Kat doodgeschoten in de Wipstrik

Zwolle – Afgelopen vrijdagavond is tussen 18.00 en 18.30 uur aan de Abel Tasmanstraat in de Wipstrik een kat doodgeschoten.

De dode kat is op nog geen 10 meter afstand van de woning van de eigenaresse bij de hoek van de Abel Tasmanstraat en de Van Diemenstraat gevonden. De dierenambulance is erbij geweest, en de politie heeft volgens de eigenaresse een buurtonderzoek gehouden. Zonder resultaat. De kat was waarschijnlijk op slag dood. De vrouw en haar zoontje zijn ontroostbaar. Zij hopen dat er via publiciteit tips binnenkomen. Ook voor de veiligheid voor de andere buurtkatten. Er is aangifte gedaan.

Artikel delen:
Reacties 134
 1. Zou het niet beter zijn voor iedereen als de katteneigenaren hun katten eens binnen hielden i.p.v. ze de straat op te laten gaan?
  Katten zijn “huisdieren” en geen straat- of zwerfdieren.
  Ik ben ook een kattenliefhebber maar wil niet dat mijn katten een ander tot last zijn, bij mij komen ze dus niet buiten. Daar wordt een kat heus niet minder van.


  ⚠️ Meld

 2. Ik begrijp de gedachtengang van Yvon, maar vind dit het verkeerde moment om die gedachtengang te delen.
  Ik heb nu al een hekel aan de aloude discussie die dit op kan leveren van voor- en tegenstanders van buitenkatten.

  Of die kat nu wel of niet buiten hoort, verschrikkelijk dat iemand zomaar een (huis)dier doodschiet.

  Sterkte voor de familie, ongelooflijk om op deze manier een geliefde kat te verliezen.


  ⚠️ Meld

 3. @Arianne
  Je kunt het leven van een dier niet gelijkstellen aan die van een mens, simpel. 3 maanden cel omdat je een slak hebt doodgetrapt? Dat kan toch niet. Of begint jouw stelling pas bij dieren met een hoog knuffelgehalte?
  Een dier is een dier toch?


  ⚠️ Meld

 4. Waarmee doodgeschoten? Als het een verboden vuurwapen is kun je zo’n persoon wel oppakken…

  Wel triest inderdaad……


  ⚠️ Meld

 5. @Mike70:
  In jouw optiek zijn mensen dus superieur ten opzichte van dieren, terwijl wij zelf ook van de apen afstammen.
  Met het boven de rest zetten van je eigen soort zijn heel wat oorlogen begonnen!!


  ⚠️ Meld

 6. Wij stammen af van dezelfde voorouder als apen. Klein belangrijk verschil.

  Wij zijn inderdaad zelf dieren, maar om nou alle dieren hetzelfde te behandelen. Dat betekend dat je geen enkel dier kwaad meer mag doen. Dus ook niet per ongeluk een mug doodslaan. Zie je het voor je?


  ⚠️ Meld

 7. Ik stam niet af van een aap…
  En eens met Yvon katten die in je moestuin schijten, en aan je voilliere hangen zijn knap irritand. Geen reden om ze dood te maken natuurlijk maar eigenaren mogen hier best eens op gewezen worden .


  ⚠️ Meld

 8. Het is alweer raak in de Wipstrik…

  Een kat afschieten… Hoe haal je het in je hoofd?! Hoe kún je zoiets doen… Ongelooflijk. Als de dader echt zo’n grote, stoere ‘vent’ (m/v) is om een kat af te schieten, meldt deze zich vandaag nog even op het bureau.


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door 1stejohn, op 1 september 2015 9:55

  ken jij een legaal vuurwapen waarmee je katten mag doodschieten?

  Nee natuurlijk niet. Maar je kunt bijv ook een pijltje schieten met een PVC buis. Absoluut onacceptabel natuurlijk, maar als de dader een pistool gebruikt heeft en ze pakken hem/haar dan wordt de straf alleen maar groter (ivm verboden wapenbezit).

  Daarnaast als het met een pistool gebeurd is, loopt er dus een gek rond met een vuurwapen .
  😮


  ⚠️ Meld

 10. tip: de vervelende buitenkat vangen met wat voer en in een reizigerskooi doen. De auto starten, kat met de kooi in de auto en mee nemen naar je bijvoorbeeld je schoonmoeder die in Harderwijk woont. En dan los laten ergens op de Veluwe.

  Kan het mooi daar de vogeltjes vangen en tuinen vol schijten. Een kat is een HUISdier. Inmiddels hebben twee zwolsche buurtkatten een nieuw tehuis gekregen op de veluwe en kan de derde niet te pakken krijgen…


  ⚠️ Meld

 11. Ludeking, wil je wel met je tengels van andermans katten afblijven>:(
  Ai van zo’n kat last hebt, zet de waterstraal d’r maar flink op….


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb last van de buitenkat, waterstraal levert niets op. De kat neerschieten of doodmaken zal ik niet doen. Wat een ander doet met de buitenkat, moet hij of zij zelf weten zolang het maar niet in of bij mijn tuin komt.

  Katten dragen ziektes bij zich die overdraagbaar zijn naar de mens zonder dat de mens daar iets van merkt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmose

  schizofrenie, dementie, hersenaandoeningen etc. Mijn kleinkinderen en mijn vrouw zijn regelmatig in de tuin te vinden en daarom net wat belangrijker dan de buitenkat. En hen wil ik zo lang mogelijk in goede gezondheid bij mij houden.


  ⚠️ Meld

 13. dank, Els voor je bijdrage. Ik ken je verder niet maar hoop dat je snel een hersenaandoening krijgt van een vers gedraaide kattendrol bij je uit de tuin.


  ⚠️ Meld

 14. Officieel is het verboden je katten buiten te laten. Maar zolang die wet niet gehandhaafd wordt is het niet netjes katten van een ander dood te schieten, te ontvoeren of wat dan ook.


  ⚠️ Meld

 15. Katten laten rondlopen vind ik ook geen goed idee. Die beestjes schijten waar ze ’t leuk vinden, en dat is voor de mensen met groentetuintjes enzo echt niet leuk.
  In de buurt rondlopende katten opruimen is denk ik net zo heilzaam als ratten opruimen. Mensen die echt van katten houden moeten er denk ik voor zorgen dat niemand last heeft van de hobby van ’t katten houden.
  En ja, ’t zijn heeel vreemde mensen die iets met katten hebben 🙂  ⚠️ Meld

 16. Alhoewel de Egyptenaren natuurlijk dachten dat katten een soort van ‘goden’ waren. Net zoals men in India denkt dat koeien een soort van superwezens zijn 🙂  ⚠️ Meld

 17. Een koe en een varken zijn ook huisdieren, Ludeking, maar die zie je tegenwoordig toch niet meer binnen wonen bij de mens. Ik ben blij met de katten die door mijn tuin lopen, omdat ze erkende muizen jagers zijn. En over ziektes gesproken: muizen kunnen verschillende ziekteverwekkers bij zich dragen, zoals salmonella, leptospirose (ziekte van Weil) via de urine en hantavirus via de keutels.
  @Plantje, welke wet verbiedt het loslopen van katten?


  ⚠️ Meld

 18. Je dicht mij meer mogelijkheden toe dan ik heb, Hikstad. Voor verwijderen van je berichten moet je bij admin zijn. Ik bekritiseer ze alleen maar.:P


  ⚠️ Meld

 19. Voortaan alles maar afpakken van ludeking wat ook maar iets tot overlast is!! Wat een achterlijke mensen zijn er toch op de wereld.. Ziek ziek ziek.. Ben ik de enige waarvan m’n bloed gaat koken bij dit soort wezens?!


  ⚠️ Meld

 20. @Davy

  Nee hoor, ik kan het ook niet laten om erop te reageren. Maar misschien is niet reageren, zoals de rest doet het beste. Dit soort sterft vanzelf uit, neem een voorbeeld aan de Dodo. Te dom om voor zichzelf te zorgen en zonder dat ze van nature vijanden hebben redden ze het toch niet.


  ⚠️ Meld

 21. Hopelijk wordt de dader snel gevonden want vaak is bij dat soort zieke mensen een voltreffer niet voldoende.
  Wat dit soort typjes nodig heeft is een flinke trap tegen de kl#ten en de gehele buurt die er omheen staat te lachen.
  Kijken hij machtig en stoer ze zich dan voelen.


  ⚠️ Meld

 22. Mooi, we weten nu dus dat Ludeking verantwoordelijk is voor die verwilderde katten op de Veluwe. Het moet nu mogelijk zijn voor Staatsbosbeheer om de schade op de juiste persoon te verhalen.

  Verder, ik wil ook geen katten in mijn tuin. Als ik er een zie gooi ik hem altijd een bezem achterna. Blokker is blij met mij. (Alweer een nieuwe bezem?)
  En om de dierenvrienden meteen maar even gerust te stellen. Die beesten zijn veel sneller dan ik. Dus lauwkans dat ik er ooit een zal raken.


  ⚠️ Meld

 23. Een koe en een varken zijn ook huisdieren. Al die tijd gedacht dat het behoorde tot vee. Beste grap die ik vandaag tot nu toe heb gelezen.

  Indien je een kat naar buiten schopt, dan ben je het niet waard om een huisdier te houden. Tenzij je op de boerderij woont of aan de rand van een wijk met uitzicht op bossen of een weiland.

  Een kat mag geen overlast veroorzaken en dat doet het wel in een woonwijk. Punt.


  ⚠️ Meld

 24. @ludeking,

  Ik ben het met je eens dat een kat of welk huisdier dan ook, geen overlast mag veroorzaken.

  – Editted –

  Als scheten ze stelselmatig elke tuin vol, dan heb ik dat nog altijd liever dan iemand die de moeite neemt er 1 te vangen en er mee naar de Veluwe te rijden om ze daar vrij te laten.


  ⚠️ Meld

 25. Het gaat niet alleen om het kakken in de tuin, het gaat erom dat je er dodelijk ziek van kan worden. Plus een kat hoort niet in de natuur en eet samen met zijn soortgenoten miljoenen vogels per jaar.

  http://www.nrcreader.nl/artikel/329/miljarden-dode-vogeltjes-per-jaar

  Hebben we het niet over de rest van de flora en fauna wat wordt aangetast.

  Wanneer ik met de auto een blokje om ga en ik kom een kat tegen binnen de bebouwde kom, dan rem ik niet of wijk ik niet uit. Dat geeft een risico om of een achterligger op je te laten rijden of met het uitwijken iets te beschadigen. En wie kost het geld?

  Daarom: hou je kat binnen of lekker buiten in de tuin aan een lijntje.


  ⚠️ Meld

 26. Sta je er wel eens bij stil wat je de eigenaar van een kat aandoet die je even aflevert op de veluwe? Of de kat zelf? Hopeloos de weg kwijt en geen idee wat hem overkomt? En waarom? Het is niet zijn fout dat hij los ggelaten wordt…
  en dan mag hij zien of hij overleeft in z’n uppie zonder verzorging, vechtend met je vorige leveringen en met een beetje pech FIV oplopen en een pijnlijke eenzame dood sterven.
  Schaam je… afschieten is humaner en daar wordt ik al razend van.

  lever ze dan ergens bij een opvang af….

  Die van mij leven een goed en veilig leven binnen. Blij toe…  ⚠️ Meld

 27. Bericht door Ludeking, op 1 september 2015 14:16
  Ik heb last van de buitenkat, waterstraal levert niets op. De kat neerschieten of doodmaken zal ik niet doen. Wat een ander doet met de buitenkat, moet hij of zij zelf weten zolang het maar niet in of bij mijn tuin komt.

  Katten dragen ziektes bij zich die overdraagbaar zijn naar de mens zonder dat de mens daar iets van merkt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmose

  schizofrenie, dementie, hersenaandoeningen etc. Mijn kleinkinderen en mijn vrouw zijn regelmatig in de tuin te vinden en daarom net wat belangrijker dan de buitenkat. En hen wil ik zo lang mogelijk in goede gezondheid bij mij houden.

  Aan je reacties te lezen ben jij al besmet, wat een achterlijke mening houd jij er op na zeg!


  ⚠️ Meld

 28. Bericht door Ashja, op 2 september 2015 14:54
  Sta je er wel eens bij stil wat je de eigenaar van een kat aandoet die je even aflevert op de veluwe? Of de kat zelf? Hopeloos de weg kwijt en geen idee wat hem overkomt? En waarom? Het is niet zijn fout dat hij los ggelaten wordt…
  en dan mag hij zien of hij overleeft in z’n uppie zonder verzorging, vechtend met je vorige leveringen en met een beetje pech FIV oplopen en een pijnlijke eenzame dood sterven.
  Schaam je… afschieten is humaner en daar wordt ik al razend van.

  lever ze dan ergens bij een opvang af….

  Die van mij leven een goed en veilig leven binnen. Blij toe…

  Heel vervelend voor de kat en eigenaar. Ik ben er van verlost en hoef de ramen en deuren niet te sluiten vanwege katten in de zomermaanden. En kan weer genieten van de vogels in de tuin!

  Zielig? Genoeg andere katten op de Veluwe voor een gezellig samen zijn.

  FIV de kattenaids? Je kat niet naar buiten doen, loopt het ook geen FIV op.

  Bericht door Davy, op 2 september 2015 14:51
  Laat je eens na kijken ludeking? Volgens mij ben jij ziek? Wat?! Ik weet het wel zeker…

  Aan je reacties te lezen ben jij al besmet, wat een achterlijke mening houd jij er op na zeg!

  Bericht door bernard, op 2 september 2015 15:39
  Ludeking schreef op 2 september 2015 14:45

  …een kat hoort niet in de natuur…

  Nog erger! Je weet het dus wél!

  Dank weer voor de uitgebreide toelichting. Begrijp dat je het er niet mee eens bent, helaas kan ik hier verder niets mee.


  ⚠️ Meld

 29. @Dame, dankje voor ’t plaatje.
  Doet me bedenken, zo zie je maar dat het op zich al ingewikkeld genoeg is om een beetje menselijk met dieren om te gaan. Of moeten we dat juist niet doen. Ik zeg niet dat ik ’t weet hoor. Er is de bio-industrie immers. Wat leed in plaats van leven is voor dieren. Daar komen we pas onlangs achter, op een beetje grotere schaal bezien.
  Eigenlijk heel erg veel wat mensen met dieren hebben is puur leed voor de dieren denk ik wel eens.

  Daarintegen, als je van dichtbij hebt gezien hoe een troepje leeuwen een buffel uitpikt en eraan begint te vreten, de spekjes ’t eerst, tsja.
  Da’s de natuur ook.
  Samengevat, katten behoren net als religie achter de voordeur 🙂  ⚠️ Meld

 30. Ludeking, wat je doet is naast verfoeilijk ook nog eens strafbaar.
  Hoe triest ook, een groot probleem met toepassen van straffen bij dierenmishandeling is dat volgens de wet een kat een bezit is.
  Voor jou precies goed, aangezien je de dieren van de rechtmatige eigenaar steelt. En laat daar nou wel prima straffen voor zijn.

  Geniet van je open raam. Karma bestaat.


  ⚠️ Meld

 31. Als je een kat echt als bezit ziet, laat je ’t beestje denk ik niet in de buurt los rondlopen. ’t beestje gaat echt in ’t groentetuintje van je buren zitten schijten.  ⚠️ Meld

 32. Het is voor dit gezin al erg genoeg om mee te moeten maken dat je huisdier neer geknald, dood geschoten word. Gun je niemand. Hoop dat de dader gepakt word. Waar ik woon laten sommige honden bezitters hun hond ook overal schijten, in een park waar kinderen spelen, terwijl er poepzakjes voor handen zijn. Heb deze bezitters er wel is op aangesproken, een grote bek kun je terug krijgen van waar bemoei je je mee. Ik denk dat ik ook maar is wat sponsjes neer ga leggen hier en daar. Ben ik en mede bewoners ook gauw van die shit af… net zo makkelijk.


  ⚠️ Meld

 33. Dank je John. Een kat dood schieten of ergens dumpen is lang niet zo erg als een hond vergiftigen natuurlijk… Vind het allebei schandalig. Zoiets doe je gewoon niet als je een beetje gevoel in je botten hebt.


  ⚠️ Meld

 34. Ludeking. Jij bent niet helemaal goed wijs of wel? Echt wel eens nagedacht over de gevolgen van je idiote acties? Voor de baasjes. Hun kinderen. Ontroostbaar omdat hun maatje niet thuiskomt. Tijd en geld er in steken. Maar niet wetende dat hun beestje op de veluwe rondzwerft, omdat er een idioot zoals jij rondloopt.

  Je weet dat er tegenwoordig middeltjes zijn om katten uit je tuin te weren? Probeer dat en blijf met je poten van andermans dieren af. Voor sommigen is een kat zelfs een familielid.


  ⚠️ Meld

 35. Ik zie heel veel mensen nogal afgeven op Ludeking. Ik heb een beetje de indruk dat Ludeking een dikke duim heeft waarmee hij jullie op de kast probeert te krijgen en daar slaagt hij geweldig goed in 😀

  Elke keer weer bij deze discussies blijf ik me verbazen over hoe eenvoudig de mensen aan het ‘kattenfront’ de andere partij voor van alles uitmaken met argumenten die doorgaans uitsteken op hunzelf van toepassing is.

  De vraag ‘Echt wel eens nagedacht over de gevolgen van je idiote acties?’ is zo’n mooie. De Toxoplasmose is al aangedragen. Maar als ik die Toxoplasmose nou eens koppel aan de vraag en vervolgens de vraag neer leg bij de katteneigenaren?

  ‘Je weet dat er tegenwoordig middeltjes zijn om katten uit je tuin te weren?’ Die ga ik lichtelijk omdraaien met slechts twéé woordjes:

  ‘Je weet dat er tegenwoordig middeljes zijn om de katten IN je tuin te houden?’ Middeltjes mag je trouwens middelen voor maken (lees: ren, tuigje met leiband)

  Doodschieten vind ik te ver gaan en de reden van die brute actie weet ik niet maar het is niet ondenkbaar dat de opgelaaide discussie eenzelfde oorzaak heeft.

  Ik ben ook niet zo blij met al die buitenkatten hier in de buurt. in onze achtertuin en op ons achterpad kan je met goed fatsoen niet meer zijn vanwege de stank van de stront. Binnen 10 meter heb ik zeker 8 hoopjes van die beesten geteld. Ze liggen onder de heg en ook gewoon op de bestrating tegen schuttingen aan. Ik heb jaren lang de schuld gegeven aan hondeneigenaren. Ik had één specifiek persoon in gedachten die elke dag met z’n hond over ons achterpad kwam. Maar die man komt hier niet meer maar de drollen liggen er nog steeds. Pas toen ik de dader op heterdaad betrapte werd het me duidelijk. Niks hondeneigenaar die de schoft is maar de katteneigenaren die hun katten buiten laten om de boel voor anderen te verstieren.

  Op de groenstrook voor ons huis kan je met goed fatsoen niet je kinderen laten spelen. Sommige dorre plekken verklappen al dat daar een verrassing ligt maar helaas niet overal waar dorre plekken zijn want tussen de grassprieten liggen ook veel kattendrollen verborgen (niet begraven!). Gewoon neergelegd door die mormels van een katten.

  Op een strookje gras van ongeveer 6 bij 25 meter heb ik 10 drollen mogen wegscheppen voordat ik m’n kinderen en de kinderen van gasten fatsoenlijk kon laten spelen op het gras.

  Gaan we terug naar de eerste vraag die ik aangehaald heb. Ik stel hem nu aan de katteneigenaren die hun katten vrij buiten laten lopen:

  ‘Echt wel eens nagedacht over de gevolgen van je idiote acties?’


  ⚠️ Meld

 36. Mensen die denken dat het oke is om dieren bewust pijn te doen of te ontvoeren zijn niet helemaal lekker. Maar het kan nooit de bedoeling zijn dat mensen iets moeten gaan aanschaffen om het huisdier van iemand anders uit zijn tuin te weren.
  Kattenbezitters mogen inderdaad eens iets vaker nadenken voor ze de deur open zetten en hun huisdier de straat op sturen.


  ⚠️ Meld

 37. Doodschieten gaat inderdaad te ver; daar zijn we het allemaal wel mee eens. Naar de Veluwe brengen en daar dumpen wat mij betreft ook.

  Een betere oplossing is volgens mij: telkens naar het asiel brengen. Gewoon alsof je neus bloedt. Enkele jaren geleden hoorde ik ook van iemand uit Stadshagen die een nestje kittens had en het nodig vond die beesten buiten te laten. Enkele deuren verderop liep één van die beestjes naar binnen en ze wisten niet waar deze vandaan kwam. Dus ze hebben het ding naar het dierenasiel in Zwolle-Zuid gebracht. De eigenaar mocht het beestje tegen de nodige kosten terug hebben. Dus die kat die je in je tuin ziet waar je last van hebt gewoon aanhalen en naar het asiel brengen. Dan heb je ook direct de oplossing voor de mensen die roepen dat hun kat alleen in hun eigen tuin komt.

  Al vaker geroepen: er zijn mensen hier in de buurt met een vijver met (mooie) vissen erin, er zijn mensen die duiven houden, wellicht mensen met een voli?re met mooie vogeltjes…daar heb ik geen last van. Moeten ze dan wel last hebben van onze katten? Dacht het niet!

  Nu heb ik zelf niet echt last van katten van andere mensen die buiten lopen, dus ik doe er niets aan en spreek de mensen er ook niet op aan. Maar ik weet dat er mensen zijn die daar anders over denken. En ik weet ook dat er bij kattenliefhebbers een diepgewortelde gedachte leeft dat het dierenmishandeling is om een kat binnen te houden. Als je dat echt vindt moet je dus geen katten nemen! Ook niet als je buitenaf of op een boerderij woont. Die katten gaan veel verder dan veel mensen denken en jagen op alles wat los en vast zit; echt niet alleen op ongedierte.

  Hoe grappig ik het ook vind om onze kat af en toe een paar meter het huis uit te laten, hij gaat altijd weer onder toeziend oog terug naar binnen!


  ⚠️ Meld

 38. @Plantje:

  Naar het asiel brengen is natuurlijk een diervriendelijke manier. Maar ik heb gelezen (wil niet zeggen dat het waar is natuurlijk!) dat als je dat doet met een kat van wie je weet dat dat de eigenaar is, dat je dan een diefstal pleegt.


  ⚠️ Meld

 39. Een kat is niet voor niets een HUISdier. Als ze overlast veroorzaken in de omgeving hoeft dat niet geaccepteerd te worden. Eigenaar aanspreken en waarschuwen is stap 1.
  Als dat niet werkt (en dat is met die doorgeslagen kattenkneuzen vaak het geval), vind ik het volkomen begrijpelijk dat mensen het probleem zelf oplossen. Dat is niet zielig, maar het gevolg van de keuzes die de eigenaar maakt.


  ⚠️ Meld

 40. Als dat officieel diefstal is en die wet gehandhaafd wordt is er vast ook een wet die je kan helpen die beesten uit je tuin te houden.


  ⚠️ Meld

 41. Loslopende katten zijn in mijn boekje uiteindelijk ‘gewoon’ zwerfkatten.
  Een zwerfkat naar het asiel brengen is volgens mij precies waar die instellingen voor zijn.
  En je kunt niet van mensen verwachten dat ze van ieder beest wat op straat loopt de naam en het adres weten wat er bij hoort.
  Dat zou best idioot zijn volgens mij.

  Als praten met de eigenaar niet werkt dan vind ik dit met ruime afstand een betere oplossing dan het beestje wat aandoen of ergens dumpen.
  Krijgt het kattebeest misschien wel een veel betere eigenaar als hij niet wordt geclaimd.  ⚠️ Meld

 42. Hoop voor dit gezin dat de dader gepakt word. Niemand heeft het recht om een huisdier af te knallen, of te mishandelen. Dierenmishandeling moet veel zwaarder bestraft kunnen worden dan nu het geval is. Een huisdier is volgens de wet nog steeds een “ding’ net zoiets als bijvoorbeeld een koelkast. En geen levend wezen. Dat moet eerst maar is veranderen.


  ⚠️ Meld

 43. Even voor de duidelijkheid WFvN. Ik heb 2 katten. Komen beide niet buiten. En ik begrijp de frustraties van katten in je tuin. Maar om ze dan te vangen en te dumpen op de veluwe. Gaat mij gewoon echt te ver. Kun je hun baasjes niet aandoen.

  Maar wat is het verschil tussen een kat die in je tuin schijt. Het meestal netjes begraaft. En een hond die op je stoep zijn drol draait?

  Ik woon tegenover een speelveld. Waar kinderen voetballen etc. Hoe vaak zie ik niet dat er honden op uitgelaten worden en hun ding doen. En aantal minuten later een kind gillend naar huis zie rennen omdat hij of zij onder de hondenpoep zit.

  En jesse? Jij bent dan zeker een hondenkneus? Dus wat jij zegt over katten, geld dus ook voor honden? Dus als een hond tig keer op mijn stoep schijt. Mag ik ook dat probleem oplossen zoals ik wil?


  ⚠️ Meld

 44. @Pierikkert: nee, ik ben geen hondenkneus. Die zijn minstens zo erg. Doen alsof hun hond hun kind is, ziekelijk. Ook daarvoor geldt: zorg dat je dier anderengeen overlast bezorgt. Geen hondenpoep achterlaten, buiten aan de lijn en geen herrie van blaffen.


  ⚠️ Meld

 45. Maar daar zit wel het grote verschil! Hondenbezitters laten meestal hun beesten uit op de aangewezen plekken. En als ze dat niet doen ruimen ze de rotzooi meestal op. En als zelfs dat niet gebeurt zijn ze er op een enkele uitzondering na altijd bij en kun je dus de eigenaar direct aanspreken. En dan gaat het alleen nog maar om de uitwerpselen. Hetzelfde geldt voor wanneer iemand zijn huisdier ongevraagd je huis binnen komt, jouw (huis)dieren aanvalt of opvreet, schade toebrengt aan huis, tuin, je auto enz enz. Bij de de hond is het verantwoordelijke baasje altijd wel in de buurt.

  En daarom vind ik dat je katten binnen moet houden. Mensen die er last van hebben moeten eerst uit gaan zoeken waar het door veroorzaakt is, als het een kat blijkt eerst de betreffende kat opsporen, dan het baasje opzoeken, dan een goed gesprek hebben en dan misschien pas milde, door het baasje goedgekeurde, maatregelen nemen. Terwijl degene die overlast ervaart er in de eerste plaats al niet om gevraagd heeft. Wat een werk!

  Ik keur het niet goed, maar ik kan wel begrijpen dat mensen op enig moment een kortere route nemen!


  ⚠️ Meld

 46. @WFvN

  Eén hele gulden. Haha dan voel je je serieus genomen!
  Maar, dit is inmiddels wel lang geleden en de uitspraak stond toen dus al ter discussie.


  ⚠️ Meld

 47. Plantje, jij schept wel een erg rooskleurig beeld van hondenbezitters, ik zie er maar heel weinig de uitwerpselen van hun hond opruimen. Hypocriet om dan min of meer te eisen dat katten binnen moeten blijven.


  ⚠️ Meld

 48. Nou alle huisdieren dan maar thuis en geen honden en katten meer op straat alleen binnen en op eigen terrein. wel apart he als je er bij stil staat dat er voor honden complete velden worden aangelegd om te kunnen schijten en katten op straat afgeknald worden…


  ⚠️ Meld

 49. Inderdaad Leonardo, veels te rooskleurig. Het speelveld achter mijn huis ligt vol met hondenpoep. Terwijl er een zakjes- automaat staat, zijn sommige honden bezitters nog te beroerd om het op te ruimen.


  ⚠️ Meld

 50. Bericht door Leonardo, op 3 september 2015 10:49

  Plantje, jij schept wel een erg rooskleurig beeld van hondenbezitters, ik zie er maar heel weinig de uitwerpselen van hun hond opruimen. Hypocriet om dan min of meer te eisen dat katten binnen moeten blijven.

  En omdat je dat gelezen hebt ben je maar gestopt met verder lezen? Over hypocriet gesproken…

  Het punt waar het om gaat is dat er 1: voor honden vanalles geregeld is en 2: (nog belangrijker) bij een hond is (bijna) altijd iemand die je kunt aanspreken; bij een kat niet.
  En dat pleit inderdaad voor: als je je dier niet in de gaten kunt houden en niet aanspreekbaar bent voor eventueel wangedrag moet je je dier niet alleen naar buiten laten.

  Ik denk dat je nauwelijks iemand hoort klagen als mensen hun kat aan lijn uit zouden laten in een uitlaat gebied. Zelfs niet als we gewoon afgesproken plaatsen hebben waar je je kat los kunt laten lopen. Maar ja… waar een hond wel weer terug komt als je hem roept gaat een kat zijn eigen gang.

  Jeee, wat een hoop uitleg over iets wat me eigenlijk vrij duidelijk lijkt…tenzij je het niet wíl zien natuurlijk 😉


  ⚠️ Meld

 51. Wel of niet naar buiten laten van katten daar zullen sommige mensen het nooit over eens worden denk ik. Het neer knallen van een kat omdat je er last van hebt of gewoon voor de lol, dat dat niet normaal is daar zullen de meeste mensen het wel over eens zijn. Heel erg voor dat gezin met kinderen om zoiets mee te moeten maken. Je huisdier nog geen 10 meter van je huis zo te moeten aantreffen. Doodgeschoten door iemand in je eigen straat nog wel.


  ⚠️ Meld

 52. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 9:48
  Maar wat is het verschil tussen een kat die in je tuin schijt. Het meestal netjes begraaft. En een hond die op je stoep zijn drol draait?

  Dat ‘meestal begraaft’ komt hier in de buurt weinig voor.

  ‘Drollen op de stoep hier voor het huis is een zeldzaamheid. Honden worden doorgaans aan de andere kant van de weg uitgelaten op een groenstrook tussen een sloot en een voetpad, heel veel meters bij mijn huis vandaan. Katten leggen hun stront neer in mijn tuin, in die van de buren en op het achterpad welke bestraat is dus knappe kat als die de drol dan begraaft.

  Verschil is dat die hondendrollen ‘ver’ weg liggen en de kattendrollen op MIJN terrein.

  Bericht door benjie, op 3 september 2015 11:29
  Inderdaad Leonardo, veels te rooskleurig. Het speelveld achter mijn huis ligt vol met hondenpoep. Terwijl er een zakjes- automaat staat, zijn sommige honden bezitters nog te beroerd om het op te ruimen.

  Ik heb er niets op tegen als een katteneigenaar ook zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en dan desnoods die zakjes gaat gebruiken om de stront van zijn/haar dier op te ruimen.


  ⚠️ Meld

 53. Dus jij kijkt alleen naar je eigen situatie. Dan is een discussie voeren erg lastig. Want blijkbaar is het zoals jij het hebt, overal zo.

  Een kat is erg hygiënisch en zal altijd indien mogelijk zijn behoefte begraven. Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Blijkbaar alle katten bij jou uit de buurt

  En je moet wel even reëel blijven. Het is onmogelijk om achter je kat aan te lopen om zijn poep te vangen. Zie jij het al voor je? Dat er een vreemde in jouw tuin zit te graven en zegt tja ik moet zijn poep toch meenemen? Gaat niet werken he


  ⚠️ Meld

 54. Nog even een weetje. Het poepen van de kat heeft ook te maken met territoriumafbakening. Als een kat zijn poep niet begraaft, geeft hij aan dat hij de dominante kat van de buurt is. Begraaft hij zijn poep wel. Dan toont hij aan: ik ben gehoorzaam aan de dominante kat in de buurt.

  Dus bljjkbaar heb jij een paar hele dominante katten daar. Een echte machtsstrijd.


  ⚠️ Meld

 55. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 12:53
  En je moet wel even reëel blijven. Het is onmogelijk om achter je kat aan te lopen om zijn poep te vangen. Zie jij het al voor je? Dat er een vreemde in jouw tuin zit te graven en zegt tja ik moet zijn poep toch meenemen? Gaat niet werken he

  Precies! Dat gaat niet werken. En is het alternatief dan maar om er niets aan te doen en om je kat dan maar gewoon buiten te laten en andere mensen tot last te laten zijn?
  Nee, het alternatief is om je kat dus binnen te houden. Dat is het enige alternatief.


  ⚠️ Meld

 56. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 12:59

  Nog even een weetje. Het poepen van de kat heeft ook te maken met territoriumafbakening. Als een kat zijn poep niet begraaft, geeft hij aan dat hij de dominante kat van de buurt is. Begraaft hij zijn poep wel. Dan toont hij aan: ik ben gehoorzaam aan de dominante kat in de buurt.

  Dus bljjkbaar heb jij een paar hele dominante katten daar. Een echte machtsstrijd.

  Leuk voor de eigenaren


  ⚠️ Meld

 57. @plantje

  Ja dat is lastig idd. Meer alternatieven zijn er niet. Helaas werken openbare kattebakken en luiers ook niet zo goed. Maar het probleem is dat als een kat eenmaal buiten is geweest. Hij bijna niet meer binnen te houden is. Drang van avontuur is te groot.

  Hoezo leuk voor de eigenaren? Kunnen we weinig aan veranderen
  Zo is de natuur. Instinct van het beestje. Daarom krabt een kat ook zijn ontlasting onder in de kattebak. Doet hij dat niet. Ziet de kat zich als meerdere van zijn baasje.


  ⚠️ Meld

 58. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 12:53
  Dus jij kijkt alleen naar je eigen situatie. Dan is een discussie voeren erg lastig. Want blijkbaar is het zoals jij het hebt, overal zo.
  [/qoute]
  Dat vind ik een wel heel goedkope reactie. Een discussie voeren is dan erg lastig? Het is lastig een discussie te voeren met katteneigenaren die het gewoon vertikken om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich verschuilen achter allerlei onzin en ook nog eens degene die last heeft van de kat van een ander, gewoon met allerhande kosten op te zadelen. DAT is pas lastig discussiëren.

  Wat ik schrijf geldt niet alleen voor mij. Dat geldt net zo goed voor mijn buren die net zo goed last hebben van de kattenstront, de herrie, de kots en de zeik tegen auto, barbecue, planten, etc.
  Natuurlijk kijk ik naar mijn eigen situatie maar net zo goed naar die van de katteneigenaar. Helaas heeft die laatste juist de oogkleppen op (sorry Plantje, even generaliserend vanwege de stugge buitenkatteneigenaren)

  Een kat is erg hygiënisch en zal altijd indien mogelijk zijn behoefte begraven. Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Blijkbaar alle katten bij jou uit de buurt

  Dat zou heel goed kunnen. Hier lopen in ieder geval 3 ruziënde katers rond. Ware het niet dat de stront die niet begraven wordt, juist van in ieder geval 2 poezen komt. Die heb ik betrapt, de ‘heren’ tot dusver nog niet. Hoe ga je dat van die poezen verklaren?

  En je moet wel even reëel blijven. Het is onmogelijk om achter je kat aan te lopen om zijn poep te vangen.

  Dus moet een ander maar letterlijk en figuurlijk met de shit zitten?

  Ik pak je even terug op je eigen woorden:

  Dus jij kijkt alleen naar je eigen situatie. Dan is een discussie voeren erg lastig.

  Zie jij het al voor je? Dat er een vreemde in jouw tuin zit te graven en zegt tja ik moet zijn poep toch meenemen? Gaat niet werken he

  Precies zo’n prachtig voorbeeld om je er maar uit te lullen en je er gemakkelijk vanaf te maken. Juist dit soort ‘argumenten’ maken discussiëren met veel katteneigenaren zo onmogelijk en nodigt wel heel erg uit om dan maar zelf actie te ondernemen waarbij sommige mensen (ik ga er even vanuit dat de onfortuinlijke kat in het bericht vanwege overlast overhoop geschoten is) wel heel ver gaan. Het hoort niet, het mag niet, het kan niet, ik juich zoiets ook niet toe maar ik begrijp het wel.


  ⚠️ Meld

 59. Maar dat gaat toch ook niet werken? En ik probeer me nergens uit te lullen. Ik begrijp je frustratie van stront op je grond. En ik snap dat een gegeven moment zo irriteert dat je tot actie overgaat. En we zijn het er over eens dat doodschieten en ontvoeren en dumpen in een bos ofzo veel te ver gaat. Maar er is weinig wat je er aan kan doen. Zo is de instinct van een kat. Hij schijt niet bewust in jouw tuin omdat jij er woont.

  Ik vind het trouwens knap dat jij katers en poezen uit elkaar kan halen.

  En mijn situatie als katteneigenaar is heel anders aangezien die van mij nooit buiten komen. En ik niemand wat verantwoord ben over poep in zijn tuin. Naar ik vind een hondedrol op straat net zo erg als een kattedrol. Ongeacht waar die ligt. Op mijn stoep of bij jou voor op het veldje. Maar sommigen zien dat blijkbaar anders

  Misschien moet jij maar comité Kuds opstarten ofzo. Met je poep. Plas. Kots en herrie. Mijn fiets is vaker ondergezeken door een hond dan door een kat. Kan niet eens, een kat pist zittend. Nee gelukkig is een hond lekker stil enzo. Je zou maar naast zon keffertje wonen.

  Geef nou maar gewoon toe dat jij een hekel aan katten hebt.  ⚠️ Meld

 60. Hier worden er vier katten of poezen naar buiten geflikkert omdat zij niet vriendelijk zijn voor de twee nieuwe kittens bah een ander zit er mee opgescheept


  ⚠️ Meld

 61. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 13:25

  @plantje

  Ja dat is lastig idd. Meer alternatieven zijn er niet. Helaas werken openbare kattebakken en luiers ook niet zo goed. Maar het probleem is dat als een kat eenmaal buiten is geweest. Hij bijna niet meer binnen te houden is. Drang van avontuur is te groot.

  Dat weet ik. Toen ik mijn eerste kat nam heb ik die uit het asiel gehaald; immers er zitten er genoeg in het asiel en dan doe je nog wat goeds. Ik had een leuk jong katje uitgezocht en wilde die graag hebben. Na wat formuliertjes ingevuld te hebben werd me medegedeeld dat ik de kat niet meekreeg. Deze was namelijk al buiten geweest en de ervaring leerde dat die binnen gaan houden niet werkt. Dus ik moest wachten op een kat die nooit buiten was geweest. Ik heb daar erg veel plezier van gehad.
  Toen ik verhuisde (verschillende keren) en de noodzaak er niet meer was om de kat binnen te houden (in het begin woonde ik in een appartement zonder fysieke mogelijkheid voor de kat om naar buiten te gaan) ben ik de katten binnen blijven houden. Met iedere nieuwe kat die we er bij krijgen (de eerste heeft inmiddels het loodje gelegd en we hebben een nieuwe) blijven we erbij dat we die binnen houden. Niet vanwege het onmogelijk zijn om ze buiten te laten, maar vanwege goed fatsoen.

  Hoezo leuk voor de eigenaren? Kunnen we weinig aan veranderen
  Zo is de natuur. Instinct van het beestje. Daarom krabt een kat ook zijn ontlasting onder in de kattebak. Doet hij dat niet. Ziet de kat zich als meerdere van zijn baasje.

  Daarmee bedoel ik: dat is leuk voor de eigenaren om te weten.
  En het argument: “zo is de natuur” is een veel gehoord argument om katten buiten te laten. Mensen roepen dan:”Een kat hoort buiten! Een kat kun je niet binnen houden!” Dat is prima en ik vind het best als dat iemands mening is. En de conclusie zou dan moeten zijn:”en dus kan ik geen kat houden, want ik kan het niet maken naar andere mensen toe om hem buiten te laten.” Helaas is de conclusie meestal:”en dus hebben andere mensen maar te leven met mijn katten”

  Begrijp me niet verkeerd: ik vind het geweldig om onze kat af en toe in onze achtertuin te laten en hem daar te zien rondwandelen. Maar zodra hij zich IETS te vrij voelt en tegen de schutting op klimt of richting het water loopt (waar hij gemakkelijk naar de tuin van de buren kan) gaat hij per direct weer naar binnen! En hij is zondermeer nooit alleen buiten. We zijn er altijd bij.
  Bij een hond is dat anders, die zou ik rustig overdag in de achtertuin laten liggen zonder dat ik bang ben dat deze naar de buren gaat.

  Bericht door WFvN, op 3 september 2015 13:34
  Helaas heeft die laatste juist de oogkleppen op (sorry Plantje, even generaliserend vanwege de stugge buitenkatteneigenaren)

  Ik voel me niet aangevallen hoor 🙂 Maar je mag overal “buitenkatteneigenaren” blijven gebruiken 🙂


  ⚠️ Meld

 62. Alles staat of valt toch bij het verschil dat er bij een hond meestal een baas is en bij de kat niet?

  En het gaat toch niet alleen over uitwerpselen?


  ⚠️ Meld

 63. @plantje

  Dan denken wij dus precies hetzelfde over het hebben van katten. Voor die van mij geld dus precies hetzelfde. Komen ook niet buiten omdat ik niet wil dat anderen daar last van hebben.

  En met ‘ zo is natuur’ bedoel ik niet van een kat hoort buiten. Maar meer het instinct van een kat als die eenmaal buiten is. Ik persoonlijk snap ook niet waarom men een kat neemt en die vervolgens buiten laat zwerven. Waarom neem je er dan een.


  ⚠️ Meld

 64. @D erk

  Dat is ook schandalig. Toen ik een half jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe kat. Was ik verbaasd over hoe moeilijk het was om een kitten te krijgen. Jong lief schattig. Tot ze ouder worden. Geld gaan kosten. Dan worden ze gedumpt. Daar moet eens iets tegen gedaan worden. Maar het is niet de schuld van de kat, die kan er niks aan doen, maar het baasje die minder lasten wil hebben.


  ⚠️ Meld

 65. Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 14:15

  @plantje

  Dan denken wij dus precies hetzelfde over het hebben van katten. Voor die van mij geld dus precies hetzelfde. Komen ook niet buiten omdat ik niet wil dat anderen daar last van hebben.

  En met ‘ zo is natuur’ bedoel ik niet van een kat hoort buiten. Maar meer het instinct van een kat als die eenmaal buiten is. Ik persoonlijk snap ook niet waarom men een kat neemt en die vervolgens buiten laat zwerven. Waarom neem je er dan een.

  Yes! Helemaal eens!

  Als ik thuis kom van mijn werk hebben die mormels er ook gewoon maar te zijn 🙂

  Dat een kat is zoals ie is als ze buiten zijn dat weten we allemaal inderdaad. En dat is dus voor jou en mij een argument om hem binnen te houden. Waarom voor anderen niet?


  ⚠️ Meld

 66. Ik denk een groot gedeelte gemakzucht. Voor even leuk, maar geen zin meer om de bak te verschonen, geen haar, geen last. Dus dan maar naar buiten. Waar dus anderen er dan last van hebben. Helaas


  ⚠️ Meld

 67. @ Bericht door Pierikkert, op 3 september 2015 13:56

  Er is zat wat je als katteneigenaar kan doen om ervoor te zorgen dat je kat op je eigen terrein blijft. Ik zal je 4 geven:

  1) Binnen houden (kan dus, als ik Plantje begrijp, eigenlijk alleen van jongs af aan)
  2) Kattenren maken in je tuin (desnoods je hele tuin maar dat wordt wel heel bont maar wel lekker veel ruimte voor je kat)
  3) Kat in tuigje aan een lijn
  4) In eerste instantie misschien niet zo vriendelijk maar werkt wel: elektronisch systeem met halsband. Draad net onder de grond rond de grenzen van je eigen terrein. Kat halsband om. Komt hij te dicht bij de grens, dan krijgt hij een piepje, gaat hij verder, dan een schok. Dat leert ook een kat snel genoeg, zo snel dat die schokken niet vaak meer zullen gebeuren als hij de grens weet.

  Maar dat betekent allemaal investeringen voor de eigenaar van de kat. Maar is dat zo vreemd? De eigenaar heeft gekozen voor de kat, niet de buurman.

  Ik vind het trouwens knap dat jij katers en poezen uit elkaar kan halen.

  De bouw is toch wel wat anders maar wat me veel meer opvalt is dat sommige van die beesten zwanger raken, terwijl anderen duidelijk zwanger MAKEN. Dan is het toch wel heel gemakkelijk om te zien wat een kater is en wat een poes. Ik heb biologie gehad 😛

  En mijn situatie als katteneigenaar is heel anders aangezien die van mij nooit buiten komen. En ik niemand wat verantwoord ben over poep in zijn tuin. Naar ik vind een hondedrol op straat net zo erg als een kattedrol. Ongeacht waar die ligt. Op mijn stoep of bij jou voor op het veldje. Maar sommigen zien dat blijkbaar anders

  Natuurlijk kan het voor jou anders zijn dan voor mij. Ik vind hondendrollen die niet geruimd worden, zeker op plekken die voor meer dingen gebruikt worden (de stoep, een grasveld in een park, etc.) vind ik dat een schofterige zaak (of zak in geval van de eigenaar) als de boel daar wordt gedropt en helemaal als het dan niet wordt opgeruimd.

  Toch vind ik in mijn geval de kattenstront toch erger om de simpele reden dat ik daar véél meer last van heb en ook nog eens op mijn eigen terrein.

  Misschien moet jij maar comité Kuds opstarten ofzo. Met je poep. Plas. Kots en herrie. Mijn fiets is vaker ondergezeken door een hond dan door een kat. Kan niet eens, een kat pist zittend.

  En daar vergis je je toch voor een deel. Honden en katten zetten beiden hun territorium uit met behulp van urine. Katten sproeien een kleine hoeveelheid, honden zeiken maar vaak ook niet de hele blaas in één keer leeg.

  Ik vind beide dingen vies maar als ik moet kiezen tussen hondenzeik ruiken of kattenzeik, dan weet ik het wel. De 2e stinkt veel meer (leuk als je de blazer van je auto aan zet terwijl je niet weet dat je auto net besproeid is door zo’n kat)

  En keffertjes naast me zit ik natuurlijk net zo goed niet op te wachten. Wat dat betreft denk ik dat honden inderdaad méér herrie (vaker) dan katten, die in bepaalde periodes hevige ruzies hebben met elkaar.
  [qoute]
  Geef nou maar gewoon toe dat jij een hekel aan katten hebt.[/quote]
  Ik ga niet liegen. Ik heb geen hekel aan katten. Ik heb een hekel aan de zeik, de stront, de kots en de herrie. Met de beesten zelf heb ik geen problemen. Ze mogen ook rustig in m’n tuin komen maar ik hoef er geen sporen van te vinden (ik heb het niet over pootafdrukken)


  ⚠️ Meld

 68. Bericht door Ashja, op 2 september 2015 20:45
  Ludeking, wat je doet is naast verfoeilijk ook nog eens strafbaar.
  Hoe triest ook, een groot probleem met toepassen van straffen bij dierenmishandeling is dat volgens de wet een kat een bezit is.
  Voor jou precies goed, aangezien je de dieren van de rechtmatige eigenaar steelt. En laat daar nou wel prima straffen voor zijn.

  Geniet van je open raam. Karma bestaat.

  Strafbaar? Ooit eens met een wijkagent over gehad, dat is dus niet het geval. En karma bestaat voor mij alleen na de dood.

  Bericht door WFvN, op 3 september 2015 7:26
  Ik zie heel veel mensen nogal afgeven op Ludeking. Ik heb een beetje de indruk dat Ludeking een dikke duim heeft waarmee hij jullie op de kast probeert te krijgen en daar slaagt hij geweldig goed in

  In al die jaren om de buurtkatten te weren heb ik denk ik inmiddels meer dan 200 euro wel uitgegeven. Sprays, hekwerken, waterspuiters
  op beweging, piepsystemen etc. Mocht je denken dat ik het uit mijn duim zuig om mensen op de kast te jagen, dan heb je het mis. Ik geef mijn reactie en blijkbaar is het niet correct.

  Ik moet rekening houden met de onbeschofdheid van een ander. Wanneer je alle middelen hebt ingezet om de kat uit je tuin en huis te krijgen, dan is er maar één oplossing: de kat verhuizen. Hou je geen rekening met mij, hou ik geen rekening met het gemis en treurnis van je kat. Al woont Beatrix naast me en haar kat komt bij mij, zou ik het nog doen. Denk wel dat Beatrix het fatsoen heeft om een kat niet los buiten te laten lopen.

  Naar een asiel brengen? Neem je dan wel 70 euro mee? Een kat wordt niet meer gratis opgevangen.

  Nogmaals: een kat dood maken zoals in het nieuwsbericht zou ik als dierenliefhebber nooit doen. Een kat naar buiten doen is prima mits je op een boerderij woont buiten de grote stad. Niet in een woonwijk.


  ⚠️ Meld

 69. Bericht door Ludeking, op 3 september 2015 15:24
  Naar een asiel brengen? Neem je dan wel 70 euro mee? Een kat wordt niet meer gratis opgevangen.

  Huh? Ik ga geen formulieren invullen!

  Deur open, kat naar binnen, deur weer dicht en naar huis fietsen.


  ⚠️ Meld

 70. @Ludeking

  Ik moet rekening houden met de onbeschofdheid van een ander.

  Dat vindt menig katteneigenaar wel inderdaad. Jij bent een andere mening toebedeeld en daar sluit ik mij bij aan.

  Je mag best wat dingen (last) van een ander accepteren maar daar zitten wel grenzen aan. Dagelijks stront van de kat van een ander in je tuin valt voor mij ook niet meer binnen de grenzen van wat acceptabel is. Hetzelfde geldt voor de kosten die je noemt.

  Ik vind het jammer dat je zo ver moet komen dat je katten meer vrijheid geeft (lees: verhuist) maar ik deel je frustratie.  ⚠️ Meld

 71. Bericht door Hikstad, op 3 september 2015 18:17

  Goed punt van Plantje, ik vraag me wel af of een gewone normale luchtbuks zoals waar je op de kermis mee schiet afdoende is.

  Nee, dat is beslist niet afdoende


  ⚠️ Meld

 72. Wel moet je er rekening mee houden, dat je kat van alles kan overkomen als je deze buiten laat.

  Dat blijkt wel uit dit topic, Plantje. Gaat over een doodgeschoten kat met daaronder reacties van mensen die eigen rechter spelen door katten naar de Veluwe te brengen of ongevraagd naar een asiel. Ik vraag me ook af waar in Zwolle zoveel katten wonen die dagelijks voor overlast zorgen. Hier wonen er behoorlijk wat, die buiten lopen en ook in “mijn” tuin komen. Het concept ‘eigendom’ is een kat nu eenmaal moeilijk uit te leggen. 🙂
  Ik heb geen wetgeving kunnen vinden tegen loslopende katten en heb van jou (Plantje) ook nog geen link gezien. Volgens mij is er dus geen wetgeving.
  Een kat hoort wat mij betreft niet aan huis gekluisterd te zijn. Misschien is de eigenlijke vraag wel of honden en katten geschikt zijn als huisdier als er geen ruimte is om ze vrij rond te laten lopen. Dieren geven veel mensen echter veel levensvreugde (adequaat middel tegen eenzaamheid), dus ze zullen wel als huisdier gehouden blijven. Hoezeer je je ook ergert: afblijven van die beesten en spreek de eigenaar gaan. In Zwolle leven we nog niet zo anoniem dat we niet weten van wie welk beest is. Of wel?


  ⚠️ Meld

 73. Bericht door Dame, op 3 september 2015 21:55
  Hoezeer je je ook ergert: afblijven van die beesten en spreek de eigenaar gaan.

  Het aanspreken is het probleem vaak niet maar het heeft doorgaans totaal geen effect.

  ‘doet mijn beest niet’
  ‘zie maar dat je er gemak van krijgt’
  ‘honden schijten toch ook op straat?’
  ‘het is de natuur van het beest’
  ‘zo erg is het toch niet?’
  ‘koop dan een supersoaker’
  ‘hoe weet je dat het van mijn kat is?’
  en als je het dan weet
  ‘bewijs het maar’  ⚠️ Meld

 74. Lekker buurtje, WFvN. Hier lopen er ook best wel wat door de buurt. Komen ook in mijn tuin, maar ik stoor me er niet aan. De vogels ook niet. 🙂
  Heb je al weleens peper gestrooid op de bekende kakplek?


  ⚠️ Meld

 75. Als je helemaal geen katten in je tuin wilt hebben, moet je een hond nemen, of anders een weekje lenen. Daarna hebben alle buurtkatten in hun notitieboekje staan dat jou tuin niet veilig is en zie je ze nooit weer.


  ⚠️ Meld

 76. Bericht door Dame, op 3 september 2015 21:55
  Het concept ‘eigendom’ is een kat nu eenmaal moeilijk uit te leggen.

  En weer noem je een fantastische reden om een kat binnen te houden en juist NIET buiten te laten! Een kat luistert ook niet als je deze roept. Een hond wel. Daarom lukt het ook om voor honden aangewezen uitlaatplaatsen te maken.

  Ik heb geen wetgeving kunnen vinden tegen loslopende katten en heb van jou (Plantje) ook nog geen link gezien. Volgens mij is er dus geen wetgeving.

  Ik heb het ook nog niet kunnen vinden. Ik heb er onlangs van iemand anders van gehoord en ik heb hem nog gevraagd of hij dit op kan lepelen.
  Het is wel vreemd, dat “we” met zijn allen het volstrekt normaal vinden dat er maar overal katten rondlopen en dat we het wel vreemd vinden als er een hond zonder baas rondloopt.

  Een kat hoort wat mij betreft niet aan huis gekluisterd te zijn.

  Dat mag je vinden en je zegt daarmee eigenlijk: “een kat is geen huisdier; mensen zouden ze niet als huisdier moeten houden.” Ik zie dat anders. Want…

  Misschien is de eigenlijke vraag wel of honden en katten geschikt zijn als huisdier als er geen ruimte is om ze vrij rond te laten lopen.

  Wij hebben geen ruimte om onze twee (op enig moment zelfs drie) katten buiten te laten lopen. We hebben ruimte genoeg buiten, maar ik kan niet garanderen dat ze niet andermans tuin of huis in gaan. Toch hebben onze katten het bijzonder goed en heb ik niet het idee dat ze ook maar enigszins behoefte hebben om naar buiten te gaan. Het is ook echt niet zo, dat we angstvallig de deuren dicht moeten slaan als er een kat in de buurt komt!

  In Zwolle leven we nog niet zo anoniem dat we niet weten van wie welk beest is. Of wel?

  Jazeker wel! Hier liep laatst een kat rond. Die had een telefoonnummer op het riempje staan. Bleek ongeveer een kilometer van huis te zijn.
  Een week ervoor had ze hem een straat verder opgehaald.
  Van enkele katten weet ik van wie ze zijn en dat komt vanwege mijn bovengemiddelde interesse in dieren. De meeste katten die ik hier zie rondstruinen heb ik geen enkel idee van!

  Bericht door WFvN, op 3 september 2015 22:01
  Bericht door Dame, op 3 september 2015 21:55
  Hoezeer je je ook ergert: afblijven van die beesten en spreek de eigenaar gaan.

  Het aanspreken is het probleem vaak niet maar het heeft doorgaans totaal geen effect.

  ‘doet mijn beest niet’
  ‘zie maar dat je er gemak van krijgt’
  ‘honden schijten toch ook op straat?’
  ‘het is de natuur van het beest’
  ‘zo erg is het toch niet?’
  ‘koop dan een supersoaker’
  ‘hoe weet je dat het van mijn kat is?’
  en als je het dan weet
  ‘bewijs het maar’ [/quote]
  En weer zie je een groot verschil met honden. Mensen laten hun hond uit en zijn er bij. Je kunt ze direct aanspreken als er iets aan schort. Mensen zijn niet bij hun katten. En als je al weet van wie een kat is is het bovenstaande rijtje vaak al snel afgewerkt.

  Ook de katten hier in de buurt vind ik koddige beestjes, ik haal ze aan en zal ze echt niets aan doen. Maar ik weet wel degelijk dat er mensen zijn die het wél vervelend vinden.
  Bovendien hebben wij meestal de ramen en deuren slechts op kat-niet-doorlatende-kieren staan (zodat die van ons niet weg kunnen) en daardoor liggen die beesten ook niet ineens bij ons op bed.  ⚠️ Meld

 77. Bericht door Dame, op 3 september 2015 22:07
  Lekker buurtje, WFvN. Hier lopen er ook best wel wat door de buurt. Komen ook in mijn tuin, maar ik stoor me er niet aan. De vogels ook niet. smilies/smiley.gif
  Heb je al weleens peper gestrooid op de bekende kakplek?

  Hoe vaak moet je peper strooien? Als ik namelijk peper moet strooien op de bekende kakplekken, dan mag ik wel groot inkopen bij de Hanos en dit meen ik serieus. Grasstrook voor het huis, achterpad, eigen tuin. Dat zijn véél vierkante meters en helaas niet 4x een vierkante metertje. Dit komt ook omdat die achterlijke beesten dus werkelijk overal schijten.

  Bericht door bernard, op 3 september 2015 22:18
  Als je helemaal geen katten in je tuin wilt hebben, moet je een hond nemen, of anders een weekje lenen. Daarna hebben alle buurtkatten in hun notitieboekje staan dat jou tuin niet veilig is en zie je ze nooit weer.

  Onze vorige buren hadden met enige regelmaat een hond te logeren (Jack Russel die bij elk geluidje en elke beweging al aansloeg). Desondanks mocht de vorige buurman dagelijks meerdere drollen van misschien 3 vierkante meter grond vissen.

  En die notitieboekjes zijn ook wat lastig. Hier lopen wat katers rond waar van één in ieder geval niet ‘geholpen’ is. Die n**kt werkelijk alles wat los en vast zit. Afgelopen voorjaar voor de zoveelste keer een niet-geholpen vrouwtje zwanger gemaakt en enige tijd later begon hij z’n eigen verse dochtertje te berijden (die er overigens nog geen benul van had). Misschien dat brute inteelt nog een oplossing gaat vormen. Hoef ik niets voor te doen 😛

  Er komen steeds nieuwe katten bij. Volgens mij geven ze hun notitieboekjes niet door (voor zover die nut hebben gezien de vorige buren)


  ⚠️ Meld

 78. Ik zou niet graag in jou buurt wonen WFvn . ben het helemaal eens met de reactie, van Dame, op 21.55 uur. Vraag mij net als Dame ook af waar zoveel katten wonen, buiten lopen in Zwolle en voor zoveel overlast zorgen als jij beweert. In mijn buurt lopen er ook best veel rond en niemand die er over klaagt.


  ⚠️ Meld

 79. Nog nooit zoveel gezwets op een rijtje gelezen.
  Heb me kostelijk vermaakt en ga nu weer naar mijn katten toe die lekker buiten leven, zo vrij als een vogel en – geheel natuurlijk- af en toe thuis komt met een vogel of een muis!
  😛


  ⚠️ Meld

 80. @Plantje, Dat gaat over zwerfkatten en niet over buurkatten. Ik heb 1 uitspraak uit 1996 meen ik, gelezen waarin een rechter een buur op straffe van een dwangsom dwingt dat zijn katten niet in buurman’s tuin komen. Lage dwangsom.
  Straks zijn de katten weg en dan komen de steenmarters in de tuin van WFvN. Ik denk dat je dan terug gaat verlangen naar de buurkat. 🙂
  Ik heb een hekel aan duiven. Die vliegen en schijten hier behoorlijk wat. Toch komt het niet in me op om ze neer te schieten of iets dergelijks. Gewoon boe roepen, nestelen proberen te voorkomen en voor de rest accepteren.


  ⚠️ Meld

 81. @WFvN

  Ik ben vandaag bij de dierenarts geweest. En ik heb daar deze discussie aangehaald.

  Een kat poept ALTIJD in zacht grond. Omdat een kat altijd zijn poep wil begraven. Tenzij het is uit dominantie, maar dan zou je maar 1 drolletje moeten vinden. Is er geen zachte grond in de buurt, dan poept een kat ALTIJD onder de struiken of een boompje. Zelden of nooit poept een kat open en bloot op een veldje

  Dus ik weet niet wat voor beesten jij rond hebt lopen daar. Maar ik heb nu heel erg de indruk dat je gigantisch overdrijft om je gelijk te halen. Met je Grasstrook voor het huis, achterpad en eigen tuin.


  ⚠️ Meld

 82. @Pierikkert

  Wat die dierenarts hier verkondigt is onzin. Ik heb met m’n eigen ogen meerdere keren die kutbeesten gewoon op bestrating zien schijten. En ja, ik ken het verschil tussen grond en bestrating en ik ken ook het verschil wel tussen kat, hond, paard en koe. Het was bestrating en het was een kat. Ik kon zelfs duidelijk zien dat het de kat was die op de bestrating scheet en niet omgekeerd.

  Let wel: ik wist ook niet wat ik zag. Ik was ook in de veronderstelling van hetgeen jij hierboven beschrijft. Maar dat geldt dus echt niet voor alle katten.

  Even voor de gein. Niet de katten uit mijn buurt maar toch wel even de moeite waard om te bekijken:

  Youtubefilmpje1

  Maar dank je want ik was jouw 2 kulargumenten op m’n lijstje te zetten.

  En ja, ik ben wel serieus zonder leugens.


  ⚠️ Meld

 83. Bericht door Dame, op 4 september 2015 18:39

  @Plantje, Dat gaat over zwerfkatten en niet over buurkatten.

  Het gaat om verwilderde huiskatten. Het is maar net welke invalshoek je hanteert. Voor de één is het een verwilderde huiskat en voor de ander is het zijn huiskat die af en toe buiten komt; kan over dezelfde kat gaan

  Ik heb een hekel aan duiven. Die vliegen en schijten hier behoorlijk wat. Toch komt het niet in me op om ze neer te schieten of iets dergelijks. Gewoon boe roepen, nestelen proberen te voorkomen en voor de rest accepteren.

  Duiven zijn dan ook geen huisdieren. Bovendien vissen duiven je vijver niet leeg en jagen ze niet je vogeltjes in de voli?re de dood in.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.