt heeft vragen en ideeën opgeleverd. De buurtbewoners die in het kader van de opening, of daarna als bezoeker reageerden, zijn uitgenodigd om met elkaar te kijken of er mogelijkheden zijn om de vragen en ideeën samen om te zetten in uitvoerbare initiatieven. Op 25 oktober om 19.30 uur start de eerste buuravond voor mensen die in Schelle, Schellerhoek en Schellerbroek wonen. Op 31 oktober wordt de avond herhaald voor mensen uit Schellerlanden. Voor informatie of aanmelding kunnen mensen bellen met 038 851 57 00.



‘Ha Buurman, Ha Buurvrouw!’ is een gezamenlijk project van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en de Vrijwilligerscentrale Zwolle. Het richt zich op de zorg en aandacht die mensen elkaar kunnen bieden in hun wijk of buurt.

Artikel delen:

Reageer