WRZV zaalvoetbal succesvol van start

Zwolle – De WRZV zaalvoetbalcompetitie is afgelopen maandag succesvol van start gegaan in de WRZV Hallen. Het aantal deelnemende teams is dit seizoen uitgekomen op het maximale aantal van 72. Inmiddels wordt er een wachtlijst gehanteerd met teams, wie zich nu al aanmelden voor het volgende seizoen. Dit is een teken dat het zaalvoetbal in de WRZV hallen ‘groeit en bloeit’. Het bestuur denkt nu al na over de wijze, waarop de grote belangstelling van jong en oud voor zaalvoetbal in Zwolle verder gefaciliteerd kan worden. 

 

“We staan voor een mooie en nieuwe uitdaging, om aan alle sportieve vraag en enthousiasme als zaalvoetbal vereniging tegemoet te komen. Ik wil volgend seizoen groeien naar circa 80 teams, waarvan circa 60 prestatief en 20 recreatief verdeeld worden over 8 competities. Daarnaast denken we samen met Sportservice Zwolle na over het opzetten van een reguliere studenten en of scholierencompetitie op de maandag en woensdag om zo de jeugd en ook studenten nog meer te betrekken bij het zaalvoetbal. Verder onderzoek ik op dit moment de mogelijkheid, om met de beste zaalvoetballers uit onze competitie ons als WRZV Zaalvoetbal in te schrijven voor de KNVB competitie. Wat gaat dienen als vlaggenschip boven onze eigen recreatieve competitie ”. Vertelt Freddy Eikelboom, voorzitter WRZV zaalvoetbal.

Uiteraard is er ook volop gevoetbald in beide hallen van de WRZV. Zo was er de eerste verrassing van het seizoen te zien in de woensdag hoofdklasse B. Titelverdediger Bordeaux Groen, wie afgelopen jaren bijna niet hebben verloren, ging over de ‘knie’ bij het jonge en talentvolle Blazende Veiligheid. Onder leiding van Talha Ozen (Be Quick’28) en nieuwe aanwinst Kadir Usta was de ‘BV’ in een sportief duel veel te sterk voor Bordeaux Groen. In een doelpuntrijk duel won Blazende Veiligheid met 9-3. Promovendus The Green Room liet zien waarom de ploeg vorig seizoen kampioen is geworden in de 1e klasse B. Met goed voetbal werd Poppe Advocatuur met 6-3 verslagen. YBC verraste Belgische Keizer 2 en won met 11-6. Europanel (voorheen Panhuis) was met goed verdedigen en slimme counters uiteindelijk met 4-2 te sterk voor FC Hummel.  

 

In de 1e klasse B stond een mooi affiche op het programma tussen AVC en Le Gong. Beiden kwamen in een heus kampioensduel vorig seizoen als laatst in actie. Toen won AVC en greep direct ook de titel. Dit keer was AVC met een nieuw team niet sterk genoeg en trok Le Gong met 5-7 aan het langste eind. Ijsselhallen Zwolle gaf een bijna zekere winstpartij te gemakkelijk uit handen en verloor uiteindelijk met 6-7 van Amicitia Fortior. ZVV Pruts was met 5-1 te sterk voor Karba. Outsport won verrassend met 7-4 van Zwolle Zuid en Torsades Trois Point is de eerste koploper door een ruime 7-2 winst op Allesoverrechten.nl. In de 2e klasse B stond één wedstrijd op het programma tussen Campingteam 3 en The Black Ties, welke met 11-4 eindigde in het voordeel voor het Campingteam.

 

Wedstrijd van de week: 

 

Algemeen wrzv kampioen van vorig seizoen Tabonon ging de competitie tegen promovendus Kletsen en Proeven voortvarend van start. Na leuke start van beide ploegen bracht Bjorn Wellenberg na een ruime achterstand met een geweldig doelpunt de spanning terug in de wedstrijd tot 3-4. Na een gemiste kans van Wahid Shimeri was het Renzo van de Vegte, wie met een knappe schuiver keeper Hanif Kamran kansloos liet. Lang mocht Kletsen en Proeven niet genieten van de verdiende gelijkmaker, want Mehran Ali Pour Asli scoorde in vijf minuten tijd een heuse hattrick en bracht de stand op 7-4 en daarmee leek de wedstrijd te zijn beslist. Totdat Renzo van de Vegte de mouwen weer opstroopte en met twee treffers het verschil terugbracht tot één. Het leken nog vijf hete minuten te worden voor Tabonon. Uiteindelijk moest het goed spelende Kletsen en Proeven op het laatst uitgeblust genoegen nemen met een ruime 7-13 nederlaag. Een mooi duel tussen twee goede aanwinsten voor de hoofdklasse A waar we dit seizoen ongetwijfeld nog veel van zullen gaan horen.

Eerder op de avond versloeg VTBenz het team van Woord&Daad met 9-4. In het duel tussen Diaspora en Het Beugeltje hielden beide teams lang het ‘kruit droog’ en er werd weinig gescoord. Daarna was het vooral een open en spannend duel waar uiteindelijk het Beugeltje met een 4-3 winst de drie punten wist te pakken. Nico Brillen verloor met 0-6 vrij kansloos van Bola-Lah! Wolters Recycling wist onder aanvoering van Peter Opdam op de late maar vooral warm avond met 6-4 te winnen van Motivo.

 

 

Een leuk en zeker boeiend duel stond in de 1e klasse A op het programma, waarin Cycloon Zwolle aan het langste eind trok tegen Minoyu Restaurant. Er werd met 8-7 gewonnen in het duel tussen de nieuwkomers in de 1e klasse. Debutant in de WRZV competitie is ook Febreros United. Het is een ploeg met een mix van veel jong en gedreven talent. Er werd met 10-4 gewonnen van Bafana Bafana opzij gezet. Wehkamp.nl en VIPS zorgen met een 5-5 eindstand voor het enige gelijkspel van de avond. Degradant Opgezwolle won in een spannend duel met 6-5 van FC Knetter. Exact had geen kind aan het team van Trias en gaat door een 11-2 zege aan kop in de 1e klasse A. 

 

De volgende speeldata zijn op maandag 7 september en woensdag 9 september. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Artikel delen: