IJsbeelden weer naar NS-loods

Zwolle – Het Nederlands IJsbeelden Festival is met meer dan 100.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Van zaterdag 12 december 2015 tot en met zondag 24 januari 2016 vindt dit nationale ijssculpturen evenement weer plaats in de 6.500 m² authentieke NS-Loods bij het station van Zwolle. ’s Werelds beste ijskunstenaars creëren in combinatie met ‘special effects’ een spectaculaire expositie.

ijsbeelden_zwolle.jpg 

Het nieuwe thema voor het Nederlands IJsbeelden Festival 2015-2016 is bekend: ‘Journey through a frozen world’. Een unieke reis naar een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Met meer dan 250.000 kilo ijs, 250.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C wordt een wereld van ijs en sneeuw gerealiseerd. Ontdek bijzondere plekken en kom in aanraking met culturen en tradities die je versteld doen staan. Maar ook zie je indrukwekkende architectuur, natuurlijke fenomenen en historische bezienswaardigheden. Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen in november naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars maken gezamenlijk in enkele weken tijd adembenemende ijssculpturen en imposante themawerelden.

Event Plaza
Het Nederlands IJsbeelden Festival biedt naast de 3 hallen met ijssculpturen een gratis toegankelijk Event Plaza met (kermis)attracties, optredens, workshops en uitgebreide horeca. Kortom: nog meer sfeer, verassing en verwondering dan ooit te voren! Zie voor meer informatie: www.ijsbeelden.nl
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik zou geen bezoekers aantallen meer noemen WLZ, zoals gisteren in de Stentor te lezen was wordt er in Zwolle, Apeldoorn en Deventer schromelijk wordt overdreven met bezoekers aantallen zoal ook al hier zo vaak is gesuggereerd en nu naar onderzoek blijkt te kloppen.


    ⚠️ Meld

  2. met de aantekening dat je hier kaartjes moet kopen (en niet bij de in de Sensator genoemde evenementen). Daarmee zou je toch redelijk nauwkeurig moeten weten hoeveel mensen er zijn geweest ?


    ⚠️ Meld

  3. Ik ga ieder jaar en vind de ijsbeelden erg bijzonder. De nieuwe locatie is wel wat verder weg van het centrum maar je krijgt nu wel meer waar voor je geld.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.