Beginnerscursus theatersport Improkidoki

Zwolle – Theatersportgroep Improkidoki uit Zwolle biedt vanaf oktober een beginnerscursus aan. De tweevoudig winnaar van het Zwols Theatersport Toernooi denkt dat er nog veel improvisatietalent in Zwolle rondloopt. Acht weken lang zullen de twee ervaren docenten van Improkidoki speciale lessen aanbieden om de deelnemers de beginselen van het improviseren bij te brengen. 

 

Improkidoki is een theatersportgroep uit Zwolle met ervaren en minder ervaren spelers, variërend tussen de 29 en 54 jaar. Spelplezier staat hierbij voorop, maar daarnaast is er ook veel aandacht naar verbetering van de spelvaardigheden en de onderlinge samenwerking van spelers. De beginnerscursus bestaat uit 8 lessen op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van improvisatie aan bod. Zo krijgen de deelnemers te maken met basisoefeningen, spelvormen, lange en korte improvisaties, theatersport, vertrouwensoefeningen en lessen die bepaalde thema’s in het improviseren behandelen. De deelnemers aan de cursus spelen mee met de al meer ervaren spelers van Improkidoki. Op die manier worden de beginners al snel meegenomen met alles wat hoort bij improviseren.

Bij theatersport improviseer je, samen met anderen, op suggesties van het publiek. De inhoud van de scène is van tevoren dus onbekend voor de spelers. Het enige houvast dat de spelers hebben, is een aantal spelvormen, improvisatietechnieken, en het vertrouwen in elkaar dat er wel een (mooie) scène uit komt rollen. 

 

Daarna is er gelegenheid om te borrelen, om op die manier de huidige leden van de theatersportgroep beter te leren kennen. De lessen vinden plaats in DOAS. Na de beginnerscursus is er een mogelijkheid om in te stromen in de huidige groep. De kosten van de cursus zijn € 40. De beginnerscursus begint op 13 oktober 2015, de eerste dinsdag na het Zwols Theatersport Toernooi. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar improkidoki@mail.com.

Artikel delen: