Van Nahuysplein op de schop

Zwolle – Op maandag 7 september aanstaande starten de herinrichtingswerkzaamheden aan het Van Nahuysplein. De activiteiten bestaan uit bestratingswerkzaamheden en het opnieuw beplanten van de groenvakken. Naar verwachting duurt het werk tot eind oktober 2015. Gedurende de werkzaamheden zijn de panden aan het Van Nahuysplein bereikbaar.

 

nahuysplein_zwolle.jpg 

 

De huidige verharding van het Van Nahuysplein is toe aan een groot onderhoud. Naast het groot onderhoud aan de verharding wordt een aantal aanpassingen gedaan om de kwaliteit van dit bijzondere deel van de historische Zwolse binnenstad te vergroten. Tijdens de uitvoering zijn de panden aan het Van Nahuysplein bereikbaar. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, voert de aannemer het werk gefaseerd uit.  Tijdens de werkzaamheden kan er uitsluitend geparkeerd worden door vergunninghouders aan het Van Nahuysplein. Om tijdens de uitvoering voldoende parkeerplaatsen voor de vergunninghouders te houden, werkt de aannemer in vakken van ongeveer 30 tot 50 meter.

 

Nieuwe inrichting

In de nieuwe situatie ligt rondom het parkje een rijloper met aan de gevelzijde parkeerplaatsen en trottoir. De uitgangspunten voor de aanpassingen zijn: alle bomen staan in het gazon; betere groeiplaats voor specifieke bomen; meer ruimte voor groen; verbeteren van de trottoirbreedte; en zoveel mogelijk parkeerplaatsen behouden. 

Op de website www.zwolle.nl/vannahuysplein  staat meer informatie over de nieuwe inrichting.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. alle bomen staan in het gazon

    Begin dit jaar was er nogal wat gedoe over die oude kastanje, nu worden de overige terloops neergehaald om vervangen te worden door nieuwe exemplaren in het gazon? Of worden de huidige exemplaren netjes verplaatst?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.