Berkum start tegen sterk SDVB

Zwolle – VV Berkum start het nieuwe seizoen in de 1e Klasse D zaterdag op eigen terrein tegen SDV Barneveld. De Zwollenaren krijgen daarmee al direct een sterke tegenstander, waartegen eerder heel kostbare punten zijn verspeeld.

“Het wordt een pittig duel, want Barneveld is één van de titelkandidaten. Vorig jaar verloren we twee keer van ze en ze hebben nu een goede voorbereiding gedraaid, dus daar win je niet zo maar van,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. Daar is zijn aanvoerder Dirk Muis het mee eens. “Vorig jaar hebben ze ons thuis weggevaagd. Barneveld is een solide ploeg die er bovendien sterker op is geworden. Het wordt dus een mooie wedstrijd zaterdag,” aldus de Berkum-verdediger.

 

De baas
SDVB eindigde vorig seizoen als vierde in 1D, één plek onder Berkum. In de onderlinge confrontaties waren de Veluwenaren echter de baas. In november ging Berkum in eigen huis met 0-3 onderuit en dat betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor de Zwollenaren. In maart bleven de goals in Barneveld lang uit, al kreeg Berkum vooral na rust winstkansen. Na aangeschoten hands kwam Barneveld echter 10 minuten voor tijd via een penalty op 1-0 en in blessuretijd werd het zelfs nog 2-0.

Aanvoerder vertrokken
In de zomerstop raakte SDV Barneveld onder anderen zijn getalenteerde aanvoerder Marciano Aalders kwijt, die naar topklasser Katwijk vertrok. De ploeg van trainer Hans van Arum kreeg echter ook de nodige versterkingen. Zo kwamen Gianluca de Jong en Richard Haklander over van de hoofdklassers Bennekom en VVOG en ook Ricardo Mengerink (FC Zutphen), Rob Knul (Go-Ahead Kampen) en Delano Flemming (ASC Nieuwland) spelen deze jaargang voor de Barnevelders.

Voor de districtsbeker ging SDVB goed van start met negen punten uit drie duels. De Veluwse ploeg zette achtereenvolgens Sparta Nijkerk (1-0), Woudenberg (1-3) en AFC Quick 1890 (4-0) aan de kant. Ook Berkum eindigde als eerste in de districtsbekerpoule maar na ruime overwinningen met 6-1 tegen Heino en 0-6 bij Germanicus volgde deze week een wat teleurstellende 3-3 remise bij Olde Veste.

Slechte generale
“De wedstrijd bij Olde Veste was slecht van onze kant, maar na die slechte generale staan we nu weer met beide benen op de grond. We weten weer dat het niet kan met 30 of 50 procent inzet,” constateert Dirk Muis. Zijn ploeggenoot Chris van der Meulen is blij dat Berkum nu tegen SDVB  speelt, nu de Zwolse selectie helemaal compleet is. “Laat ze nu maar komen. We hebben een fijne groep en we hebben, vergeleken met vorig jaar, een stap vooruit gezet. We kijken er dus met goede moed naar uit.”

De openingswedstrijd Berkum-SDV Barneveld staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: