Quiz in boekvorm over Zwolle

Zwolle – Zwollekenner Frank Inklaar schreef een nieuw boek over Zwolle. Ken je Zwolle. De Hanzestad in 250 vragen test aan de hand van tien thema’s de kennis van de lezer. Verschillende facetten van de stad, zoals straten, buurten, bedrijven, sport, vertier en bekende Zwollenaars, komen in de 250 vragen aan bod.

ken_je_zwolle.jpg 

Met deze quiz in boekvorm ontdekt u of u een beginnend, gemiddeld of ras-Zwollenaar bent. Ken je Zwolle wordt 5 september gepresenteerd tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen, dit jaar tegelijk met het Zwolse Stadsfestival. Frank Inklaar test om 14.00 en 15.00 uur bij de stand van uitgeverij WBOOKS op het Rodetorenplein in een quiz de Zwollekennis van de bezoekers.

Een greep uit de 250 vragen in Ken je Zwolle. Wanneer werd Zwolle opgenomen in het koopmansverbond als Hanzestad? Wie was de eerste Zwolse sporter die een Olympische medaille won? Hoeveel tegels telt de ellipsvormige opbouw bovenop Museum De Fundatie? En waarom heet de Voorstraat – een van de oudste straten van de stad – eigenlijk Voorstraat? Achterin het boek staan alle antwoorden op de vragen, met een korte toelichting.

Ken je Zwolle is een uitgave van WBOOKS, in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel (HCO). Fotograaf Joop van Putten maakte speciaal voor dit boek een groot aantal nieuwe foto’s van markante plaatsen in de stad. De oude foto’s zijn afkomstig uit de collectie van het HCO.

Boekspecificaties:

Door Frank Inklaar (m.m.v. fotograaf Joop van Putten)

ISBN: 978 94 625 8104 3

€ 14,95                                 

144 pag.

Formaat: 14,5 x 20 cm

Paperback met flappen 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.