Echtpaar Gelderman-van Ewijk 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Gelderman-van Ewijk waren maandag 60 jaar getrouwd. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren in hun woning aan de Luzacware. Het echtpaar kreeg als cadeau een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

De heer Dirk Jan Albert Gelderman is geboren op 1 april 1931 te Veessen gemeente Heerde. Mevrouw Wilhelmina van Ewijk is geboren op 12 maart 1931 te Veessen gemeente Heerde. Meneer en mevrouw hebben elkaar ontmoet in Veessen, een klein dorp met ongeveer 900 inwoners, in het verenigingsleven: koor, kerk, etc. Oranjefeest. Ze zijn getrouwd in het gemeentehuis van Heerde en in de Hervormde Kerk te Veessen. Het echtpaar heeft twee kinderen (dochter en zoon), een kleindochter, drie kleinzonen en een achterkleinzoon.

Zij hebben tot 1982 in Veessen gewoond, daarna tot nu in Zwolle. Meneer Gelderman heeft gewerkt als bouwkundig aannemer, vanaf 1980 hoofd van de buitendienst van de Woningbouwcorporatie SWZ. Vanaf 1994 eerst VUT daarna pensioen. Mevrouw Gelderman werkte voor haar huwelijk in het huishouden thuis. Na haar huwelijk in het huishouden en vanaf 1978 drie halve dagen als hulp in het huishouden elders erbij tot 1993, daarna alleen thuis. Hobby’s van meneer Gelderman: zingen in mannenkoor, knutselen met hout, zink etc. Hobby’s van mevrouw Gelderman: zingen in oratoriumkoor, lezen, en legpuzzelen. De gezondheid van het echtpaar is redelijk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.