Berkum slim langs SDV Barneveld

Zwolle – Berkum heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 met 2-0 gewonnen van SDV Barneveld, waarbij de Zwollenaren vorig seizoen nog zes punten inleverden. De thuisclub speelde nu met een goed georganiseerde verdediging een uitgekookte partij en strafte de Veluwse fouten genadeloos af.

sdvb_150905-3_medium_2.jpg

Foto: R. Fröhlich 

"We hebben slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden en volwassen gespeeld. Als de tegenstander ruimte geeft maken we daar graag gebruik van," liet Berkum-trainer Willem Brouwer weten. Coach Hans van Arum van SDVB vond dat zijn ploeg de wedstrijd weg had gegeven. "Wij hielpen Berkum vandaag aan drie punten. We waren niet effectief genoeg en onze tegengoals waren weggevertjes. Met name in de eerste helft hebben wij het laten liggen," zag de Veluwse oefenmeester. SDV Barneveld kwam fel jagend uit de startblokken en het liep bij de Berkum-defensie al na enkele minuten dun door de broek toen Eliza Abraham een riante kopkans verprutste. Direct daarop kwam Niels Vlugt alleen voor keeper Dominic van Hoof, maar de Berkum-doelman maakte het de SDVB-aanvoerder te lastig. Minuten later sloeg de thuisclub wél toe. William Potkamp speelde vanaf rechts uitstekend Chris van der Meulen op de andere flank aan, waarna de Zwolse topscorer van vorig seizoen goed gebruik maakte van zwak verdedigen bij de Barnevelders. Zijn uithaal betekende een snelle 1-0 voorsprong en een dikke streep door de Veluwse rekening. Even later greep SDVB-keeper Jeroen van Binsbergen goed in door een schot van Berkum-middenvelder Marc van der Meulen in twee keer onschadelijk te maken.

Na krap een half uur leek SDVB langszij te komen toen Rob Knul zijn tegenstander op het verkeerde been zette en een verraderlijke knal op doel produceerde. Berkum-doelman Van Hoof ranselde de bal echter met een geweldige reflex gestrekt uit de bovenhoek, waarmee hij een zeker lijkende gelijkmaker voorkwam. Even later trad hij opnieuw goed op, nu door een afstandsschot van Paul Daalmeijer naast zijn doel te werken. In de 39e minuut ging het weer mis aan de andere kant toen Barneveld rechts achterin opnieuw slordig balverlies leed. Nu stond Marc van der Meulen op de goede plek om te profiteren en met een schot in de hoek voor 2-0 te zorgen.

Na rust probeerde SDVB vanzelfsprekend wat aan die achterstand te doen maar de Zwollenaren hielden de zaken achterin ogenschijnlijk simpel dicht en kregen in de omschakeling de beste kansen. Na een uur leek de beslissing te vallen toen Berkum-spits Johnsen Bacuna in de 16 meter werd gevloerd door keeper Van Binsbergen, maar scheidsrechter Beltman wuifde alle protesten weg en liet doorspelen. Nadat Knul, bijna vanaf de Zwolse doellijn, nog een kans op de aansluitingstreffer om zeep hielp leek de thuisclub het duel 10 minuten voor het slot alsnog definitief in het slot te gooien. Bacuna maakte zich knap vrij en zette voor op Chris van der Meulen, die helemaal vrij stond maar zijn kopbal via de lat over zag gaan. Hoewel de winst ruimer uit had kunnen pakken zorgden de Zwollenaren met bekeken spel wél voor een uitstekende competitiestart. Volgende week speelt Berkum uit bij Enter Vooruit, dat vandaag met 1-0 verloor bij Vroomshoopse Boys.

Berkum-SDV Barneveld, 5 september 2015
Eindstand: 2-0 (2-0)
Scheidsrechter: Gert-Jan Beltman
Doelpunten: 8. Chris van der Meulen (1-0), 39. Marc van der Meulen (2-0)
Gele kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Robbin de Leeuw, Niels Vlugt, Rob Knul (allen SDV Barneveld)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (70. Thom Kooke), Marc van der Meulen (84. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, William Potkamp (77. Youp Kok), Johnsen Bacuna
Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen, Ivar van Beek, Niels Vlugt,
Kevin Ooms, Richard Haklander (81. Jeffrey van Deuveren), Rob Knul, Paul Daalmeyer (65. Youssef Atibi), Jan Doornbos (65. Jorino Kleijn), Eliza Abraham, Robbin de Leeuw

Artikel delen: