Stadsfestival Zwolle valt in het water

Zwolle – De tweede dag van Stadsfestival Zwolle is voor een groot deel in het water gevallen. De felle regenbuien waren een spelbreker deze vrijdag. Het zorgde voor een troosteloze aanblik van het festival. Een optreden van het Zwolse theater Gnaffel op het water ging niet door, omdat dat te gevaarlijk was. Ook voor zaterdag worden er buien verwacht, en dat is een grote domper voor de organisatie van het vierdaagse cultuurfestival.

stadsfestival_2015-55.jpg 

Zaterdag doet het reizende boekenfestival Manuscripta Zwolle aan. Bekende schrijvers en BN’er als Angela Groothuizen en Matthijs van Nieuwkerk zullen op het festivalterrein te zien en te horen zijn. Eén van de hoogtepunten tijdens het festival is het Thorbeckegracht Concert, deze editie met Herman van Veen! Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Het Rodetorenplein vormt het festivalhart: op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en is aangekleed in Mediteraanse stijl, met heuse Casitas waar kleine voorstellingen plaats vinden. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Kaartverkoop Op www.stadsfestival.nl kunt u voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen online kaarten kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij de kassa’s op het Festivalhart; het Rodetorenplein.

stadsfestival_2015-14.jpg 

stadsfestival_2015-92.jpg 

stadsfestival_2015-62.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

stadsfestival_2015-9.jpg
 
stadsfestival_2015-13.jpg
 
stadsfestival_2015-41.jpg
 
stadsfestival_2015-37.jpg
 
stadsfestival_2015-88.jpg
 
stadsfestival_2015-106.jpg 
Artikel delen:
Reacties 52
 1. Ik denk eerder dat de mensen festival moe zijn in Zwolle. Eerst Stratenfestival dan Stadshagenfestival en nu Stadsfestival. Het is net al net die concerten in de openlucht het is teveel van het goede en dan komen de mensen niet meer!


  ⚠️ Meld

 2. Stadsfestival wordt altijd super god bezocht. Niks festivalmoe. Gewoon kut weer. Maar ik was er! Zelfs vastgelegd op foto’s hierboven. 🙂
  Grupo revolver in de tagrijn is echt super tof!!! Ga kijken!


  ⚠️ Meld

 3. Er is wel een wildgroei aan festivals.
  Het stadsfestival vind ik wel een andere dynamiek hebben dan een van de vele muziekfestivals.

  De regen is zonde! Hoop dat ze al veel kaarten hadden verkocht 😉


  ⚠️ Meld

 4. Dit is toch echt iets anders dan stratenfestival. Echt zonde van het weer! Hamlet vd Young Ones was hilarisch in de parkeerkelder vh Kraanbolwerk. Bijzondere locatie.. Over een jaar staan er appartementen. Laagje water inde kelder zorgde voor extra veel plezier bij de spelers en ons! Erg veel leuke voorstellingen en dit festival moet zeker blijven! Vanavond weer!


  ⚠️ Meld

 5. Ik blijf het herhalen, een subsidie slurpend festival. Stekker eruit! Wellicht dat dit het laatste en juiste zetje naar het einde kan en mag zijn.

  Lees hier dat het altijd supergoed wordt bezocht?? Hoop dat er voldoende kaarten zijn verkocht??

  Het is en blijft idioot dat dit een vermogen aan subsidie kost en het eventuele en kleine publiek dan ook nog een kaartje mag kopen.mer wordt helemaal niets goed bezocht als je het afzet tegen de totale subsidie, gedeeld door het aantal bezoekers. Drama.

  Als er al wordt gesproken over bezoekers dan zijn deze uitsluitend en alleen te vinden bij het Thorbeckegracht concert. Ja, dat vinden vele mensen leuk als het mooi weer is er er weer een prima artiest staat. Kunnen we ook gewoon organiseren als einde zomer Thorbeckegracht concert zonder al die idiote zelfverklaarde kunstenaars en muzikantjes.

  Graag op eigen benen staan of de stekker eruit.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ben het met Dietz eens.

  Dit is zeker zo’n festival waaar de Stentor deze week een artikel over had. Zwaar overdreven bezoekers aantallen met zwaar overdreven subsidies.


  ⚠️ Meld

 7. En dat niet alleen, ik vond het ook niet kunnen dat er tijdens dat optreden met die Syrische migranten geen vrouw op het podium mocht. De zangeres werd in het geluidstentje midden op het plein geplaatst met de microfoon, en in het donker, zodat ze alleen te horen zou zijn en niet te zien zou zijn voor die migranten. “Dit, om aan de eisen van de migranten tegemoet te komen”. Schandalig. >:(


  ⚠️ Meld

 8. Niet alleen het weer is somber, maar er zijn ook mensen zoals bovenstaande die nog somberder overkomen. Als er niets te doen is, zijn we een boerendorp en als er veel te doen is, is dit weer een overvloed. Leg mij dit nu maar eens uit.


  ⚠️ Meld

 9. Was alvast een mooi moment geweest om te beginnen met integreren, vrouwen op het podium. Maar dit is precies het tegenovergestelde, Nederland die zich aanpast aan de vluchteling. Wanneer ik die zangeres was had ik geweigerd om te zingen!


  ⚠️ Meld

 10. Organisatie had ze direct moeten wegsturen! Boodschappen doen bij de Jumbo Veemarkt kan wel??? Opsouten dan maar, wees blij dat je voorlopig uit de ellende bent en hier wordt opgevangen, verzorgd en ook nog eens voor een uitje wordt uitgenodigd…

  Het is toch gvdme wat, ik had ze gedreigd direct op de trein terug te zetten. Zoek dan lekker opvang in eigen regio met dezelfde rare regels en konkels. Bah


  ⚠️ Meld

 11. En. Oh ja. Bijna vergeten, wat mij daar ook nog eens opvalt, het zijn voornamelijk/grotendeels/bijna allemaal mannen tussen de 25 en 45 jaar.

  Zie je ons daar al zitten met ons gezin, we gaan vluchten wordt er in het gezin besproken, pa vertrekt en laat vrouw en kinderen achter? Ik kan er nog steeds niet bij,


  ⚠️ Meld

 12. En dat niet alleen, ik vond het ook niet kunnen dat er tijdens dat optreden met die Syrische migranten geen vrouw op het podium mocht. De zangeres werd in het geluidstentje midden op het plein geplaatst met de microfoon, en in het donker, zodat ze alleen te horen zou zijn en niet te zien zou zijn voor die migranten. “Dit, om aan de eisen van de migranten tegemoet te komen”.

  @Niek van der Sprong 13:19
  Klopt dit, mocht er geen vrouw op het podium, en waarom hebben jullie als organisatie hier blijkbaar gehoor aan gegeven?
  Als dit waar is zou ik zou dit niet kwalificeren als “een prima sfeer” trouwens…


  ⚠️ Meld

 13. Schokkend nieuws wat mij betreft >:(

  De zangeres werd in het geluidstentje midden op het plein geplaatst met de microfoon, en in het donker, zodat ze alleen te horen zou zijn en niet te zien zou zijn voor die migranten. “Dit, om aan de eisen van de migranten tegemoet te komen”  ⚠️ Meld

 14. Beste mensen,

  De dame in kwestie is de geluidsvrouw van Noblues. Zij staat achter de mengtafel; dat doet zij al jaren en af en toe zingt ze een nummer mee vanachter die mengtafel. Heeft helemaal niets te maken met een “syrische” regel. Overigens is de toegang tot het festivalterrein gratis; ook voor mensen uit Zwolle.  ⚠️ Meld

 15. Beste Webloggers,

  Hoe komt het toch dat een bericht op Weblog Zwolle zo vaak ontaard in een negatieve spiraal. Het Stadsfestival krijgt bijna geen subsidie en draait op kaartverkoop en horeca. Dus zwaar gesubsidieerd klopt gewoon niet. Het is een leuk festival met muziek en theater. Vind je dat leuk, dan kom je gezellig naar de stad en koop je een kaartje. Vind je het niks, dan blijf je gewoon thuis. Waarom laten jullie niet iedereen gewoon in z’n waarde. Wij hebben met Dear Ellinor op vrijdagavond gespeeld ( entree gratis) en dat was super leuk, ondanks de regen. Waarom altijd dit soort activiteiten afbranden. @Dietz, wat vind jij eigenlijk wel leuk? Wat is het verschil tussen elke week op de camping staan of elke week een leuk festival?? Ik vind het super dat een stad als Zwolle dingen organiseert voor z’n inwoners. Heel veel mensen beleven daar plezier aan. Ben benieuwd naar jullie reacties.


  ⚠️ Meld

 16. Bij deze wil ik mijn reactie over dat er geen vrouw op het podium mocht nuanceren. Ik ben aanwezig geweest op het terrein, en ik heb mijn bovenstaande verhaal letterlijk gehoord toen ik naast de tent midden op het plein stond. Dit ging tussen de geluidsmensen onder elkaar en dit had niet naar buiten gebracht mogen worden. Daarvoor mijn excuses.


  ⚠️ Meld

 17. geerink heeft het gehoord dus : waar! Nergens een vrouw zien optreden die avond ivm de Syrische kwestie en de foto’s zijn op een ander moment genomen. We worden belazerd! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 18. de geluidstechnicus van NO blues zingt al 10 jaar vanaf de geluidstafel mee met de band. Daarnaast is er niets Syrisch aan NO blues, ze komen uit Apeldoorn, Eindhoven, Kartoum (Sudan) en Haifa (Israel). NO blues heeft in de 10 jaar van haar bestaan vele honderden optredens gedaan in meer dan 10 landen en op diverse continenten. Dit is helaas de eerste keer dat er dit soort onzinnige dingen geroepen worden.
  meer over NO blues op http://www.noblues.nl


  ⚠️ Meld

 19. Beste meneer Geerink, Laat ik me eerst even voorstellen; ik ben zanger bassist en doe het management van NO blues. Ik vind dat iedereen recht heeft op zijn mening, ook als ik vind dat een mening niet goed onderbouwd wordt. Op blogs kom je veel meningen tegen, soms zijn ze niet goed gefundeerd, of gebaseerd op een leugen. Dus bij deze de feiten: NO blues bestaat 10 jaar, we maken een combinatie van Arabische muziek en Amerikaanse muziek en de dame die in Zwolle achter de mengtafel stond te zingen, doet dat al 10 jaar op deze manier. Daar is ook beeldmateriaal van. Kijk even naar dit clipje van een optreden in Tsjechie in 2007.

  https://www.youtube.com/watch?v=h8c15v4c7Fo

  Op 1:38 ziet u een beeld dat u in Zwolle ook zag en waar u om de verkeerde redenen moeite mee had.
  We kunnen op dit blog een discussie voeren over of een zangeres vanachter een mengtafel moet zingen. Maar wel op basis van de juiste argumenten graag. En ik nodig u natuurlijk van harte uit voor de CD presentatie van het nieuwe album van NO blues, op 8 oktober in de Deventer Schouwburg. Ook daar zal de zangeres weer te zien zijn achter de mengtafel. Met vriendelijke groet, Anne-Maarten van Heuvelen


  ⚠️ Meld

 20. Ik ken de mensen van NO Blues al 10 jaar en al 10 jaar zingt hun vrouwelijke geluidstechnicus vanachter de geluidstafel mee. Ze zitten bij elkaar in de auto, studio, aan tafel, schrijven samen nummers, repeteren samen in een hele kleine repetitieruimte en op geen enkele manier wordt er binnen de band gediscrimineerd. Ik heb nog nooit zo bizar en vooringenomen verhaal gehoord als bovenstaand.


  ⚠️ Meld

 21. Ik ga al 10 jaar met veel plezier naar de optredens van No Blues en vond het altijd wel grappig hoe er verwarring ontstond wanneer er ineens een vrouwenstem te horen was. Maar nee, volgens G.Geerink hebben we te maken met een duister complot. Ik zou hem/haar willen adviseren voortaan toch vooral thuis te blijven met de gordijnen dicht en de deur op slot want je weet maar nooit. Veel sterkte met uw complottheorieën!


  ⚠️ Meld

 22. De reacties van de band werpen een objectief beeld van de situatie, al denken ze dat de discriminatie over hun band gaat. Volgens mij is dat niet aan de hand, maar meer de observatie dat de zangeres niet op het podium mocht vanwege de aanwezigheid van een groep Syrische vluchtelingen.


  ⚠️ Meld

 23. Die observatie was vanuit een schokkende vooringenomenheid. Maar dat terzijde, het was een heel leuk optreden, waarbij de mensen die er waren, volgens mij heel erg hebben genoten. En daar ging het festival volgens mij om.  ⚠️ Meld

 24. @NO Blues, goed dat jullie reageren want niet iedereen weet dat je sommige mensen op dit weblog niet serieus hoeft te nemen.

  Back on topic; wat jammer van het pokkeweer; maar een goede organisatie weet natuurlijk dat een openluchtfestival zo af en toe in het water valt en bouwt dus reserves op in goede jaren. Hopelijk tot volgend jaar!!


  ⚠️ Meld

 25. Al langere tijd heb ik het gevoel dat er iets vreselijk mis is in dit land,
  maar nu dringt het zelfs door tot in de beleving van een festival..
  Het stadsfestival Zwolle is een prachtig festival, met een zeer diverse programmering. Zelf was ik er vrijdag, omdat ik helemaaaaal niet uit de buurt kom..Ik had er een geweldige avond! Het optreden van No Blues was prachtig en mede door het prettige publiek bijzonder gezellig!
  Ik heb enorm genoten. Ik begrijp helemaal niets van deze kromme reacties..Hoezo zouden bezoekers van een festival iets te eisen hebben over de bezetting van een band? Ik vind de door No Blues gekozen vorm trouwens erg mooi, af en toe ineens ergens een stem “vanuit het niets”, als je niet oplet..
  Stel nou dat de reden om niet op een podium te verschijnen WEL een andere-,persoonlijke, bijvoorbeeld religieuze achtergrond zou hebben..Dan is dat toch ook goed! Dat zijn toch de keuzes van de artiesten..Van ieder mens.
  Ga zelf op een podium staan of organiseer een festival, ben je in ieder geval te druk om zulke smerige kronkels te spuien..


  ⚠️ Meld

 26. Wat voor ons als No Blues een hartverwarmende gebeurtenis was en wat ons betreft een muzikaal welkom voor deze Syrische vluchtelingen, werd door onbegrip met betrekking tot mijn normale positie bij No Blues, nl zingend vanachter de mengtafel, aanleiding tot deze wanstaltige discussie . Voor iedereen die het nu nog niet heeft begrepen , ik zing ALTIJD vanachter de mengtafel in de zaal !
  Wat een afschuwelijke vooroordelen en kortzichtigheid. Bah!  ⚠️ Meld

 27. Aan alle No Blues leden. Ik ben onder de indruk dat jullie allemaal persoonlijk hier dat onzinverhaal pareren. Hopelijk heeft het geen verkeerd beeld van de Zwollenaren gegeven. Zwolle met zijn inwoners is echt een cultuurminnende stad, maar een enkele barbaar is er natuurlijk altijd. Hopelijk vereren jullie Zwolle later toch nog eens met een optreden.


  ⚠️ Meld

 28. Heel verdacht zoveel geregiseerde veronderstelde ontkenningen.

  Dit heeft juist een avrechts effect, het verhaal blijkt dan toch te kloppen!  ⚠️ Meld

 29. Voor jou misschien Roel maar de rest met een gezond verstand waardeert het en vind het triest dat een band en zijn support hier verkeerd wordt neer gezet.


  ⚠️ Meld

 30. Ik denk dat iedereen met een gezond verstands sowieso niet naar het Stadsfestival gaat 1stejohn, maar dat terzijde.

  Aks 2 technici met elkaar praten en wat niet naar buiten gebracht mag worden, dan kun je er vergif op innemen dat het klopt.

  Dat dit verhaal niet in jouw straatje past is jouw probleem, als je de waarheid niet onder ogen wil zien moet je gewoon blijven geloven in sprookjes.

  Ik geloof allang niet meer in sprookjes
  :D:D


  ⚠️ Meld

 31. Klets niet zo. Er is 1 bron, G.Geerink die iets van “horen zeggen” heeft. Virtuele dorpsroddel, die ondanks dat de personen in kwestie het naar het rijk der fabelen verwijzen, door sommigen als dé waarheid geldt, omdat het kennelijk in hun straatje past.
  Meer dan 100% is overigens sowieso flauwekul.


  ⚠️ Meld

 32. Roel, je hebt een grote fantasie; Als je je Nederlands wat verbeterT, zou je een goede sprookjesschrijver kunnen worden. Dat je vergif wilt innemen, vind ik ook een goed plan van je 😛


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.