Meer wijkagenten in Zwolle

Zwolle – De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangesteld om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven. Door deze verschuiving van capaciteit is er ook ruimte voor verplaatsing van de huidige wijkagenten. Ook in Zwolle worden nieuwe wijkagenten aangesteld.

Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam Zwolle heeft de gehele gemeente Zwolle als werkgebied. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen. Het robuuste basisteam Zwolle gaat werken met vijf wijkteams. Elk wijkteam bevat een aantal wijkagenten en een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn of haar rekening neemt. Teun Elken en Gerdien Kanis richten zich op de jeugd in Zwolle.

Wijkteam Zwolle-Noord  
Het wijkteam Zwolle-Noord richt zich op Holtenbroek, Langenholte, Aa-Landen, Tolhuislanden en Hessenpoort. Wijkagenten Lourens Koops, Ronald Bakker en Henri van de Hoeve blijven werken in dat gebied. Danny Schoenman was hier al werkzaam, maar is nu ook officieel wijkagent. Marc Roll is coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Oost 
Dit team omvat Diezerpoort, Wipstrik, Berkum, Berkum-Brinkhoek, Oosterenk en Wijthmen. Het wijkteam is uitgebreid met wijkagent Joost Wareman. Wijkagenten Bert Bakker en Raymond van Wezel waren al werkzaam in dit gebied. Daarnaast is er nog een vacature voor een coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Midden  
Het wijkteam Zwolle-Midden werkt in de wijken Kamperpoort, Binnenstad, Assendorp, Hanzeland, Veerallee en Marslanden. Wijkagenten Wim Kloek en Jan Witte blijven hier werken. Het team is uitgebreid met Martijn Sips. Marijn Hageman is coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-West 
De wijken Stadshagen, Westenholte, Spoolde, Mastenbroek en Frankhuis vallen onder het wijkteam Zwolle-West. Het team is aangevuld met wijkagent Alrik van den Berg. Wijkagenten Karin den Besten, Michel Engel en Nick Schakelaar werkten al in dit gebied. Er is nog een vacature voor een wijkagent en een coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Zuid 
Albert Knol blijft wijkagent in Zwolle-Zuid. Dat gebied omvat Windesheim, Ittersum en Schelle. Sander van der Noort is als wijkagent (tijdelijk) toegevoegd aan dit team. Er staat nog een vacature open voor een wijkagent en een coördinerend wijkagent.

Politiezorg 
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Externe partners 
Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent. 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Heel fijn. ’t Zou ook mooi zijn dat agenten ook wat vaker surveilleren vanaf de stoep, in plaats van eventjes de straat doorrijden in de auto.

    Daarnaast is onze wijkagent in de Wipstrik al een tijdje ziek en/of overspannen en de collega die zijn taak waarneemt komt zijn belofte niet na om terug te bellen en pakt de situaties waarvoor hij gebeld is niet altijd aan.


    ⚠️ Meld

  2. Nou ik woon hier al 14 jaar en nog nooit een wijkagent gezien of gehoord. Stapte vanmorgen in mn auto om boodschappen te doen en toen stonden ze hier bij ”het Noorden” te dealen om 09.30 uur……dus stuur hier ook eens een wijkagent heen aub pffffffffffff.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.