Dieze West maakt debuut in hoofdklasse

Zwolle – Zondag, dan is het eindelijk zo ver! Een moment waar heel Dieze West al naar uitkijkt vanaf dat het afgelopen seizoen voor de 2e keer op rij kampioen werd. Haar debuut in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. Een uitwedstrijd bij "buurman" Alcides uit Meppel, waar enkele spelers binnen de selectie van Dieze West een verleden hebben. Maar wat kunnen we nou precies verwachten van Dieze West dit seizoen?

De voorbereiding van Dieze West ging stroef van start, een verlies partij bij de A1 van PEC Zwolle. Ook werd er verloren van Nunspeet. Maar richting het einde van de voorbereiding begon het elftal van Michel van Oostrum meer schwung te krijgen. "De puzzelstukje vallen steeds meer op zijn plek" vertelde de trainer van Dieze West voorafgaand aan de wedstrijd tegen Genemuiden. Hij merkt in de bekerwedstrijd die daar vooraf ging, tegen ASV Dronten, dat de juiste discipline terugkwam in de ploeg. Tegen Genemuiden werden zijn woorden door de spelers bevestigd. Een ploeg met hoge mate van wedstrijdbeleving, passie en de juist focus maakte gehakt van sc Genemuiden, die niks te vertellen hadden, 4-0.

Verwachting

Een goede voorbereiding, een grote selectie met allemaal kwalitatief goede spelers, mooi voetbal, maar wat kunnen we nou eigenlijk verwachten dit seizoen? Na 2 jaar ongeveer alles gewonnen te hebben zal het nu toch wel eens klaar zijn?  Een echte voorspelling kan je eigenlijk niet maken. Als je rondloopt in de kantine op sportpark het Hoge Laar hoor je wel een hoop verschillende meningen. Het loopt uit van een top 5e plek notering tot aan handhaving, dat laatste zal het doel zijn. Daarnaast kan er van Dieze West verwacht worden dat het attractief en aanvallend voetbal zal spelen.  Maar ook zal er met het verstand moeten worden gespeeld. "Mooi winnen als het kan en lelijk winnen als het moet" vertelde Michel van Oostrum deze week. Éën belangrijk onderdeel is er bij Dieze West in ieder geval aanwezig: vertrouwen. Vertrouwen in de kwaliteit van de selectie, vertrouwen in de strijdplannen van de technische staf, vertrouwen in de hard werkende vrijwilligers die afgelopen zomer het sportpark hoofklasse waardig hebben gemaakt. 

Tegenstander Alcides zal heel anders naar het komend seizoen kijken. De ploeg uit Meppel is al jaren een ploeg die bovenin de hoofdklasse C meedraait. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Eduard Lindeboom op een 8ste plek. Ook zijn er 10 spelers vetrokken en 8 nieuwe bijgekomen. De resultaten in de voorbereiding zijn op één verliespartij tegen HZVV na allemaal positief. 

Aanvoerder Tom IJzerman kijkt uit naar de openingswedstrijd in de hoofdklasse. "Wat wij de afgelopen weken in de beker wedstrijden weer hebben laten zien, horen wij thuis in de hoofdklasse,  met deze selectie denk ik dat we echt mee kunnen doen" spreekt hij met een glimlach op zijn gezicht. Wat hij van de wedstrijd tegen Alcides kan verwachten weet hij niet precies. "We zijn nieuw in de hoofdklasse, het is dus moeilijk te zeggen wat het niveau van onze tegenstander zal zijn. Als wij het niveau van de afgelopen weken halen, denk ik dat wij kunnen winnen" vervolgt IJzerman. Dieze West zal vooral naar zichzelf blijven kijken en uitgaan van hun eigenkracht. "We zullen in ieder geval vol gas gaan. Drie punten moet het doel zijn, elke wedstrijd weer. Daar willen we in ieder geval morgen mee beginnen" spreekt hij vol vertrouwen en overtuiging. 

 

Alcides – Dieze West zal morgen ( 6 september) om 14.00 uur van start gaan. 

Artikel delen: