Avond over Weerbaarheid en Kindermishandeling

Zwolle – Stichting Vechterweerd organiseert in de ‘week tegen kindermishandeling’ in samenwerking met taskforce kindermishandeling een gratis thema-avond voor professionals die werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Het thema van de avond is: weerbaarheid en de relatie hiervan met kindermishandeling. 


schermafbeelding_2015-09-03_om_17.58.16.png 

Stichting Vechterweerd, een stichting zonder winstoogmerk, zet zich al jaren samen met meerdere gemeenten in op beleid en preventie rondom kindermishandeling. Zij doet dit bijvoorbeeld geruime tijd in de regio Zwolle in de vorm van het Marietje Kessels Project (MKP). Dit is een bewezen succesvol preventieproject om de weerbaarheid van kinderen in het basisonderwijs te vergroten. Onderwerpen die centraal staan tijdens de week tegen kindermishaneling in november zijn: 1) wat is weerbaarheid?, 2) wat is kindermishandeling?, 3) visies op opvoeden, 4) signalen van kindermishandeling, 5) bespreekbaar maken van kindermishandeling. Aanmelden kan via de website. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze avond.

Datum:
maandag 16 november 2015
Organisatie:
Stichting Vechterweerd 
Tijd:
19:00 tot 21:00
Locatie:
Zwolle, Overijssel
 

Doelgroep:

professionals

Toegankelijkheid:

Aanmelden vooraf

Link:

www.vechterweerd.nl

Link: 

www.weektegenkindermishandeling.nl 

 

Tevens organiseert de stichting tijdens de dag van de scheiding op 11 september 2015 in samenwerking met Modernscheiden een kosteloze thema avond: ‘Mediation in een echtscheiding’. Tijdens deze thema avond worden professionals stapsgewijs meegenomen in het mediation proces rondom een echtscheiding en wordt gekeken naar hoe kinderen en ouders hierin zo goed mogelijk begeleid kunnen worden. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.