Echtpaar Jepma-Hartkamp 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Jepma-Hartkamp waren zaterdag 5 september 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hunm woning aan de Boerhavelaan om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg als cadeau een mooie keramieken vaas.

 

De heer Wybe Jepma is geboren op 5 september 1931 in Harlingen. Mevrouw Roelofje (Roely) Hartkamp is geboren op 6 Mei 1927 in Nijensleek. Zij hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een oppas avond bij de buren van de ouders van meneer, die destijds op de Nieuwestad te Leeuwarden woonden. Na een 3 jarige verkering trouwden zij op 5 september 1955 in de gemeente Vledder. Tijdens het huwelijk werden er 5 kinderen geboren ( 3 meisjes en 2 jongens). De meisjes en hun echtgenoten hebben inmiddels 6 kleinkinderen. De jongens zijn nog ongetrouwd.

De heer Jepma verdiende zijn inkomen middels een betrekking bij o.a Fino Soepen en NV De Drukkerij De Spaarnestad door 4 fusies met o.a De Geïllustreerde Pers en Rotogravure werd de nieuwe naam Media Expresse aangenomen. Door deze fusie woonden zij o.a. In Leeuwarden-Arnhem-Zwolle en zijn ze in totaal zeven keer verhuisd. De functies die hij bij deze organisatie heeft gehad waren kantoorbediende-boekhouder-chef Inspecteur-Account Manager-Case Manager. De functies werden o.a. vervuld in Leeuwarden-Arnhem-Zwolle-Nieuwegein-Utrecht Groningen en tenslotte in Beilen. In diverse plaatsen werden andere neven functies als bijbaan verricht dit resulteerden in een Koninklijke onderscheiding in de  Orde van Oranje Nassau.

Na pensionering met de V.U.T. is de heer Jepma nog penningmeester geweest van het Assendorper Nieuws en voorzitter van de Patiënten raad.

 

Hobby’s kwamen slecht aan bod. In de schaarse vrije tijd ‘s avonds en in de weekenden surfen op het Veluwemeer en volleyballen en fitness, maar ook de straatversiering tijdens de oranje feesten in Berkum hebben jaren voor veel plezier gezorgd. Ook mevrouw kon aardig borduren (schilderijen) smyrna en is op gek het invullen cryptogrammen en sudoku. 

 

Mevrouw Jepma was jaren telefoniste bij de PTT in Leeuwarden. Na het huwelijk kon het dienstverband niet voorgezet worden en heeft ze veel tijd besteed aan het gezin. De gezondheid van meneer en mevrouw Jepma is navenant redelijk. Mevrouw Jepma moet inmiddels wel gebruik maken van een steunstok. 

Artikel delen: