Hackathon Gemeente Zwolle succesvol

Zwolle – De 24 uurs hackathon, die de gemeente Zwolle het afgelopen weekend organiseerde, is succesvol verlopen. Ongeveer 20 data specialisten onderzochten of big data een oplossing kan bieden aan een Zwols vraagstuk. Het was de eerste keer in Nederland dat een gemeente een hackathon organiseerde.

Tijdens de hackathon die bij HanZ werd gehouden, gingen de specialisten aan de slag om een antwoord te vinden op het vraagstuk hoe de gemeente ouderen langer zelfstandig kan laten wonen en deelnemen aan de maatschappij en wat ouderen, mantelzorgers en burgers daarvoor nodig hebben. Hierbij konden zij gebruik maken van verschillende databronnen, die de gemeente tijdelijk beschikbaar stelde. Het buurt-voor-buurt onderzoek was een van de bronnen die veel geraadpleegd werd. "Het doel van de hackathon, kijken of open en big data kan helpen om een oplossing te vinden, is behaald!", aldus Marcel Broekhaar van de gemeente Zwolle. Aan het eind van de hackathon werd een aantal bevindingen gepresenteerd. "Daar zaten veelbelovende dingen tussen, die zeer kansrijk zijn om verder uit te bouwen", aldus Broekhaar. De gemeente kijkt tevreden terug op het evenement en overweegt serieus een vervolg.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Big Data? Ik denk dat ze gewoon een analyse op een redelijke hoeveelheid data bedoelen. En het is natuurlijk wel hip om te roepen dat je ook met Big Data werkt 😀

    Wel erg interessant verder! Waar kan ik hier meer over lezen? Werkwijze? Conclusies? Zijn de gebruikte bronnen openbaar?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.