Bestuur FC Zwolle praat alsnog over vertrek Everse

De spelers van FC Zwolle hebben tegen het bestuur gezegd, dat zij willen dat de coach ook na de winterstop aanblijft, zo meldt RTV Oost donderdag.

Woensdag werd bekend dat de trainer in de winterstop opstapt, omdat het bestuur niet wil voldoen aan zijn eis van volledige zeggenschap over het technische beleid. Donderdagavond komt het bestuur van FC Zwolle bijeen om nogmaals over het vertrek van coach Everse te praten. Volgens voorzitter Van Vliet kan daarna een nader gesprek met de coach plaatsvinden, tenzij Everse vindt dat de breuk onafwendbaar is.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Hoera!

  Het is in het belang van FC Zwolle dat het bestuur en Jan Everse weer met elkaar in gesprek gaan. Ik hoop dat beide partijen eruit komen. Forza Zwolle!


  ⚠️ Meld

 2. Lijkt mij een goede intentie. Probeer deze trainer voor de club te behouden want dat schept perspectief voor de toekomst. Geef Everse de ruimte die hij wenst want dat best eens goed voor Zwolle
  uitpakken.

  Uiteraard moet je wel kijken naar de risico’s die aan deze door Everse gewenste constructie vast zitten en niet het voortbestaan van Zwolle op het spel zetten. 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 3. Met onwillige honden is het slecht kersen eten. Bestuur neem afscheid van deze despoot. Voorstel nieuwe trainer:Youri Mulder ! Met zijn duitse trainersopleiding brengt hij snel de conditie van de spelers op hoger plan en zijn we zo weer terug op eredivisie niveau. Voor deze suggestie breng ik niets in rekening.


  ⚠️ Meld

 4. Uiteraard willen we dan Everse blijft.
  Zeker gezien de vorderingen sinds hij weer trainer is.
  Maar in belang van de clup moet er eens een frisse wind gaan waaien!!
  M.a.w bestuur opzouten!!!
  Dat zal zeker de club ten gode komen.
  Zijn we tenminste voorlopig verlost van vriendjes politiek.
  En wellicht krijgen we dan een bestuur wat wel het beste met de voetbal voor heeft.
  En er niet zit voor eigen belang!
  >:(


  ⚠️ Meld

 5. In het AD vandaag:

  Everse is overtuigd van gelijk
  Door RIEPKO BUIKEMA

  ZWOLLE – Trainer Jan Everse wilde bij FC Zwolle uitbreiding van zijn bevoegdheden. Het bestuur weigerde, waarop de 53-jarige oefenmeester besloot op te stappen. ,,Ik heb geen kwade bedoelingen. Op mijn manier gaan we naar de eredivisie,???? aldus Everse.

  Jan Everse stapt op bij Zwolle.
  Jan Everse is dit seizoen redelijk succesvol met FC Zwolle. De club was zeven competitiewedstrijden ongeslagen en spelers als Botteghin, Holla en Tozé maken indruk. Geen enkele reden voor een breuk tussen bestuur en trainer, zo leek het.

  Maar de ontwikkeling van Zwolle ging de oefenmeester niet snel genoeg. Everse was de bemoeienissen van algemeen directeur Gerald van den Belt zat en eiste volledige beslissingsbevoegdheid over voetbaltechnische zaken.

  Dat ging het bestuur van de club te ver, waarop Everse besloot in de winterstop op te stappen, ondanks dat beide partijen eerder de intentie uitspraken het contract tot 2010 te verlengen.

  ,,Jan wilde eindverantwoordelijk worden voor het hele technische vlak,???? stelt Van den Belt. ,,Als een verregaande vorm van een technisch directeur. Hij wilde helemaal zijn eigen gang gaan, en zelfstandig kunnen beslissen over staf, selectie en jeugdafdeling. Dat vinden wij onverantwoord. Stel dat het financieel fout gaat, dan zegt iedereen dat wij ons lot in handen van één persoon hebben gelegd.????

  Over de aard van het conflict bestaat geen misverstand. Everse beaamt meer invloed te willen op het technische beleid van Zwolle.

  ,,Misschien moet de club eens risico nemen. Ik houd van korte lijnen en snel beslissen, daarom wil ik uitgebreide beslissingsbevoegdheid. In de voetbalwereld moet je snel kunnen handelen.????

  Everse garandeert dat zijn werkwijze succesvol is. ,,Op mijn manier gaan we naar de eredivisie. Maar het is míjn manier. En dat is denk ik de enige manier om daar te komen. Goede mensen zijn nu eenmaal altijd lastig.????

  ,,Jan is een man die heel overtuigd is van zijn visie,???? weet Van den Belt, die de trainer zelf binnenhaalde bij Zwolle. ,,Die visie is een gegeven. Daarover is geen overleg mogelijk. Hij voelt zich niet happy als hij niet losgelaten wordt.????

  Everse kreeg vorig seizoen al de ruimte om – binnen het budget – de selectie geheel naar eigen inzicht samen te stellen. ,,Daarnaast stuurde hij de scouting aan en had hij een adviserende rol naar de jeugdtrainers,???? legt Van den Belt uit. ,, Daar spreekt toch vertrouwen uit.???? Zwolle gaf zijn trainer wel enige vrijheid, maar voor de club was daarmee de grens bereikt.

  Ten onrechte, meent Everse. ,,In het belang van Zwolle begrijp ik het niet. Het bestuur moet toch ook zien dat iedereen tevreden is? Ik heb geen enkele kwade bedoeling. Ik zou het liefst tot mijn pensioen bij Zwolle blijven. Ik denk dat ik mijn ambities met deze club kan realiseren. Het kán op mijn manier. Ik breng zelfs investeerders binnen bij de club. Welke trainer doet dat?

  ,,Ik wilde bij Zwolle een voetbalsfeer kweken. Ik heb ooit een week stage gelopen bij AC Milan. Die club is één grote familie, ik werd direct opgenomen. Zo was het elf jaar geleden bij Zwolle ook. Nu heb ik soms het gevoel dat de club wordt bestuurd door boekhouders.

  ,,Het gaat bij deze club alleen over het nieuwe stadion. Maar dat krijg je alleen vol in de eredivisie.????

  Ondanks de aangekondigde breuk maakt Everse het kalenderjaar af als trainer van FC Zwolle. ,,Dat is een afspraak die we hebben gemaakt. Daar moet ik me aan houden.???? Van den Belt daarover: ,,Jan heeft er ook belang bij dat hij goed afsluit bij Zwolle. Ik hoop dat hij die drive heeft.????


  ⚠️ Meld

 6. Goed en ambitieus verhaal van Jan Everse practisch lijkt hij ook goed bezig; Waarom zou je als FC Zwolle deze gedachtengang niet steunen? Of zijn de poppetjes belangrijker als het terugwinnen van alle verloren gegaan publiek uit de tijd van PEC?


  ⚠️ Meld

 7. Het is verstandig van het bestuur om Everse niet meer ruimte te geven. Uit de reaktie van Everse blijkt wel waarom!!!! Everse wil zich nu niet meer conformeren aan zijn contract. Wat is dan een garantie van hem waard? Trainers en spelers zijn gewoon passanten. Ze komen en ze gaan. De club en haar supporters blijven(dus ook met de ellende). Everse moet gewoon het werk doen waar hij voor aangenomen is.


  ⚠️ Meld

 8. Wij weten natuurlijk ook niet van de ins en outs. Hopen dat hier wat uit komt:

  Een buitenstaander van FC Zwolle moet bemiddelen tussen de club en trainer Jan Everse. Dit besloot het bestuur van FC Zwolle donderdagavond tijdens de bestuursvergadering.
  Tijdens de vergadering heeft het bestuur besloten tot het uiterste te willen gaan om er uit te komen met trainer Jan Everse. Ook de trainer zelf ziet dit het liefst. Een bemiddelaar moet gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.
  Everse had dinsdag aangegeven in de winterstop te vertrekken bij FC Zwolle, aangezien de club niet zijn bevoegdheden als coach wilde uitbreiden. Donderdag gaf Everse aan misschien toch iets te snel door de bocht te zijn gegaan. Beide partijen zagen toch openingen om met elkaar verder te gaan.  ⚠️ Meld

 9. Wat Everse wil is onbegrijpelijk. Alle macht naar zich toe trekken en wij moeten maar vertrouwen op zijn “garantie” op terugkeer naar de eredivisie. En hij brengt ook zelf nog investeerders in. Wat voor verborgen agenda heeft deze man. Hij wil ook een garantie dat hij aanblijft tot zijn pensioen; niemand mag invloed op zijn beslissingen hebben;hij trekt investeerders aan; hij voert de onderhandelingen met de zg. zaakwaarnemers……………………….. !
  Dat kan toch niet waar zijn…………. ! Wil hij vooral zijn eigen zakken vullen?????????? Ik vind het ongeloofelijk, ongeloofwaardig en zelfs dubiues. Met deze solist kun je echt niet verder. Wat is er in vredesnaam aan de hand met de beste man?


  ⚠️ Meld

 10. Het is wel grappig om te zien dat bij alle reacties die `anti-eversen’ zijn voornamelijk namen zijn die nooit eerder op het weblog te vinden zijn. Het schijnt ook te zijn dat bij andere sites een keer de ip-nummers achterhaald zijn en voor een grootdeel de adressen van het kantoor van onze fc komen.
  Natuurlijk, dat zouden ze nooit doen, maar de feiten liegen er niet om.
  Ik ben blij dat het bestuur aan het wankelen is. Ze hebben nog niet eerder zo veel duidelijkheid moeten bieden. Wel vreemd hé?
  Misschien een idee om een obderzoek vanuit weblog te doen om te kijken of dit hier ook het geval is.
  Zowel gerald en ronald hebben al verklaard dat ze geen verantwoording moeten afleggen tov de siupporters en daar zijn ze ook lang mee weggekomen. Maargoed nu dat de sponsoren ook vragen hebben word de zaak net even wat anders.
  Ik hoop dat alle lijken nu uit de kast komen en dat ze ook nog wat andere vragen moeten beantwoorden. In 5 jaar tijd zo veel coaches die gewisseld moesten worden met ieder hun eigen afkoopsom? Elke keuze voor coach is door dit bestuur naar binnen gehaald. Verklaar maar eens waarom het elke keer misgegaan is?
  Waarom is er niets overgebleven van de afspraak dat er structeel overleg zou komen met de supporters?
  Sponsoren vinden is moeilijk, maar als je ze niet terugbelt dan word het ook niet wat hé, gerald?
  In plaats van oplossingsgericht te werken voeren ze zo de druk op dat een coach die behoorlijk wat connecties heeft geen keuze meer heeft. Netjes hoor bestuur! Dat er nu een bemiddelingspoging komt is ook niet voor niks. Maar waarom nu wel bij jan en niet bij de vorige coaches? OMdat e wel naar sponsoren geluisterd en niet naar ons de trouwe supporters. Het is nog maar even wachten voor de deze ook in grote getalen in beweging komen.Dat word dan weer een gezellig kerstavond denk ik.  ⚠️ Meld

 11. Verslag in de VI:

  Eindelijk leek de rust weer te regeren aan de Ceintuurbaan. ?én jaar en tien maanden na het rumoerige vertrek van Hennie Spijkerman uit de Overijsselse hoofdstad staat FC Zwolle weer negatief in het niews.

  Ditmaal is het plotselinge vertrek van Jan Everse het onderwerp van gesprek.

  Door: Jeroen Kuiper

  FC Zwolle onthaalde Everse maart 2006 met gepaste trots. Hij was de man die het zinkende schip moest gaan redden. Zwolle eindigde het seizoen 2005/06 op een teleurstellende twaalfde plaats en veel spelers moesten al dan niet noodgedwongen vertrekken. Met een lege knip en een nieuwe spelersgroep werd er van Everse verwacht dat de club de weg omhoog weer zou gaan inzetten.

  Doordat de club vijf ton terug moest in de begroting werd het vizier in de zoektocht naar versterkingen gericht op spelers uit de amateurwereld en de beloftenelftallen van Eredivisieclubs. Zo werden onder meer Duncan van Moll, Erik Rotman, Anton Jongsma, Niklas Moisander en Rob van der Sluijs gehaald. Na een ietwat stroeve start eindigde de ploeg vorig seizoen op een negende plaats, waarbij er steeds beter werd gevoetbald. Belangrijk hierbij was ook de komst in januari van de Braziliaan Eric Fernando Botteghin, waardoor Zwolle meer defensieve zekerheid verkreeg.

  Ook voor dit seizoen werd het vizier, al dan niet noodgedwongen, gericht op talentvolle jongeren. Vanaf het begin van dit seizoen werd er keurig bovenin meegedaan, met een voorlopige zesde plaats als gevolg. Met het nieuwe stadion in de steigers en een talentvolle regionale spelersgroep leek de zon voor Zwolle weer te schijnen. Maar er was ook kritiek op de werkwijze van Everse. Zo zou hij alleen maar vriendjes willen binnenhalen, om zo zijn eigen positie te versterken. Ook werd er kritisch gewezen naar de parade buitenlandse proefspelers van zaakwaarnemer en oud Zwolle-manager Henk van Ginkel die iedere transferperiode weer op de stoep stonden.

  Zwolle wilde ondanks alles graag verder met de oefenmeester. De 52-jarige oud-speler van Ajax en Feyenoord ook, in ruil voor alle zeggenschap op het technische vlak. FC Zwolle ging hier niet mee akkoord, aangezien de club vreesde voor haar continuïteit, mocht Everse ooit plotseling vertrekken. Terecht, aangezien de continuïteit binnen een club altijd boven alles gaat. Ook boven het behouden van Everse. Het is dan ook niet chique dat het bestuur een gebrek aan daadkracht wordt verweten, wanneer Everse zijn zin niet krijgt.

  Over de prestaties van de oefenmeester bestaan geen twijfels, die zijn uitstekend. Voor wie met een krimpende begroting steeds beter presteert niets anders dan lof. Maar het vertrek van Everse, die om een verschil in visie meteen de handdoek in de ring werpt, verdient geen schoonheidsprijs.

  Het vertrek van Everse komt voor de Zwollenaren dan ook op een ongelegen moment. Samen met assistent Claus Boekweg leek de oud-trainer van Sparta en het Finse FC Jokerit, in zijn tweede Zwolse periode oude tijden te kunnen doen herleven. De missie van Jan Everse is echter voortijdig gestrand.

  Bron: http://www.vi.nl  ⚠️ Meld

Reageer