Kids in gesprek met wethouder Ed Anker

Zwolle – Wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle ontving gistermiddag het boek ‘Travers Kinderplatform’ uit handen van 8 kinderen van kinderplatform Dieze. De uitreiking van het door Travers Welzijn geschreven boek was onderdeel van een middagprogramma waaraan maar liefst 40 Zwolse kinderen deelnamen.

 

_mg_1507.jpg 

Foto: Jan Koldewijn

Er waren 40 kinderen van diverse kinderraden en kinderplatforms, uit 4 verschillende wijken. In de burgerzaal van het Stadhuis zijn ze op uitnodiging van Travers Welzijn samengekomen om te bedenken hoe ze de kinderen uit hun wijk kunnen betrekken bij hun kinderraad of kinderplatform. Want wat willen de kinderen uit de wijk? Wat willen ze graag zo houden en wat willen ze anders zien? Prachtige ideeën kwamen er naar voren, van websites waarop kinderen kunnen aangeven waar ‘pestplekken’ zijn tot het organiseren van een flashmob in het winkelcentrum waarna de kinderraad de aanwezige kinderen gaat interviewen. En van een bakfiets met hapjes en vragen voor kinderen tot een heus kinderfestival in het Wezenlandenpark. Het beste idee vonden de kinderen de ideeënbrievenbus, bedacht door de kinderen uit Dieze. De kinderen van het winnende idee mochten hun plan gaan vertellen aan wethouder Ed Anker en zij mochten hem ook het boekje ‘Kinderplatform’ uitreiken.

Het was een inspirerende, creatieve bijeenkomst waarin de kinderen zich vol enthousiasme ingezet hebben. Dergelijke processen dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van de kinderen zelf; ze zijn ook van meerwaarde voor de stad. “Professionals kunnen van een afstand bedenken hoe een speeltuin of een oversteekplaats er uit moet zien, maar kinderen geven input vanuit hun eigen beleving. Dat komt het eindresultaat ten goede”, zegt Elske Heinen, manager wijkwerk en opvoeden en opgroeien bij Travers Welzijn.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.