Berkum wint poule na remise bij Olde Veste

Zwolle – VV Berkum heeft in het laatste pouleduel van de strijd om de districtsbeker bij Olde Veste ’54 met 3-3 gelijk gespeeld en werd zo, door een beter doelsaldo, eerste in de poule. De Zwollenaren bogen een snelle achterstand om in een voorsprong, maar na een zeer matige tweede helft kwam Olde Veste in de laatste minuut nog langszij.

 

In de openingsfase leken de bezoekers nog met hun gedachten in de kleedkamer te zijn want voor ze het beseften stond Berkum al met 2-0 achter. In de zevende minuut kon Sander Nijstad alleen op het Zwolse doel af. Keeper Bjarn Onderstal kon zijn inzet nog onderscheppen, maar direct daarna kroop Clint Kruisweg goed voor zijn tegenstander en kon hij de 1-0 binnen tikken. Twee minuten later zag de Berkum-verdediging er opnieuw niet goed uit en zorgde Wilco van Luik voor 2-0.

 

Geholpen
Berkum had na die koude douche even nodig om zich te herpakken, maar de Zwollenaren werden in het zadel geholpen door de tegenstander. In de 23e minuut nam Frank Hoolsema een corner, waarna keeper Gerwin Spithoff van Olde Veste akelig mistastte. Buiten ieders bereik zeilde de bal vervolgens rechtstreeks in het Steenwijkse doel: 2-1. Na iets meer dan een half uur kregen de bezoekers echt aansluiting toen Johnsen Bacuna de bal op het middenveld oppikte. De Berkum-spits liet met een geweldige versnelling alle tegenstanders zijn hielen zien en knalde onberispelijk de 2-2 binnen. Vlak voor rust kwam Berkum zelfs op voorsprong toen een corner van Hoolsema hard binnen werd gekopt door Jordi Lemmens: 2-3.

 

Overtuiging
In de tweede helft was er van aantrekkelijk voetbal nauwelijks meer sprake. Bij Berkum leek de overtuiging te ontbreken en de ploeg kwam niet verder dan een aantal klutssituaties voor het Steenwijkse doel, waar meer uitgehaald had kunnen worden. Olde Veste bleef wel knokken voor een gelijkspel en werd in de slotfase uiteindelijk beloond voor die inzet. Na een indraaiende voorzet greep de Zwolse defensie weer niet overtuigend in en Danny Bijlsma kon zo de 3-3 binnen koppen.

 

Zowel Berkum als Olde Veste kwam door deze remise in de poule op zeven punten uit drie wedstrijden. Beide clubs gaan door naar de knock-outfase van het toernooi om de Districtsbeker Oost, maar door het fraaie doelsaldo van +11, tegen +3 voor Olde Veste, eindigden de Zwollenaren als poulewinnaar. 

 

Olde Veste ‘54-Berkum, 1 september 2015 (poulefase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 3-3 (2-3)
Scheidsrechter: Wilfried van Schaik

Doelpunten: 7. Clint Kruisweg (1-0), 9. Wilco van Luik (2-0), 23. Frank Hoolsema (2-1), 35. Johnsen Bacuna (2-2), 44. Jordi Lemmens (2-3), 90. Danny Bijlsma (3-3)
Gele kaarten: Danny Bijlsma, Erwin van Luik (beiden Olde Veste)

Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Thom Kooke (46. Marc van der Meulen), Frank Hoolsema (46. Ruud Wellenberg), Chris van der Meulen (59. William Potkamp), Youp Kok, Johnsen Bacuna

Opstelling Olde Veste ‘54: Gerwin Spithoff, Wesley Kool (38. Jordy Blijham), Danny Bijlsma, Erwin van Luik, Martijn Strijker, Friso Bakker, Sander Nijstad (59. Sjouke Oosterling) , Mark Homme van der Veen, Edwin Maters, Wilco van Luik, Clint Kruisweg

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.