Gerrit Jansen exposeert in SIO

Zwolle – Zwollenaar Gerrit Jansen exposeert tot en met zondag 22 november 23 acrylschilderijen in multifunctioneel centrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 (Ittersum-Zwolle).

muizenberg_beach.jpg 

De expositie geeft een overzicht van hetgeen Gerrit Jansen vanaf 2007 heeft gemaakt. Daarbij bevinden zich dit keer acht Zwolse stadsgezichten. Een vijftal nieuwe schilderijen maakt duidelijk dat de Zwollenaar inmiddels niet enkel en alleen meer voor het door Ton Schulten bekend geworden consensisme kiest. Voor meer informatie over Gerrit Jansen: www.gerritjansen.exto.nl.

Gerrit Jansen is de afgelopen jaren steeds meer een eigen invulling gaan geven aan het consensisme, de stroming die populair werd door Ton Schulten uit Ootmarsum. Jansen maakte vooral kleurrijke ‘mozaïekschilderijen’. Steeds vaker lieten deze duidelijk herkenbare dorps- en stadsgezichten zien. Met dat consensisme als vertrekpunt is Gerrit Jansen de laatste jaren veel gedetailleerder gaan schilderen.

Al op jonge leeftijd interesseerde Gerrit Jansen (1945) zich voor de schilderkunst. Als scholier kreeg hij de eerste beginselen bijgebracht door regionale kunstenaars als Stien Eelsingh (Staphorst) en Piet Zwiers (Giethoorn). Beroepshalve ging Gerrit Jansen na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo als etaleur aan de slag. Daarna kreeg hij werk in de grafische wereld. Eerst nadat hij met vervroegd pensioen ging, nam Jansen tien jaar geleden de penselen weer ter hand. De vele positieve reacties op zijn schilderijen waren een stimulans om meer naar buiten te treden en werk te gaan maken van het exposeren. 

Artikel delen: