Fietstelweek Zwolle

Zwolle – Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich al meer dan 4.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App store en Google Play – of rechtstreeks via www.fietstelweek.nl. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot. De gemeente Zwolle draagt actief bij aan dit onderzoek. Met het onderzoek krijgt de gemeente meer inzicht in hoe fietsers zich bewegen, welke routes zij nemen, hoe lang zij daar over doen. Dit is belangrijk om te weten zodat we in kunnen spelen op de behoefte van de fietser en om de juiste keuzes te maken. Dus download de app en doe mee!

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Kunnen ze beter nog een maandje mee wachten misschien rond de pannekoekendijk.
  Ik fietste altijd dezelfde 2 routes naar de stad vanaf holtenbroek. maar sinds de nieuwe situatie op de pannekoekendijk met alle nieuwe stoplichten doe ik een verwoede poging een stoplichtvrije route te vinden naar het station. Dat is me nog niet gelukt zonder erg om te fietsen. Dus ook nog geen nieuwe vaste route.

  Ik ben vast niet de enige die een nieuwe route aan het zoeken is.  ⚠️ Meld

 2. Natuurlijk mag je niet fietsen in de Roggenstraat, net zo min in de Diezerstraat. Veel mensen zijn daar niet van op de hoogte,, dus als je met je fiets aan de hand loopt, moet je goed opletten anders word je zo maar aangereden door een “verkeersanalfabeet”, die bovendien ook nog eens behoort tot de categorie “verkeersaso’s” met bijbehorende grote bek. Je vraagt je wel eens af waar de politieagenten zijn gebleven..Vroeger zag je er nog wel ’s eentje in de binnenstad


  ⚠️ Meld

 3. Dat is een relaxte site.
  Hij staat vanaf nu in mijn favorieten 🙂
  Leuk dat jullie zo meedenken.

  Dat lijkt idd de beste route.
  En dan over de steenstraat (0,3 km langer en even afstappen bij de melkmarkt)
  Of de jufferenwal (0,5 km langer) ipv de roggenstraat.

  😀 Jeej, geen stoplichten 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.