Groeiend aantal Integrale Kindcentra

Zwolle – Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio en Stichting Travers werken sinds 1 augustus 2015 samen in een alliantie. Dit is 3 september gevierd en gemarkeerd met een kick off. Beide stichtingen zien een toegevoegde waarde in een intensieve en kansrijke verbinding tussen kinderopvang en onderwijs.

image010.jpg 

Al vele jaren werken Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (Stichting OOZ) en Stichting Travers samen. Beide stichtingen willen het belang, de kansen en meerwaarde van samenwerking benutten om zo leren, ontwikkelen en groeien van kinderen van 0 tot 12 jaar in één doorgaande lijn mogelijk te maken. Als het kan op één vertrouwde en vooral kansrijke plek, omringd door uiteenlopende faciliteiten, zoals aanbieders van sport en cultuur en in verbinding met de directe sociale leefomgeving. Beide stichtingen zien de bundeling van krachten en mogelijkheden dan ook als een duurzame investering voor de toekomst: “De toekomst van onze kinderen, onze opvang, ons onderwijs én van de directe omgeving, de wijk waar de school staat”.

Aantal Integrale Kindcentra groeit!
Op verschillende plekken zijn er al succesvolle ‘schoolvoorbeelden’ van wat Stichting OOZ en Stichting Travers samen op grote schaal willen realiseren. Zoals Integraal Kindcentrum (IKC) Het Festival in Stadshagen , IKC De IJsselhof in Zwolle Zuid en Kindcentrum De Werkschuit in de Aa-landen. De nieuw te ontwikkelen centra zijn de Schatkamer in Stadshagen en De Parkschool in het centrum van Zwolle. In Dalfsen gaan twee basisscholen van Stichting OOZ, De Carrousel en De Bonte Stegge en Doomijn de bestaande samenwerking nog meer toespitsen op het vormgeven van de doorlopende leerlijn.
 
Tijdens de kick off op donderdag 3 september vertelden de teams aan elkaar over hun toekomstplannen. De kick off kreeg een feestelijk tintje en werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Artikel delen: